Sport

Beste fitness apps

beste-fitness-apps

Als je tegenwoordig fitter, gespierder of slanker wilt worden, hoef je hiervoor niet altijd een personal trainer meer in te schakelen. Je hebt nu namelijk allerlei verschillende fitness apps die jou kunnen helpen om je persoonlijke doelen te behalen.

De fitness apps helpen je om een goed trainingsschema op te stellen en om je resultaten bij te houden. De verschillende fitness apps kunnen je op verschillende punten ondersteunen. Zo wordt het eenvoudiger om je doelen te behalen en blijf je gemotiveerd!

Doordat er zoveel fitness apps op de markt zijn, kan het lastig zijn om te bepalen wat de beste fitness app voor jou is. We hebben daarom de vijf beste fitness apps voor je uitgezocht. Ben jij benieuwd naar wat de beste fitness app voor jouw doel is? Lees dan verder!

De beste fitness app overall: Apollo Protocol

Ben je een echte fitnessfanaat en ben je zeer gemotiveerd om je doelen te behalen? Dan is Apollo Protocol de beste fitness app overall. Je kunt deze fitness app gratis gebruiken, maar als je nóg meer functies wilt kun je ook besluiten om te betalen.

In deze app vind je verschillende work-outs en je krijgt toegang tot talloze gezonde recepten. Zo helpt deze app je bij zowel je voeding als bij je work-outs. De app heeft bovendien een slaaptracker, waarmee je kunt controleren of je lichaam wel genoeg rust krijgt. Ook het nemen van voldoende rust is immers zeer belangrijk als je fitter wilt worden.

apollo-protocol-fitness-app

Apollo Protocol is de beste fitness app als je echt alles in de gaten wilt houden! De applicatie komt zelfs inclusief een drinkmeter. Zo houdt de app bij of je wel genoeg drinkt. Het is namelijk zeer belangrijk dat je genoeg water binnenkrijgt tijdens je work-outs.

Bij Apollo Protocol hebben ze dus daadwerkelijk overal aan gedacht. Doordat je met deze applicatie alles in de gaten kunt houden, weet je zeker dat je op de goede weg bent. Hierdoor blijf je ook gemotiveerd om te sporten en om op je voeding te blijven letten.

Conclusie

MyFitnessPal is de beste fitness app voor voeding. Als je veel met je voeding bezig bent, kan deze applicatie het een stuk eenvoudiger maken om je voeding bij te houden. De applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken en heeft een enorme database aan voedingsproducten.

Hierdoor kun je je calorie-inname heel nauwkeurig bijhouden. Als je het gewend bent om je voeding bij te houden, kent deze applicatie vrijwel geen nadelen. Wordt dit de eerste keer dat je echt op je calorie-inname let, dan is het wel even wennen om ieder voedingsproduct in te moeten voeren. gebruik de promotiecode: thuisatleet1 voor 1 maand gratis toegang te krijgen tot AP training Plus.

Voordelen

 • Een gigantische database met voedingsproducten
 • Je kunt gemakkelijk een eetschema toevoegen en volgen
 • De mogelijkheid om zelf producten toe te voegen
 • Je kunt de fitness app gratis gebruiken
 • Je calorie-inname is eenvoudig te meten en in te zien

Nadelen

 • Het kan soms lastig zijn om ieder product individueel toe te voegen
 • Soms zijn de voedingsstoffen in de producten niet helemaal juist ingevoerd

Beste fitness app voor thuis work-outs: Sworkit

Sworkit is de beste fitness app voor thuis work-outs. Laat je budget het niet toe om een abonnement bij de sportschool af te sluiten? Heb je geen tijd om de sportschool te bezoeken? Of train je simpelweg liever thuis? Dan is deze applicatie een must have! Sworkit maakt het makkelijk om thuis een efficiënte training te volgen.

In de applicatie vind je allerlei verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren om fit te blijven.

swordkit-workout-app

De applicatie laat ook zien hoeveel calorieën je tijdens je work-out verbruikt hebt. Deze applicatie is ook uitermate geschikt voor mensen die veel op reis zijn. Ook als je in een hotel verblijft, kun je deze work-outs namelijk gewoon blijven doen.

Sworkit is een geschikte applicatie als je afgetraind wilt worden. Wil je echt veel spiermassa aankomen? Dan zijn er waarschijnlijk betere applicaties voor dit doel op de markt, zoals bijvoorbeeld Apollo Protocol. Je kunt de Sworkit fitness app gratis gebruiken, maar er is ook een betaalde versie.

Met de betaalde versie krijg je geen reclame en kun je zelf work-outs samenstellen.

Conclusie

Sworkit is veruit de beste fitness app voor thuis work-outs. Met Sworkit ben je in staat om iedere spiergroep te trainen, doordat de applicatie ontzettend veel oefeningen kent. De applicatie is vooral geschikt voor mensen die willen afvallen, fit willen blijven of pas begonnen zijn met fitnessen.

Als je veel spiermassa of kracht wilt kweken, dan zijn oefeningen op basis van lichaamsgewicht niet altijd voldoende en heb je gewichten nodig.

Voordelen

 • Duidelijke video’s die laten zien hoe je de oefeningen moet uitvoeren
 • Het is mogelijk om muziek te luisteren tijdens het sporten
 • Er zijn verschillende soorten work-outs om te volgen
 • Je kunt de duur van een work-out wijzigen als je bijvoorbeeld weinig tijd hebt

Nadelen

 • Voor een aantal extra functies dien je te betalen
 • Wellicht niet geschikt voor de gevorderde sporter die veel spiermassa of kracht als doel heeft

Beste fitness app voor fitnessapparatuur

Heb je een abonnement op de sportschool of heb je thuis fitnessapparatuur staan? Dan heb je ook applicaties die speciaal voor fitnessapparatuur ontwikkeld zijn. In dit geval noemen we niet de beste fitness app voor fitnessapparatuur, maar benoemen we een aantal apps.

In onze ogen zijn de applicaties van Virtufit de beste applicaties om te koppelen aan je fitnessapparatuur. Als je deze applicaties wilt gebruiken, zul je thuis of in de sportschool wel fitnessapparatuur van Virtufit moeten hebben.

m te beginnen heeft Virtufit de applicatie iConsole+. Deze applicatie is aan verschillende hometrainers en crosstrainers van het merk te koppelen via een Bluetooth verbinding op je smartphone.

Je kunt uit verschillende trainingen kiezen en met behulp van een borstband is het zelfs mogelijk om je hartslag te meten. De iConsole+ applicatie is gratis te gebruiken, maar je hebt hiervoor dus wel de juiste fitnessapparatuur nodig.

De volgende VirtuFit apparaten kunnen overweg met iConsole:

Crosstrainers:
Elite FDR 2.5i Semi-Pro | iConsole Total Fit | iConsole CTR 2.1iConsole FDR 2.1

Hometrainers:
iConsole HTR 2.1

Spinningfietsen
Elite Indoor Cycle Pro | Indoor Cycle S2i

iconsole-fitnessapp

Nog een applicatie van Virtufit is Kinomap. Ook deze applicatie koppel je met Virtufit aan een hometrainer. Om deze applicatie te kunnen gebruiken, zul je na een proefperiode van 7 dagen een abonnement moeten afsluiten. Met de applicatie kun je uit talloze verschillende routes kiezen.

Op je smartphone of tablet krijg je dan een video te zien, waardoor het net lijkt of je de route echt aan het fietsen bent. Verschillende routes hebben ook weer verschillende moeilijkheidsgraden.

Het mooiste aan deze applicatie is misschien nog wel dat je wedstrijden kunt houden tegen je vrienden, mits zij ook over de app en de juiste fitnessapparatuur beschikken.

De volgende VirtuFit apparaten kunnen overweg met Kinomap:

Crosstrainers:
Elite FDR 2.5i Semi-Pro | iConsole Total Fit | iConsole CTR 2.1 | iConsole FDR 2.1

Hometrainers:
iConsole HTR 2.1

Loopbanden:
Elite TR-1000i Semi-Pro | Elite TR-900i

Roeitrainers:
Row 600i | Ultimate Pro 2i | Row 1000

Spinningfietsen
Elite Indoor Cycle Pro | Indoor Cycle S2i

kinomap-fitness-app

Zwift is nog een applicatie van Virtufit waarmee het lijkt alsof je echt aan het fietsen bent. In tegenstelling tot bij Kinomap is er nu geen gebruik gemaakt van video’s, maar begeef je je in een digitaal ontworpen wereld.

Met Zwift kun je wedstrijden houden tegen mensen uit de hele wereld. De applicatie is gratis te gebruiken en heeft bovendien een chatfunctie, waardoor je ook met anderen kunt communiceren.

De volgende VirtuFit apparaten kunnen overweg met Zwift:

Loopbanden:
Elite TR-500i | TR-90i

Bekijk hier meer loopbanden met zwift!

Spinningfietsen
Indoor Cycle S2i

zwift-fitness-app

Tot slot heeft Virtufit nog de applicatie Fitshow. Deze applicatie toont de routes in streetview of op een plattegrond. De applicatie houd je hartslag en alle andere gegevens die relevant zijn voor je training goed bij.

Zo kun je heel goed nagaan wat voor vooruitgang je boekt.

De volgende VirtuFit apparaten kunnen overweg met FitShow:

Crosstrainers:
CTR 1.2i 

Hometrainers:
Low Entry Bike 1.2i

Loopbanden:
TR-200i Totally Foldable TR-50i | Elite TR-500i

fitshow-fitnessapp

Conclusie

Virtufit heeft een aantal leuke apps ontworpen voor mensen die gebruik maken van fitnessapparatuur van het merk. Door middel van applicaties als Zwift wordt het sporten op een hometrainer echt leuk! Met Zwift en Kinomap kun je competities houden met anderen, waardoor de uitdaging groter wordt.

Als je veel cardio doet, dan zijn deze applicaties een zeer goede keuze. 

Voordelen

 • Het sporten wordt met apps als Zwift en Kinomap uitdagender en alsof je een game speelt
 • Resultaten worden goed bijgehouden
 • Virtufit heeft verschillende applicaties, waardoor er voor vrijwel iedere sporter een geschikte applicatie bij zit

Nadelen

 • Sommige van de applicaties kun je alleen gebruiken als je ervoor betaalt
 • Je moet voor deze apps wel over de juiste fitnessapparatuur beschikken
 • De verschillende apps worden ook verschillend ontvangen

Beste hardloop app: Strava

De beste hardloop app voor de sporter die niet over een hometrainer beschikt is Strava. Deze applicatie werkt namelijk op basis van GPS. Zo meet de applicatie precies hoe lang je over een bepaalde afstand doet. Het is met deze applicatie ook mogelijk om routes te volgen die anderen hebben gecreëerd.

Je kunt ook vergelijken hoe snel je bent ten opzichte van andere mensen die op dezelfde route hebben hardgelopen. Hierdoor werkt de app zeer motiverend. Overigens kun je Strava ook gebruiken als je gaat fietsen en is de app dus niet alleen voor hardlopers.

strava-logo

Conclusie

Strava is de beste hardloop app voor mensen die hun cardiotraining graag in de buitenlucht uitvoeren. Vind je het leuk om te hardlopen of te fietsen, dan is dit de perfecte app voor jou. Omdat de applicatie je GPS-gegevens bijhoudt en je je routes naar de app kunt uploaden, kan het gebruiken van de app wel ten koste gaan van je privacy.

Voordelen

 • Je hebt geen fitnessapparatuur nodig voor deze fitness app
 • De perfecte app voor als je graag sport in de buitenlucht
 • De applicatie is grotendeels gratis te gebruiken
 • Ideaal om gemotiveerd te blijven

Nadelen

Het gebruik van de app kan enigszins ten koste gaan van je privacy

Koopgids

Nu je deze top 5 van beste fitness apps hebt doorgenomen, heb je een beter beeld van de applicaties die op de markt te krijgen zijn. Twijfel je nu over welke fitness app het meest geschikt is voor jou? Dan noemen we in deze koopgids een aantal van de factoren die hier een rol in kunnen spelen.

Doel van je training

Wil je spieren opbouwen, iets slanker worden of juist fit blijven? Het is belangrijk dat je een applicatie kiest die aansluit op jouw persoonlijke doel. Zo heeft het geen zin om enkel gebruik te maken van een app waarmee je cardio kunt doen als je spieropbouw als doel hebt.

Compatibiliteit

Als je van plan bent om een applicatie op je smartphone te installeren, zul je moeten nagaan of de applicatie ook is uitgebracht voor het besturingssysteem van je telefoon. Bovendien heb je voor sommige applicaties fitnessapparatuur en/of een hartslagmeter nodig. Belangrijk is dus om dit vooraf even te controleren

Motivatie

De een raakt vooral gemotiveerd door zijn persoonlijke voortgang nauwkeurig bij te houden, een ander wil zijn eigen resultaten graag vergelijken met die van een ander. Met sommige applicaties is het net alsof je een spel speelt. Als je het soms moeilijk vindt om gemotiveerd te blijven, is het belangrijk dat je een app kiest die je motiveert om te blijven sporten.

Privacy

De apps die we in deze lijst genoemd hebben, lijken zeer betrouwbaar te zijn en worden veel gebruikt. Als je een applicatie downloadt, is het wel altijd aan te raden om na te gaan hoe er met je gegevens wordt omgegaan. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld niet prettig als hun GPS-routes bijgehouden worden in een app. Ga altijd even na tot welke gegevens een applicatie toegang heeft en of dit echt noodzakelijk is.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *