Koopgidsen

Beste hometrainers met beeldscherm + top 4

beste-hometrainer-met-beeldscherm

Wil jij graag virtueel fietsen op jouw hometrainer en ben je op zoek naar een hometrainer met een ingebouwd scherm erop? Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen, maar welke is nou het beste?

In dit artikel gaan we met je doornemen waarom je voor een hometrainer met beeldscherm kan kiezen en waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer met beeldscherm.

Ook zullen we de beste modellen voor je op een rijtje zetten en deze kort behandelen. Mocht je nou nog een alternatief vinden. We got you covered!

Onze top 4 hometrainers met scherm

Waarom kiezen voor een hometrainer met scherm?

Voor we ingaan op waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer met een scherm is het goed om het eerst even over wat anders te hebben.

Want waarom zou je nou voor een hometrainer met beeldscherm kiezen? Wat zijn de voordelen ervan? Een hele terechte vraag en daar kunnen we je dan ook zeker een antwoord op geven.

Een hometrainer met scherm is leuk als je bijvoorbeeld virtueel wilt fietsen. Je kunt er routes op doen dat je bijna het gevoel hebt dat je buiten aan het fietsen bent.

Sterker nog, er zijn hometrainers waar je de verschillende apps op kunt doen en zelf online kunt fietswedstrijden mee kunt doen online.

Andere reden om voor een hometrainer met scherm te kiezen is omdat je alle trainingsdata overzichtelijk en mooi op het scherm kunt zien. Dit kun je natuurlijk op een normaal hometrainer display ook. Maar een beeldscherm straalt wel luxe uit. En dat is het overigens ook!

Waarop letten als je een hometrainer met scherm koopt

Nu is het bij een aankoop zoals een hometrainer natuurlijk altijd om even te kijken of die aan je verwachtingen voldoet. Daarom hebben we hieronder even een aantal punten voor je op een rijtje gezet om op te letten als je een keuze maakt.

Gebruikelijke aandachtspunten

Nu is het allereerst goed om naar de gebruikelijke aandachtspunten te kijken. Deze hebben we op de pagina, met alle hometrainers met je besproken, maar zullen we kort voor je op een rijtje zetten.

  • Trainingsfuncties
  • Gewicht vliegwiel
  • Gebruikerslengte
  • Belastbare gewicht
  • Garantie
  • Weerstandsniveaus

Welke apps je kunt connecten

Naast de gebruikelijke punten, is het ook goed om te kijken naar een aantal punten die specifiek gelden voor een hometrainer met scherm.

Zo is de eerste daarvan dat je even goed moet kijken naar welke apps je met het scherm kunt verbinden. Denk hierbij aan apps zoals Zwift, Kinomap of andere virtuele route apps. Welke gebruik je en welke app is ook compatibel met jouw telefoon?

Touchscreen of niet?

Dan is het goed om naar te kijken naar het beeldscherm zelf en of deze een touchscreen heeft. Zo kun je eenvoudig navigeren door het console heen en kom je bij de instellingen die jij wilt hebben voor jouw fietsworkout.

Functies scherm

Verder moet je even kijken naar de functies van het scherm zelf. Zo zijn er namelijk hometrainers waarbij de software van de apps op het beeldscherm is geïntegreerd en je dus de app kunt activeren direct op het beeldscherm van de hometrainer.

Ook zijn er beeldschermen waar je enkel de trainingsdata op kunt zien, maar dat is hoogstwaarschijnlijk niet waarom jij op deze pagina bent uitgekomen aangezien je dat extraatje waarschijnlijk wilt van het scherm.

Ook zijn er hometrainers waar je letterlijk tv op kunt kijken. De apps hiervoor zijn dan geïntegreerd in het scherm en via een WiFi verbinding kan er gewoon tv op worden gekeken.

Kijk dus even wat je qua functies op je beeldscherm wilt hebben.

Beste hometrainers met beeldscherm – Onze top 4

Dan zijn we nu aangekomen bij de daadwerkelijke hometrainers met beeldscherm. We zullen een aantal hometrainers met beeldscherm met je bespreken die elk goed zijn voor bepaalde doeleinden.

Beste koop hometrainer met beeldscherm – Flow Fitness perform B5S

Als we kijken naar de beste koop die je kunt doen als je op zoek bent naar een hometrainer met beeldscherm dan zoeken we een model dat overall goed is en een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. We komen dan al snel uit bij de Flow Fitness Perform B5S hometrainer.

We hebben deze gekozen omdat deze nog enigszins betaalbaar is en een ingebouwd scherm heeft op de console van de fiets. Binnen het scherm kun je de apps Kinomap, Zwift en iConsole+ gebruiken. Mocht het nodig zijn, dan kun je ook nog je telefoon verbinden en zo de apps gebruiken.

Echter zit er geen tablethouder op om de telefoon of tablet op te plaatsen. Maar door het ingebouwde beeldschermpje heb je deze als het goed is ook niet nodig.

Het mooie van deze hometrainer is wel dat het een lage instap heeft en je dus zeer gemakkelijk kunt opstappen. Het beeldscherm is een touchscreen, en mocht je geen route willen fietsen, dan kun je gewoon serie kijken tijdens jouw fiets workout. Zo ben je op een ontspannen manier toch lekker aan het bewegen.

Ook is het handig dat er sneltoetsen op het stuur zitten om de weerstand mee in te stellen, zo hoef je jouw serie dus niet te onderbreken voor het verstellen van de weerstand.

Flow Fitness Perform B5s Hometrainer

1.999,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 08:19

Conclusie

Komt er dus op neer dat het wel een hometrainer is die wat duurder is dan een regulier model, maar dat je wel een beeldscherm met een hoop functies hiervoor terug krijgt. Als we kijken naar prijs-kwaliteit verhouding dus een hele mooie optie als het gaat om een hometrainer met scherm.

Voordelen

Ingebouwd scherm

Touchscreen

10.1 inch scherm

Handige sneltoetsen

Lage instap

Nadelen

Geen tablethouder

Wat grotere investering

Beste hometrainer met tv scherm – Nohrd Bike Pro

Mocht je nou op zoek zijn naar een hometrainer met echt een tv scherm, dan is de Nohrd Bike Pro een mooie optie. Deze hometrainer ziet er even net anders uit dan andere hometrainers en heeft een mooi groot 17,3 inch tv scherm erop zitten.

Het scherm is niet alleen groot, maar je kunt er ook door navigeren door je vingers te gebruiken op de touchscreen. Niks geen knopjes of iets, gewoon het scherm met alle ingebouwde opties.

Als we het over opties hebben dan kunnen we je vertellen dat je hem via de WiFi kunt verbinden, via een usb poort kunt verbinden om je trainingsdata bij te houden.

Deze hometrainer is belastbaar tot maar liefst 200 kg! Dus het is ook echt een hometrainer die ook geschikt is voor zware mensen. Geen zorgen dus over de duurzaamheid van deze hometrainer met scherm dus. Gaat jarenlang mee. Hij is overigens met de hand gemaakt.

Nohrd Bike Pro - Essen

3.199,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 08:19

Conclusie

Als je dus op zoek bent naar een hometrainer met een scherm zo groot als een tv scherm. Dan is de Nohrd Bike Pro een mooie optie met zijn 17,3 inch scherm. Je kunt hem verbinden met de WiFi en USB om je prestaties bij te houden.

Voordelen

999 weerstandsniveaus

Belastbaar t/m 200 kg

17,3 inch scherm

Touchscreen

Scherm met WiFi te verbinden

Nadelen

Geen hartslagmeting

Beste hometrainer met scherm en geïntegreerde software – Life Fitness Platinum Discover SE3 Lifecycle

Ben je nou op zoek naar een hometrainer die de app software heeft geïntegreerd in het scherm, dan kunnen we je de Life Fitness Platinum Discover SE3 LifeCycle aanraden. Het is een vrij dure hometrainer, maar deze heeft dan wel alle apps in het scherm geïntegreerd.

Je kunt de apps gelijk via het scherm aanklikken en gebruiken. Komt verder geen telefoon aan te pas. Ook kun je er apps zoals Netflix of Youtube op gebruiken en kun je er zelfs normale TV zenders op afspelen.

Zo kun je zelf kiezen of je bijvoorbeeld een route gaat fietsen, een serie / film gaat kijken of gewoon tv wilt kijken. Het overzichtelijke touchscreen is eenvoudig te navigeren en gemakkelijk te gebruiken.

De fiets is belastbaar tot 180 kg en heeft een vliegwiel van 15 kg. Wat lekker zwaar (en dus kwalitatief) is. Dit zorgt voor een soepele beweging van het wiel. Je kunt het scherm verbinden met de WiFi en heeft die overigens ook een mooi uiterlijk.

Life Fitness Platinum Discover SE3 Lifecycle Hometrainer Arctic Silver

7.695,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 08:19

Conclusie

Het is dan even een investering, maar dan heb je ook wel een hometrainer van het merk Life Fitness, dit zijn hometrainers die ook in veel professionele settings worden gebruikt en daarom echt een top model. Heb je het geld er dus voor over, dan is deze hometrainer met scherm en geïntegreerde apps in het scherm een super keuze!

Voordelen

Touchscreen

Groot scherm

Hartslagmeting

Geintegreerde software voor alle apps

Hoog belastbaar (180 kg)

Nadelen

Premium investering

Beste recumbent bike met beeldscherm – Tunturi Endurance E80-R Ligfiets

Mocht je nou op zoek zijn naar een recumbent bike / liegfiets met een scherm dan is de Tunturi Endurance E80-R ligfiets een hele mooie optie. Deze heeft een mooi compact beeldscherm om je routes op te doen.

Het is dan een klein scherm, maat het is wel gewoon een kleurenscherm waar je virtuele routes op kunt afspelen in combinatie met de KinoMap app. Zo kun je jouw training een stuk opleuken en jezelf uitdagen met trainingen vanuit de app.

Je kunt je telefoon via bluetooth verbinden om ook al je trainingsdata te importeren op je telefoon. De fiets heeft maar liefst 58 weerstandsniveaus en het mooie van een ligfiets is dat deze vaak ook een rugsteun heeft en je dus lekker ontspannen op je fiets zit tijdens jouw fiets workout.

Mocht het nou zo zijn dat je toch een serie of iets wilt kijken met deze hometrainer, dan kun je gewoon gebruik maken van de tablethouder die er ook op zit.

Tunturi Endurance E80-R Ligfiets

1.369,00
Fitwinkel.nl
as of 12/06/2024 08:19

Conclusie

Zoals je ziet een betaalbare optie als het gaat om hometrainers met scherm. Het is een recumbent bike met rugleuning en je kunt hem mooi gebruiken met de Kinomap app om je training op te leuken. Verder ook een zwaar vliegwiel waardoor die lekker soepel fietst.

Voordelen

Betaalbaar

Kleurenscherm

Zwaar vliegwiel (14 kg)

Hartslagmeting

Lage instap en zitting is verstelbaar

Nadelen

Max gebruikerslengte van 205 cm

Geen verstelbaar stuur

Alternatieven

Mocht een hometrainer met beeldscherm nou toch niet helemaal zijn wat je zoekt en wil je een alternatief hierop dat je bijvoorbeeld kunt doen met je huidige hometrainer die je thuis hebt staan? Ze zijn er namelijk zeker.

Zet de hometrainer voor een beeldscherm

Het eerste alternatief is dat je jouw hometrainer gewoon stomweg voor jouw televisie beeldscherm neer kunt zetten. Stream je favoriete serie op het scherm en train extra lang terwijl je jouw serie kijkt.

Ook kun je hier natuurlijk de apps op gebruiken om virtueel op te fietsen. Het is wat je zelf wilt.

Gebruik een tablet

Mocht dit nou een beetje teveel moeite zijn, dan kun je ook nog altijd denken aan een tablet gebruiken op je hometrainer en daar het gene op doen wat je anders op het hometrainer beeldscherm zou doen.

Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk dat er dan een tablethouder op de hometrainer zit. Anders moet je hem de hele tijd vasthouden en dat traint ook niet echt lekker.

Spinningfiets met beeldscherm

Mocht je het fietsen nou nog serieuzer willen aanpakken dan kun je ook eens kijken naar een spinningfiets. Ook deze zijn met scherm te krijgen. Kijk hiervoor eens naar ons artikel over spinningfietsen met beeldscherm.

Conclusie

Zoals je ziet zal je wel even wat extra moeten investeren in een hometrainer. Maar daar krijg je dan wel echt een luxe product voor terug. Laten we eerlijk wezen het is hartstikke gaaf als je een beeldscherm op je hometrainer hebt zitten.

Je kunt er virtuele routes mee fietsen, wedstrijden fietsen tegen mensen over de hele wereld en je kunt je trainingen er een stuk leuker mee maken.

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen met jouw keuze en dat je een mooie hometrainer met beeldscherm voor thuis kunt kopen.

Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten!

Ook interessant!

Spinbike met beeldscherm!

Loopbanden met Zwift!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *