Koopgidsen

Fitnessapparatuur zonder stroom

fitnessapparatuur-zonder-stroom

Ben jij je aan het oriënteren om een fitnessapparaat in huis te halen, maar wil je eigenlijk niet aan een stroomdraad verbonden zitten? Je wilt het apparaat overal neer kunnen zetten zonder over de stroom na te hoeven denken.

Of wil je gewoon stomweg geen extra energie verbruiken en de energierekening niet nog hoger laten worden met jouw apparaat. Heel begrijpelijk. Op zoek dus naar een fitnessapparaat zonder stroom.

Hoewel de meeste fitnessapparaten toch wel echt stroom nodig hebben zijn er wel een paar oplossingen te vinden voor dit probleem. Deze willen we dan ook met je delen zodat jij straks een apparaat hebt die aan jouw eisen voldoet.

Waarom kiezen voor een fitnessapparaat zonder stroom?

Laten we eerst eens kijken wat nou de voordelen zijn van een fitnessapparaat zonder stroom? Eigenlijk is het grote voordeel dat je niet gebonden zit aan een stopcontact.

Hoewel het misschien niet de meest praktische plek is om een apparaat neer te zetten, zou je hem theoretisch gezien dus midden in de kamer kunnen zetten zonder met verlengsnoeren hoeven te klooien.

Het andere voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het aanzetten van de machine en het verspillen van elektriciteit. Je kunt dus zelfs trainen als de stroom is uitgevallen of als de elektriciteit onbetaalbaar wordt. 

Verschillende opties

Nu zijn er verschillende opties als je op zoek bent naar een fitnessapparaat zonder stroom. Zo kun je een model kiezen die op batterij werkt, of een model die zichzelf aandrijft.

Fitnessapparaat op batterij

De eerste optie is dat je een apparaat op batterij kunt kiezen, hoewel je dan niet verbonden bent aan een stopcontact is het wel zo dat je gelijk het apparaat aan kunt zetten en instellen.

Het enige nadeel van een fitnessapparaat op batterij is wel dat je goed de batterijen in de gaten moet houden en deze van tijd tot tijd vervangen. Zodra de batterijen leeg zijn en deze niet oplaadbaar zijn, zal het apparaat niet meer werken.

Apparaat dat zichzelf van stroom voorziet

Ook kun je kiezen voor een model dat zichzelf van stroom voorziet. Hiermee bedoelen we een apparaat waar je eerst moet beginnen met de beweging van het apparaat zodat er hierdoor elektriciteit wordt opgewekt en daarmee het apparaat aan gaat.

Fitness apparaten die geen netstroom nodig hebben

Nu wil jij natuurlijk weten welke fitness apparaten allemaal geen netstroom nodig hebben en daarom hebben we hieronder een kort overzicht voor je gemaakt.

Wat goed is om te weten is dat de meeste krachtapparaten geen stroom nodig hebben en we daarom hieronder de cardio apparaten bespreken met je die geen netstroom nodig hebben.

Loopband zonder stroom / elektriciteit

Laten we beginnen met de loopbanden zonder stroom. Hierbij kun je kiezen uit verschillende modellen en kun je ook eens kijken naar de loopbanden zonder motor. Deze hebben geen netstroom nodig en zal je zelf moeten aandrijven tijdens het afzetten.

Hieronder vind je een aantal opties van loopbanden zonder stroom.

Crosstrainer zonder stroom / elektriciteit

Crosstrainers hebben enige stroom nodig om jouw trainingsdata te kunnen laten zien, echter zijn er tegenwoordig een hoop modellen die je kunt kiezen die zelf hun stroom opwekken of enkel een batterij nodig hebben. Zo kunt u uw crosstrainer overal gebruiken en hoeft u zich geen zorgen te maken over het vinden van een stopcontact.

Hier zijn enkele opties van crosstrainers zonder stroom.

Hometrainer zonder stroom / elektriciteit

Hometrainers zijn een geweldige manier om in vorm te komen en fit te blijven thuis. Ze zijn ook zeer betaalbaar en gemakkelijk op te bergen, waardoor ze een van de populairste trainingsapparaten ter wereld zijn.

Er zijn echter enkele modellen die geen stroom nodig hebben om goed te werken. Als je een hometrainer wilt hebben zonder elektriciteit, dan zijn hier enkele opties voor jou.

Roeitrainer zonder stroom / elektriciteit

De meeste roeitrainers hebben over het algemeen geen netstroom nodig en zullen aan gaan zodra jij begint met roeien. Daarom is er dan ook veel keuze uit roeitrainers zonder stroom en hieronder heb je de beste modellen als je op zoek bent naar een roeitrainer die geen netstroom nodig heeft en je overal neer kunt zetten.

Spinningfiets zonder stroom / elektriciteit

Ook de spinningfietsen hebben over het algemeen geen stroom nodig aangezien er meestal een kleine computer op zit die op batterij alleen prima kan functioneren.

Echter is het niet iedere spinbike die zonder stroom goed werkt en daarom hebben we hieronder een aantal opties voor je op een rijtje gezet.

Alternatieven

Andere apparaten waar je voor kunt gaan als je geen netstroom wilt gebruiken zijn bijvoorbeeld HiiT trainers zoals Max trainers en airbikes. Deze apparaten worden meestal ook aangedreven door de beweging die je met het apparaat maakt. Hierdoor heb je dus weer geen netstroom nodig en kun je lekker op je gemakje blijven trainen. 

Conclusie

Het grote voordeel van een apparaat zonder stroom is dus dat je hem overal kunt plaatsen zonder afhankelijk te zijn van netstroom. Je zou het apparaat dus praktisch buiten neer kunnen zetten (mits het natuurlijk niet regent haha).

Je bent dus locatie onafhankelijk met zo’n apparaat. Nu zijn er per soort apparaat verschillende modellen die je kunt kiezen die op batterij werken of niet eens een batterij nodig hebben en zichzelf aandrijven.

We hopen dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen bij jouw keuze en dat je een keuze kunt maken. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *