Koopgidsen

Loopbanden die compatibel zijn met Zwift – Virtueel hardlopen met Zwift

loopbanden-zwift-compatibel

Ben jij op zoek naar een loopband die compatibel is met de app Zwift? Je wilt graag routes rennen en jezelf uitdagen met speciale trainingsprogramma’s en uitdagingen op de app.

Met Zwift kun je jouw hardlooptraining op een loopband een stuk uitdagender en daarnaast dus ook een stuk leuker maken. Je bent niet domweg aan het rennen, maar ben ergens voor aan het rennen. Namelijk de uitdaging van die je hebt ingesteld op de app.

In dit artikel wil ik je dan ook meenemen in hoe je de app kunt gebruiken op een loopband en welke modellen van dit soort fitnessapparaten Zwift compatibel zijn en je het beste kunt kiezen in de verschillende prijsklassen.

Beste loopbanden met Zwift

Wat is Zwift voor een app en wat kun je ermee?

Voor we verder gaan hoe je Zwift kunt gebruiken in combinatie met een smart loopband is het goed om eerst eens te kijken naar wat Zwift eigenlijk allemaal kan doen.

Eigenlijk is Zwift een app dat is begonnen als fitnessapp die mensen op een spinbike kan helpen routes te fietsen en de training zo leuker en uitdagender te maken.

Echter dacht Zwift op een gegeven moment, we kunnen hetzelfde principe natuurlijk ook gebruiken maar dan voor de serieuze hardlopers onder ons. Dat is dan ook waar we dit artikel aan richten.

Zwift is een app waar je workouts kunt selecteren, je kunt in je eentje trainen met de app, maar dit ook in groepsverband (online) doen. Verder zijn er races waar je aan kunt mee doen. Ook hebben ze een online community waar je kunt connecten met andere gelijkgestemde sporters.

Hoe gebruik je Zwift in combinatie met een loopband

Nu wil je natuurlijk weten hoe je Zwift kunt gebruiken in combinatie met jouw loopband. Je kunt de Zwift app verbinden met je loopband via je telefoon of tablet. Dan is het een kwestie van een workout of race kiezen waar je aan wilt meedoen, en dan zal de app je vertellen hoe hard je moet rennen, of je misschien even (tijdelijk) de hellingshoek veranderen moet enzovoort.

Zo hoef jij niet over je workout na te denken en kun je gewoon de app volgen.

Voordelen van het hardlopen met Zwift

Als we naar de voordelen gaan kijken voor het hardlopen met Zwift.

Niet hoeven nadenken over je training

Dan is het het eerste voordeel wel dat je zelf niet hoeft na te denken over jouw training. Het is een kwestie van aanzetten die app en beginnen en volgen.

Uitdagender

Tweede voordeel is wel dat een training uitdagender wordt door de workouts en om de fanatieke hardlopers meer uitdaging te bieden kun je eventueel races in verschillende moeilijkheidsgraden doen.

Leuker

Ook is de training leuker door bijvoorbeeld mee te doen met een race of mee te doen met een groepstraining. Virtueel hardlopen met zwift geeft een realistische live ervaring en is een leuke en uitdagende manier van sporten!

Je hebt een doel

Ik kan mij voorstellen dat het rennen op een hardloopband soms wat doelloos kan voelen, en daarom is het gebruik van een app zoals Zwift ideaal om met een doel te trainen. De app geeft je dit doel namelijk. Zwift maakt het hardlopen aantrekkelijker waardoor het makkelijker is om te gaan trainen!

zwift-loopband-doel-rennen

Waar je op moet letten als je een Zwift loopband gaat kopen.

Voor we op de daadwerkelijke modellen ingaan is het goed om eerst te kijken naar waar je op moet letten als je naar Zwift loopbanden op zoek bent, zodat je alles uit de Zwift kan halen.

De gebruikelijke dingen bij een loopband

Allereerst is het natuurlijk goed om te kijken naar de gebruikelijke dingen van een loopband.

  • Belastbare gewicht
  • Inklapbaar of niet
  • Vermogen van de motor
  • Trainingsprogramma’s
  • Demping
  • Afmetingen van loopband + loopvlak

Is je mobiel of tablet capabel genoeg voor de Zwift app

Verder is het ook goed om te kijken of jouw mobiel of tablet wel capabel genoeg is om de Zwift op te draaien. Download de app dus eerst voor je uberhaupt jouw loopband hebt gekocht om te kijken of die het aan kan.

Zou vervelend zijn als je jouw Zwift loopband hebt gekocht en komt er vervolgens achter als de band staat dat je telefoon of tablet de app helemaal niet aan kan.

Tablet / telefoonhouder

Volgende waar je op moet letten is dat de band wel een goede telefoon- / tablethouder heeft. Zo kun je tijdens het gebruik van Zwift gemakkelijk kijken wat er gebeurt in de app en naar de route kijken.

(Automatische) hellingshoek

Dan is het belangrijk om te kijken of er wel een hellingshoek op zit. En om alles uit de app te halen wil je eigenlijk wel een automatische hellingshoek op de loopband hebben.

Zo kun je namelijk eenvoudig de band tijdens jouw training aanpassen op de route die je rent. Let wel op: een automatische hellingshoek betekend niet dat die automatisch de hellingshoek aanpast op basis van de app.

Maar een automatische hellingshoek betekend wel dat als jij tijdens het rennen de hellingshoek instelt, dat die daar dan vanzelf naar toe gaat. Je hoeft dus niet van de loopband compatibel met Zwift af te stappen om hem in een bepaalde haak te klikken of iets.

Zwift loopbanden die echt volledig automatisch via Zwift de hellingshoek aanpassen zijn er momenteel nog niet echt te vinden.

Sneltoetsen

Laatste dingetje wat mooi zou zijn als je een loopband koopt om Zwift te gebruiken zijn sneltoetsen om de snelheid en hellingshoek mee te regelen.

Zwift zal je namelijk vertellen wanneer je de snelheid en hellingshoek moet aanpassen, maar als daar niet echt een goede knop voor is om dit gemakkelijk in te stellen dan kan dat het trainingscomfort in de weg zitten. Sneltoetsen zijn dus mooi meegenomen.

Beste Zwift loopbanden

Nu we weten wat de app inhoudt en hoe je deze kunt gebruiken om jouw hardlooptraining leuker en uitdagender te maken is het tijd om naar de beste loopbanden met Zwift te gaan kijken. We zullen hieronder de drie beste Zwift loopbanden voor je op een rijtje zetten in elke prijsklasse die compatibel zijn met zwift.

Beste goedkope Zwift loopband – VirtuFit TR-90i

De eerste Zwift loopband is de goedkoopste van de modellen. De VirtuFit TR-90i is een loopband voor een schappelijke prijs en beschikt over de belangrijkste functionaliteiten.

Vrij hoog belastbaar tot 150 kg, heeft een loopvlak van 120 x 42 cm en weegt zelf 39 kg. Het console is overzichtelijk met enkel de belangrijkste knoppen en trainingsdata. Het continu vermogen van de motor is 1,25 pk en kan tot 14 km/u hard. Verder heeft die helaas geen automatische hellingshoek en kun je dus niet tijdens jouw training de hellingshoek aanpassen. Dit kan gevraagd worden in de Zwift app tijdens je training.

Deze VirtuFit loopband is waterpas afstelbaar en de belangrijkste functie waar jij naar op zoek bent is natuurlijk dat die compatibel is met Zwift. Verder zit er een mooie tablet- / telefoonhouder op waar je de app goed in kan laten afspelen.

VirtuFit TR-90i Loopband

649,00
549,00
Fitwinkel.nl
as of 27/09/2023 14:22

Beste budget Zwift loopband

Conclusie

Komt er dus op neer dat je met de TR-90i loopband van het merk VirtuFit een prima loopband in huis haalt die je kunt gebruiken met Zwift en eenvoudig je telefoon of tablet in kunt zetten.

Enige nadeel is dat je niet een borstband kunt verbinden met de loopband. Maar goed, de prijs is dan ook zeer laag tegenover de functies die je ervoor terug krijgt.

Voordelen

Goedkoop

Zwift compatibel

Eenvoudig in gebruik

Inklapbaar

Voorgemonteerd

Nadelen

Geen automatische hellingshoek

Niet compatibel met een borstband

Geen automatische hellingshoek

Beste loopband met Zwift in het middensegment – VirtuFit TR-500i

Als je op zoek bent naar wat meer kwaliteit maar wil je niet het maximale betalen. Dan is een mooie optie om voor de VirtuFit TR-500i te gaan.

Deze VirtuFit loopband is natuurlijk compatibel met Zwift (anders zou die niet in dit rijtje staan), maar heeft daarnaast ook een zeer mooie telefoon- / tablethouder die boven het console zit. Zo kun je alle trainingsdata ook gewoon op het loopband console zien en kun je goed zien wat de snelheid is die je hebt ingesteld.

Verder is het mooie van deze loopband stil is en dat je tot wel 20 km/u kunt rennen. Je kunt het tempo dus flink opvoeren als je in een race zit van de app zonder daar te veel mensen bij te storen!

De loopband heeft een mooi groot loopvlak van 140 x 52 cm en belastbaar tot 150 kg. Verder een mooi verlicht en overzichtelijk displat met duidelijk knoppen.

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

1.399,00
1.299,00
Fitwinkel.nl
as of 27/09/2023 14:22

Beste Zwift loopband in het middensegment

Conclusie

De TR-500i loopband is dus een loopband waar je iets meer voor betaald, maar je wel echt een mooi model hebt, met een groot loopvlak, handige telefoon- en tablethouder en is inklapbaar. Alles wat je nodig hebt dus voor een Zwift loopband en daarom behoord deze tot de beste loopbanden met zwift.

Voordelen

Inklapbaar

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Handige tablethouder boven console

Verlicht display

Automatische hellingshoek

Nadelen

Zwaar apparaat (77 kg)

Beste high end Zwift loopband – Flow Fitness Perform T3i

Dan zijn we aangekomen bij de meest luxe Zwift loopband van dit overzicht, de Flow Fitness Perform T3i. Een uitgebreid cardio apparaat met vele functies met in het bijzonder natuurlijk de mogelijkheid tot het verbinden met Zwift.

Deze Flow Fitness loopband heeft een mooi verlicht loopvlak dat overigens ook lekker groot is met de afmetingen 56 x 157 cm. Het is een zware loopband van hoge kwaliteit, namelijk 145 kg. Wel is die belastbaar tot wel 200 kg. Dus je kunt er flink op los gaan.

Waarom we deze nou hebben gekozen als beste high end optie loopband met Zwift is omdat de hellingshoek niet alleen automatisch hebt, hij ook vrij hoog is met 15% en het mooiste is nog wel dat je handige sneltoetsen (of eigenlijk hendels) voor hebt.

Je kunt dus eenvoudig de hellingshoek instellen tijdens jouw trainen en de instructies in Zwift volgen. Verder heeft deze loopband van het merk Flow Fitness een sterke motor (3 pk continu) en kan die tot wel een snelheid van 24 km/u!

Flow Fitness Perform T3i Loopband

2.999,00
Fitwinkel.nl
as of 27/09/2023 14:22

Beste Hight End Zwift loopband

Conclusie

Kortom, je betaald misschien wat meer voor deze loopband. Maar je krijgt niet alleen de mogelijkheid om goed met Zwift te kunnen trainen, je kunt ook gemakkelijk de snelheid en hellingshoek instellen en je koopt echt een apparaat dat lang mee zal gaan.

Voordelen

Mooi uiterlijk

Verlicht loopvlak

Groot loopvlak

Handige sneltoets hendels voor snelheid en hellingshoek

Verlicht display

Nadelen

Premium investering

Zware loopband (145 kg)

Conclusie

Komt er dus op neer dat Zwift jouw hardlooptraining flink uitdagender en leuken kan maken. Je kunt connecten met andere gelijkgestemden en je kunt je calorie verbranding flink verhogen!

Het is een leuke app die je kan helpen om hard te lopen op een loopband met een doel. Kijk dus goed of je mobiel goed genoeg is om de app op te draaien, of er een automatische hellingshoek op zit en of er sneltoetsen en een tablethouder op de loopband zitten.

Zo kom jij tot een goede aankoop en kun jij flink aan de bak met jouw loopband en de Zwift virtuele routes.

We hebben drie opties gegeven in verschillende prijsklassen en hopen je zo te hebben geholpen met een keuze en wat informatie over de app.

Mocht je nog vragen hebben of jouw favoriete Zwift training of race met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Misschien ook interessant

Zwift spinningfietsen

Zwift hometrainers

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *