Reviews & tests

Bluetens Duo sport review / test

bluetens-duo-sport-review-test

Ben jij op zoek naar een Elektro Stimulatie Tens apparaat dat je thuis kunt gebruiken om jouw spieren mee te helpen herstellen of EMS training mee te doen?

In dit artikel wil ik je het populaire elektrostimulatie apparaat Bluetens Duo sport testen en daar een complete review van maken. Ik heb het apparaat destijds gekocht voor mijn revalidatie en deel graag mijn ervaringen met de Bleutens Dueo sport met je.

Zo weet jij aan het einde van dit artikel wat je allemaal kan met de Bluetens duo sport, hoe je hem gebruikt en wat onze ervaring met het apparaat is.

Bluetens Duo sport kopen / prijsvergelijking

Wat krijg je als je de Bluetens Duo sport koopt

Laten we eerst eens even op een rijtje zetten wat je eigenlijk allemaal krijgt als je voor dit apparaatje kiest.

 • 2x het elektrode apparaatje
 • 4 setjes met stickers van 2 kleine sticker er 1 grote lange (waarvan 2 setjes reserve zijn)
 • 4x draadje om de stickers aan het apparaatje te verbinden (waarvan 2x reserve)
 • 2x Opladers kabeltje
 • Opbergdoosje om alles in te doen en bij elkaar te houden
 • Handleiding

Hoe werkt het?

Voor we naar het product zelf gaan kijken is het goed om even te vertellen hoe je hem gebruikt.

Om hem te gebruiken heb je de 2 apparaatjes, plakkers en de draadjes nodig. Eerst plak je de stickers op de plekken die je gestimuleerd wilt hebben. Je hebt grote stickers en per setje 2 kleine stickers.

Zodra je de plakkers hebt geplakt, druk je de draadjes in het EMS apparaat en druk je het apparaatje op de puntjes van de grote stickers. Er zitten namelijk aan de achterkant van het apparaatje een soort knoopje. (kleine tip: druk de apparaatjes al op de stickers voor je de grote stickers op je spieren plakt. Anders krijg je ze lastig in de stickers gedrukt).

Dan druk je de knoopjes van de draadjes op de kleine stickers en dan is de hardware klaar voor gebruik.

Dan is het nog zaak om de app de openen en het programma aan te klikken dat je wilt doen. Stel het programma in en druk op start. Dan is het een kwestie van de intensiteit instellen (via de app) en staat die aan.

Bluetens duo sport in actie

Uiterlijk

Hoewel het voor de functionaliteiten natuurlijk niet echt uit maakt, wil het oog ook wat hebben en als je de Bluetens Duo sport vergelijkt, ziet het eruit als een professioneel, maar compact apparaatje om thuis te gebruiken.

Het is gemaakt in de kleuren zwart met lichtblauw accenten. Er zit voorop een knop om te apparaatjes aan te zetten en de lampjes geven aan in hoeverre je te intensiteit van de elektropulsen hebt ingesteld.

Waar kun je de Bluetens Duo sport voor gebruiken?

Nu wil jij natuurlijk weten waar je het elektro stimulatie apparaatje voor kunt gebruiken en dat is gelukkig bij dit apparaat op verschillende manieren te gebruiken.

Je kunt hem namelijk op eigenlijk iedere spiergroep gebruiken. Het is een kwestie van de plakkers plakken op de spieren die je wilt stimuleren en de intensiteit instellen. Het mooie bij de Duo sport van Bluetens is dat je de apparaatje afzonderlijk van elkaar kunt gebruiken. Dus je kunt ook 1 apparaatje los aanzetten.

Verder wordt dit apparaatje gebruikt na operaties om de coördinatie van de spieren weer beter te krijgen. Het wordt gebruikt om het spierherstel te bevorderen en voor een stukje pijnbestrijding.

Maar mocht je het nou willen gebruiken om nog meer uit jouw training te gebruiken. Dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt er namelijk ook EMS training mee doen.

Gebruiksgemak

Nu is het goed om te weten dat het gebruik van het apparaatje zeer eenvoudig is. Het is een kwestie de plakkers plakken op de spieren die je wilt stimuleren, het apparaatje erop te doen en verbinden met je telefoon. Je kiest het programma en je gaat van start.

De app helpt je precies door de stappen die je moet doorlopen om het apparaatje goed te gebruiken. Het geeft je zelfs instructies voor hoe je de plakkers moet plakken voor bepaalde programma’s.

Voor- en nadelen van de Bluetens Duo sport

Nu is het goed om altijd even de voor- en nadelen op een rijtje te zetten om zo overzichtelijk te krijgen wat een product te bieden heeft. Hieronder heb ik dat even voor jou gedaan voor de Bluetens Duo sport.

Voordelen

Allereerst even de voordelen zodat we met de positieve dingen beginnen. De voordelen van de Bluetens Duo sport EMS apparaat zijn in het kort dat het een compact apparaatje is, eenvoudig is in gebruik, die multi functioneel is, je niet met lange draden hoeft te klooien en helpt de app je echt helemaal door het proces heen.

Compact apparaatje

Het eerste voordeel is wel dat het Duo sport apparaat heel compact is en je er een handige (overigens ook compacte) reisverpakking bij krijgt. Geen grote dozen of wat dan ook, je doet het apparaatje gemakkelijk in je tas en je kunt weg zonder dat het heel veel ruimte in je tas in neemt.

Zo kun je het apparaatje overal mee naartoe nemen en heb je alles ook bij elkaar.

Eenvoudig in gebruik

Daarnaast is die dus erg eenvoudig in gebruik. De Bluetens duo sport spreekt eigenlijk best voor zich en heeft, mocht het nodig zijn, ook een goede handleiding waar alles in staat ingesteld. Ook helpt de app je goed door het proces heen en kan het bijna niet mis gaan.

Geen gedoe met lange draden

Nu zijn er Tens apparaten die zeer lange draden hebben waardoor het trainen een beetje lastig wordt aangezien die draden dan in de weg zitten. Echter heb je daar bij de Bluetens Duo sport geen enkele last van.

Het zijn namelijk kleine draden waar je mee te maken hebt bij dit apparaat en je de apparaatjes gelijk aan de plakkers hebt zitten waardoor je die dus ook niet in je zak of iets hoeft te houden.

bluetens-duo-sport-is-compacte-apparaatje-en-geen-lange-draden
Compact zonder lange draden

Multi functioneel

Nu hebben we het kort al even besproken, maar het is ook een groot voordeel dat je hem voor veel dingen kunt gebruiken. Je kunt hem gebruiken om van je spierpijn af te komen, voor een revalidatie, de bloedcirculatie te verhogen, pijn te bestrijden en om je EMS training mee te doen.

Handige app

Een ander belangrijk voordeel is toch wel de app waar je het apparaat mee instelt. De app helpt je echt van begin tot eind mee door met hoe je het moet gebruiken. Instructies waar je de plakkers moet plakken voor bepaalde programma’s, het regelen van de intensiteit en welke soort programma’s je allemaal kunt doen is allemaal binnen de Blue tens app te regelen.

De app kun je hier downloaden.

Hieronder een kleine impressie van de stappen die je moet doorlopen. Zoals je ziet wordt je helemaal meegenomen.

bluetens-app-3
bluetens-app-2
bluetens-app-1
bluetens-app-4

Nadelen

Nu is er één nadeeltje te vinden aan de Bluetens Duo sport en dat is dat het niet de goedkoopste is.

Wel even investering

Het is even een kleine investering. Maar laten we eerlijk wezen, een investering in de gezondheid zijn wel de investeringen die het allerbeste zijn! Er zijn goedkopere modellen op de markt, maar dan is wel de vraag of die de kwaliteit zullen hebben zoals die van de Bluetens Duo sport.

Belangrijkste specificaties

MerkBluetens
TypeDuo Sport
EAN3760071201108
Garantie2 jaar
Bediening via appJa
Aantal intensiteitsniveaus100

Mijn ervaringen met de Bluetens Duo sport

Nu heb ik mijn ervaringen al een beetje door laten schijnen in dit artikel, maar zal ik hieronder nog even een samenvatting geven van al mijn persoonlijke ervaringen met de Bluetens Duo sport Elektro stimulatie apparaat.

Allereerst heb ik de Bluetens Duo sport dus voornamelijk voor mijn revalidatie gebruikt. Een stukje pijnbestrijding en een stukje hulp bij het opnieuw leren aansturen van de spieren in mijn benen.

Ik heb het apparaat eigenlijk vanaf moment 1 als fijn ervaren. Het was een lekker klein apparaatje waar ik mijn oefeningen gemakkelijk mee kon doen.

Nu had ik al enige ervaring bij de fysiotherapeut met een Tens apparaat, maar was dit ook echt wel gemakkelijk. Ik moet eerlijk toegeven dat ik altijd te ongeduldig ben om de handleiding te lezen dus heb gelijk de plakkers geplakt, de app gedownload en het sprak allemaal voor zich.

Het apparaat is heel specifiek qua intensiteit in te stellen wat echt fijn is. Het heeft mij dan ook echt geholpen tijdens mijn revalidatie. En dat doet het nu nog steeds als ik veel spierpijn heb.

Wat ik mooi vind aan de Bluetens Duo sport is dat je niet met die lange draden aan het klooien bent en het allemaal lekker compact is. Ook blijven de plakkers echt goed plakken en kun je de intensiteit zowel op de app als op het apparaatje zelf aanpassen met de draaiknop. Echt handig!

Heb het apparaat nu een aantal jaar en de plakkers plakken nog steeds goed.

Bluetens Duo sport bestellen / prijsvergelijking

Conclusie

Zoals je misschien wel kunt lezen ben ik erg te spreken over de Duo sport van Bluetens. Het is een fijn apparaatje die je echt kan helpen een beetje spier aansturing te krijgen en pijn te verlichten.

Het apparaatje is gemakkelijk mee te nemen en daarnaast ook gemakkelijk te gebruiken.

Mocht je dus op zoek zijn naar een elektro stimulatie apparaat, dan is dit echt een aanrader die zijn geld meer dan waard is!

Ik hoop dat deze test / review jouw heeft geholpen met jouw keuze om hem wel of niet te kopen, mocht je nou nog vragen hebben over het apparaat of jouw ervaringen met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

2 reacties op “Bluetens Duo sport review / test

 1. Jeroen schreef:

  Hoi Matthijs, bedankt je goede en uitgebreide review. Mede hierdoor heb ik de Bleutens aangeschaft en aangenaam verrast.

  Ik vind wel dat de plakkers snel hun functionaliteit verliezen. Heb je toevallig tips om de levensduur te verlengen?

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Jeroen,

   Leuk dat je reageert. Bedoel je met functionaliteit van de plakkers dat ze minder plakken? Ik heb daar zelf eerlijk gezegd niet zo last van. Ik plak ze na gebruik wel weer terug op de plasticjes waar ze op zitten en stop ze daarna weer in het zakjes ook.

   Werkt voor mij top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *