Koopgidsen

Hometrainer compatibel met Zwift – Top 3

zwift-hometrainers

Wil jij graag de work out op jouw hometrainer thuis leuker maken en heb je gehoord over de fitness app Zwift? Je wilt graag een hometrainer die compatibel is met Zwift en wilt weten waar je op moet letten bij de aanschaf ervan.

Je bent hier helemaal waar je wezen moet. Want in dit artikel zullen we je meenemen in wat Zwift voor een app is, hoe je hem kunt gebruiken met een hometrainer, waarom het nou zo’n goed idee is en waar je op moet letten bij de aanschaf.

Verder willen we je een aantal opties meegeven in verschillende prijsklassen zodat jij er één kan uitkiezen die bij jouw budget past.

Zwift hometrainers – Top 3

Wat is Zwift voor een app en wat kun je ermee?

Zwift is een op fitness gerichte app waarmee je overal ter wereld kunt fietsen, hardlopen of wandelen op virtuele wegen en paden. Het is een leuke manier om in vorm te komen, en het gaat verder dan traditionele lichaamsbeweging omdat je het kunt opnemen tegen andere mensen van over de hele wereld.

Je kunt Zwift gebruiken op een hometrainer thuis of een buitenfiets (of wat uw favoriete trainingsmethode ook is). Je kunt zien wat anderen over de hele wereld doen en met hen concurreren – in real time! Je kunt ook spelletjes spelen met andere gebruikers die samen met u fietsen of hardlopen.

Zwift gebruiken met een hometrainer

Als je Zwift wilt gebruiken met een hometrainer dan is dat zeer eenvoudig in te stellen. Het is een kwestie van jouw hometrainer zoeken via de app en deze daarna connecten.

Kies een route of race uit die je wilt doen en dan kun je beginnen met een druk op de knop. Welke route kies jij?

Waarom fietsen op een hometrainer met Zwift?

Nu wil jij natuurlijk weten waarom het nou zo’n goed idee is om de Zwift app te gebruiken als je op een hometrainer zit. Nou dit kunnen we je haardfijn uitleggen en dit heeft een paar redenen.

Leuk

Ten eerste is het zo dat je jouw fietstraining een stuk leuker maakt. Je bent namelijk niet maar een beetje aan het fietsen maar je bent eigenlijk een spelletje aan het spelen. En dit terwijl je aan het bewegen bent. Win win dus!

Uitdagender

Daarnaast is het ook een stuk uitdagender om met de Zwift app op jouw hometrainer te trainen. Het is namelijk zo dat je andere mensen kunt uitdagen om een race te doen en daarnaast kun je ook routes volgen waarbij de weerstand steeds zwaarder wordt (moet je overigens wel zelf instellen).

Met een doel fietsen

Het fietsen op een hometrainer kan nogal doelloos voelen. Wij weten er alles van! Maar als je een hometrainer hebt die compatibel is met Zwift dan kun je routes gaan fietsen en meer met een doel fietsen in plaats van zonder plan of wat dan ook op dat fitnessapparaat zit.

Samen met je vrienden!

Met Zwift heb je ook de mogelijkheid om het op te nemen tegen je vrienden! Dit kan een goede motivator zijn om je elke keer weer op de fiets te krijgen en jezelf te pushen om je vrienden te verslaan! Maak er een leuke competitie, maak er weddenschappen zoals: wie laatste is betaalt een rondje koffie! Zo hou je jezelf en je vrienden fit op een leuke manier!

Waarop letten bij het kopen van een Zwift hometrainer?

Dan is het nu tijd om te gaan kijken naar waar je allemaal op moet letten als je een hometrainer met zwift gaat kopen. Hoewel je natuurlijk goed moet kijken naar de gebruikelijke punten van een hometrainer is het goed om extra goed te letten op een paar dingen. Hieronder meer.

Gebruikelijke punten

Zoals benoemd is het natuurlijk hartstikke belangrijk om naar de gebruikelijke punten te kijken van een hometrainer. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

  • Belastbaar gewicht
  • Trainingsmogelijkheden
  • Comfortabel zadel
  • Display
  • Gebruikerslengte
  • Gewicht vliegwiel

Tablet- / telefoonhouder of scherm

Maar als je op zoek bent naar een specifieke Zwift hometrainer, dan is het belangrijk dat er minimaal een tablet- / telefoonhouder op zit. Anders wordt het lastig om de app geopend voor je neus te hebben tijdens het trainen en wordt het trainen met Zwift een beetje lastig.

Ook zijn er hometrainers met een scherm waar je voor kunt gaan, maar dan moet je dit scherm wel kunnen verbinden met Zwift via bluetooth verbinding natuurlijk. Dus let daar even goed op.

Manier van instellen weerstand

Dan is de manier waarop je de weerstand kunt regelen belangrijk. Het is namelijk fijn om dit op een gemakkelijke manier te kunnen regelen. Je hebt namelijk hometrainers met een handmatige knop of iets om de weerstand te regelen, maar eigenlijk wil je dit gewoon met een sneltoets gemakkelijk in stellen.

Zo kun je tijdens jou route de weerstand binnen no time veranderen en niet uit je training worden gehaald.

Beste Zwift hometrainers

Dan is het nu echt tijd om te kijken naar de beste hometrainers met Zwift. We hebben een aantal modellen uitgekozen in elk zijn eigen prijsklassen. Een budget optie, een optie in het middensegment en een high end optie. Zo kun je voor jezelf even bepalen welke het beste bij jouw budget past.

Beste budget zwift hometrainer – VirtuFit HTR 3.0i Ergometer

Als we kijken naar de budget optie dan willen we er wel gelijk bij benoemen dat de mogelijkheid om Zwift te gebruiken op een hometrainer. De hometrainer vaak wel al een stukje duurder maakt.

Als je op zoek bent voor een betaalbare Zwift hometrainer dan is de VirtuFit HTR 3.0i een zeer mooie optie. Deze heeft een goede tablethouder boven het console, wat betekend dat je jouw trainingsdata ook gewoon op het console nog kunt zien.

Verder is het voorzien van hartslagmeting en duidelijke knoppen op het console om de weerstand mee te regelen. Je kunt zowel het stuur als dde zitting verstellen en je kunt ook gebruik maken van een hartslagband om je hartslag mee op te meten tijdens jouw training.

Verder is leuk om te benoemen dat dit cardio apparaat een vrij lage instap heeft, wat het gemakkelijk maakt om op te stappen. Hij is belastbaar van 150 kg en een vliegwiel van 21 kg.

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

899,00
599,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 18:18

Conclusie

Al met al dus een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare hometrainer met zwift. Je stapt gemakkelijk op, het heeft een duidelijke tablethouder en je kunt zo van start met jouw route.

Voordelen

Betaalbaar

lage instap

Verlicht displat

Tablethouder boven console / display

Verstelbare zitting en stuur

Nadelen

Geen sneltoetsen voor de weerstand in de handvatten

Beste hometrainer met zwift in het middensegment – Flow Fitness Perform B2i

Mocht je wat meer willen investeren in een Zwift hometrainer dan kun je kiezen voor de Flow Fitness Perform B2i. Deze hometrainer heeft een tablethouder, maar die komt wel voor je display.

Wel heeft die een handige knop in het midden van het console waar je de weerstand snel mee kunt regelen en daarnaast zitten er ook nog sneltoetsen in het stuur. Er zit hartslag meting op en hij heeft een maximaal belastbaar gewicht van 140 kg.

Wat opvalt aan deze hometrainer is dat die niet alleen compatibel is met Zwift, hij heeft ook een handig handdoekhaakje waardoor je jouw handoek tijdens de training snel bij de hand hebt. Ook zit er een lig stuur op zodat je tijdens jouw route je armen in het stuur kunt leggen.

Flow Fitness Perform B2i Hometrainer

949,00
849,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 18:18

Conclusie

Een prima middenkeuze dus. Zit alles op wat je van een Zwift hometrainer nodig hebt en is daarnaast prima belastbaar. Je kunt je hartslag ermee meten en met de handige sneltoetsen heb je de snelheid binnen no time op de juiste stand staan. Prima hometrainer afgeleverd dus door het merk Flow Fitness.

Voordelen

Handdoekhaakje

140 kg belastbaar

Handige draaiknop & sneltoetsen voor de snelheid

Overzichtelijk console

Lage instap

Nadelen

Tablet ligt voor het display

Geen verlicht display

Beste high end Zwift hometrainer – Flow Fitness Perform B5s

Als je op zoek bent naar een echte High end Zwift hometrainer, dan is de Flow Fitness Perform B5s hometrainer een super optie. De reden hiervan is omdat die een beeldscherm heeft waarin je de Zwift app gewoon kunt openen en gelijk kunt activeren op de console en kun zo kun je gemakkelijk de virtuele wereld induiken.

Dit is dus echt wel kenmerkend aan deze Flow Fitness hometrainer en je hebt dus alles in één keer bij de hand. Hij is belastbaar t/m 180 kg en heeft een uitgebreid verlicht console. Het heeft geen tablethouder, maar deze heb je in dit geval dus ook niet nodig aangezien alles al in het console zit.

Het console is overzichtelijk en is een touchscreen. Je kunt dus wel zeggen dat die een top hometrainer is met alles wat je maar kunt bedenken.

Flow Fitness Perform B5s Hometrainer

1.999,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 18:18

Conclusie

Hoewel de investering wel wat groter is, is het natuurlijk wel echt een top hometrainer met zwift. Alles zit al in de hometrainer zelf. Het is een kwestie van een route kiezen in de virtuele fietswereld op je console en beginnen maar. Welke (virtuele) route ga jij fietsen?

Voordelen

Alles in 1

Verlicht console met touchscreen

Handige draaiknop

Hartslagmeting

Lage instap

Nadelen

Premium investering

Conclusie

Zoals je ziet zijn er mooie hometrainers te krijgen die compatibel zijn met Zwift. Het is gewoon een kwestie van goed zoeken en eigenschappen met elkaar vergelijken.

We hopen dat dit artikel je een stapje dichterbij heeft geholpen in de zoektocht naar jouw eigen Zwift hometrainer. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw favoriete Zwift route met ons willen delen, aarzel dan niet om die hieronder in een reactie achter te laten! 

Misschien ook interessant

Zwift spinningfiets

Zwift loopbanden

Virtueel fietsen

Spinningfiets met beeldscherm

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *