Koopgidsen

Spinningfietsen compatibel met Zwift – Top 4

zwift-spinningfietsen

Wil jij graag een spinningfiets waar je jezelf echt mee kan uitdagen? Je hebt gehoord over de app Zwift en wilt graag weten welke spinbikes compatibel zijn met deze app.

Nu zijn er tegenwoordig een hoop modellen die met deze populaire fitness app compatibel zijn, maar kunnen wij ons voorstellen dat de keuze intimiderend kan zijn en daarom willen we je in dit artikel helpen bij jouw keuze.

We zullen kijken wat Zwift nou eigenlijk voor een app is en wat je ermee kunt, hoe je hem kunt gebruiken met een spinningfiets, de voordelen van fietsen met Zwift, waar je op moet letten bij het kopen van een Zwift spinningfiets en wat de beste modellen zijn van het moment om te kiezen.

Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies wat je moet weten bij de keuze en voorkom je een miskoop.

Beste Zwift spinbikes – Top 4

Wat is Zwift voor een app en wat kun je ermee?

Om eerst even algemeen te beginnen, gaan we even kijken naar wat Zwift eigenlijk voor een app is. Zwift is een app die je kunt verbinden met verschillende soorten cardio apparaten zoals loopbanden, spinningfietsen en sommige hometrainers.

Met de Zwift app kun je trainingsdata in de app krijgen en terwijl je bezig bent met jouw training routes volgen op de app. Je bent dus eigenlijk virtueel aan het fietsen.

Het leuke is ook dat je mee kan doen aan wedstrijden in de app en fietsen tegen andere Zwift gebruikers over de hele wereld. Zo maak je jouw spin training dus een stuk leuker en uitdagender.

Hoe gebruik je Zwift met een spinningfiets

Nu kunnen wij ons voorstellen dat je wilt weten hoe je Zwift gebruikt met een spinningfiets, en dat is gelukkig vrij eenvoudig. Het is een kwestie van de app openen, je spinningfiets aanzetten en in de app jouw fiets verbinden met de app.

Daarna is het kiezen of je een virtuele route wilt volgen of meedoen met een race en dan druk je op start. Hoe meer watt uitput je hebt, hoe sneller je in de app zult gaan.

Voordelen van fietsen met Zwift

Dan zijn er enkele voordelen aan het gebruik van de Zwift app in combinatie met jouw spinningfiets. De voordelen van een Zwift spinningfiets zijn namelijk dat je jouw training leuker maakt, uitdagender en dat je kunt trainen met en tegen mensen over de hele wereld.

Leuker

Het eerste is dus dat het fietsen met Zwift je training een stuk leuker maakt aangezien je traint met een doel. Je doet een route, of je fietst tegen andere in een wedstrijd. Het zorgt ervoor dat je niet doelloos die trappers aan het ronddraaien bent, maar dat je ergens naartoe staat. Dit terwijl je wel in eigen huis blijft, ideaal toch?

Uitdagender

Daarnaast maakt het je training een stuk uitdagender. Je hebt niet alleen iets om naartoe te fietsen, maar je kunt ook verschillende trainingsprogramma’s doen waarbij de weerstand ook steeds veranderd moet worden en je op die manier op een andere manier traint dan alleen maar op één tempo of weerstand traint.

Community

Ook is het leuk om met of tegen andere mensen te fietsen op jouw Spinbike met de Zwift app. Zodra je aan het fietsen bent zul je zien dat je er allemaal mensen om je heen aan het fietsen zijn en zo ben je dus lekker aan het fietsen met gelijkgestemde.

Waar moet je op letten bij het kopen van een Zwift spinningfiets

Voor we ingaan op de daadwerkelijke modellen die je kunt kiezen is het goed om eens te kijken op welke dingen je moet letten bij het kopen van jouw eigen Zwift spinningfiets. Zo maak je een overwogen keuze en voorkom je een miskoop.

Gebruikelijke dingen

Natuurlijk moet de fiets aan jouw eisen voldoen op de gebruikelijke punten. Denk hierbij aan het volgende:

 • Belastbaar gewicht
 • Bidonhouder
 • Pedalen (Toe-clips of SPD Duo)
 • Zitting en stuur verstelbaar
 • Hartslagmeting (zo ja op wat voor manier)
 • Doortrapper of vrijloop
 • Transportwieltjes of niet

Tablethouder / beeldscherm

Maar als je dan echt een spinbike koopt specifiek om hem te gebruiken met de Zwift app dan is het belangrijk dat er sowieso een tablethouder op zit. Dit om de doodgewone reden om je tablet of telefoon in te doen en de route te kunnen zien terwijl je fietst.

Een andere optie is nog om voor een spinningfiets met beeldscherm te gaan. Wel belangrijk dat je daar de Zwift app op kunt gebruiken, dus dat is wel belangrijk om dan even te checken.

Weerstandsysteem

Volgende waar je even naar moet kijken bij het kopen van een Zwift spinbike is het weerstandssysteem. Want het liefste heb je een magnetisch weerstandssysteem. Het is geen vereisten, maar dit is wel het systeem dat het gemakkelijkste is aan te passen met een druk op de knop.

Als je namelijk handmatige weerstand hebt dan is het niet heel precies in te stellen en daarnaast is het ook wat gedoe om dit tijdens je training te doen.

Daarom is het mooiste als je een spinbike met magneetweerstand kies.

Beste Zwift spinningfietsen

Dan is het nu toch echt tijd om naar de verschillende Zwift spinningfietsen te gaan kijken en kiezen welke het beste bij jou past. We hebben de modellen opgedeeld in drie opties. Een budget optie, een middensegment optie en een high end optie.

Op deze manier kun jij kiezen welke spinbike met Zwift het beste bij jouw budget past en hiermee aan de slag te gaan.

Beste budget Zwift spinningfiets – VirtuFit Etappe 2.0i

Als je een Zwift spinbike wilt hebben voor een laag budget dan is de VirtuFit Etappe 2.0i spinbike een mooi optie. Hoewel een Zwift spinbike niet goedkoop is, is dit wel het model dat voor de beste prijs verkrijgbaar is momenteel.

Het heeft overigens wel een zeer mooi en professioneel uiterlijk en je hebt een tablet / telefoonhouder om jouw Zwift routes op te volgen. Houdt er rekening mee dat dit model een maximale gebruikerslengte heeft van 200 cm.

Het heeft geen verlicht display, maar als je hem in combinatie met Zwift gebruikt, krijg je ook al je trainingsdata op je app te zien. De zitting is verstelbaar, het vliegwiel is 22 kg en bevindt zich aan de achterkant van het fitnessapparaat.

Het heeft een magnetisch weerstandssysteem dat je kunt instellen op 24 weerstandsniveaus. Genoeg keuze dus om jouw routes mee te fietsen. Het is belastbaar tot 140 kg dus de meeste mensen kunnen hier gewoon met gerust hart op gaan zitten.

VirtuFit Etappe 2.0i Spinbike

799,00
699,00
Fitwinkel.nl
as of 26/09/2023 09:33

Conclusie

Komt erop neer dat deze VirtuFit spinningfiets een mooi keuze is als je op zoek bent naar een betaalbare Zwift spinbike. Het merk VirtuFit levert overigens sowieso goede fitnessapparatuur voor een betaalbare prijs.

De Etappe 2.0i heeft een zwaar vliegwiel, vrij hoog belastbaar en een magnetische weerstand. Een tablethouder om het af te maken en je hebt alles wat je van een Zwift spinningfiets verwacht.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Zwaar (22 kg) vliegwiel
 • Professioneel uiterlijk
 • Magnetische weerstand
 • Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

 • Geen verlicht display
 • Max 200 cm gebruikerslengte

Beste Zwift spinbike in het middensegment – Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC6

Mocht je een Zwift spinningfiets zoeken die wat duurder is, maar wel wat hogere kwaliteit heeft dan de budget optie? Dan kun je gaan voor de midden segment optie. De Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC6.

Deze is dan wel een flink stuk duurder dan de budget optie, maar dan koop je wel een Spinbike van het bekende merk Life Fitness. Tomahawk IC6 is een professionele spinningfiets dat er zeer krachtig uiterlijk heeft.

Je kunt hem natuurlijk gebruiken met de Zwift app en de zitting is verstelbaar. Het heeft een magnetische weerstand en is overigens gemakkelijk en precies hiermee in te stellen.

Het mooie van deze spinbike is ook dat als jij gaat fietsen het dynamo wordt opgeladen en de fiets hiermee het display voorziet van stroom. Er komen dus geen batterijen en/of stroomkabels aan te pas. Je kunt hem helemaal op zichzelf gebruiken.

Hij is belastbaar tot 150 kg en heeft de afmetingen 132 x 52 x 120 cm (L x B x H).

Life Fitness Tomahawk Indoor Bike IC6 Spinningfiets

2.495,00
1.599,00
Fitwinkel.nl
as of 26/09/2023 09:33

Conclusie

Hoewel het wel even een investering is, heeft deze spinningfiets wel alles wat je nodig hebt van een Zwift spinbike. Het is kwalitatief apparaat van een bekend en gevestigd merk dat je jarenlang plezier zal geven.

Voordelen

 • Zwaar belastbaar
 • Magnetische weerstand
 • Waterpas afstelbaar
 • Zeer goed te gebruiken met Zwift
 • Verlicht display

Nadelen

 • Wat grotere investering
 • Geen meegeleverde hartslagband

Beste high end Zwift spinningfiets – Bowflex VeloCore Spinbike

Een andere spinbike waar je Zwift mee kunt gebruiken en wij met je willen bespreken is de High end optie, de Bowflex VeloCore Spinbike. Dit is echt een top spinbike als je jouw Zwift ervaring naar het volgende niveau wilt trekken.

Waar je bij andere Zwift spinningfietsen gewoon rechtop fietst heb je bij dit model een extra beleving door de leunmodus van het apparaat. Als jij een bocht gaat maken in de Zwift routes of wedstrijden die je doet, Kan je dus ook echt naar die kant gaan leunen en wordt de beleving levendsecht! Alsof je daadwerkelijk een route aan het fietsen bent.

Het apparaat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 147 kg en je kunt hem connecten via zowel de WiFi als Bluetooth. Uiteraard heeft het een tablethouder, maar heb je deze eigenlijk niet nodig. Het heeft namelijk ook een compleet beeldscherm waar je de Zwift app op kunt gebruiken. Je hebt dus alles in één apparaat.

Komt verder niks aan te pas en bent in één keer klaar.

Bowflex VeloCore Spinbike - Indoor Fiets met Leunmodus

2.999,00
Fitwinkel.nl
as of 26/09/2023 09:33

Conclusie

Als het gaat om een spinningfiets die je de beste beleving geeft als het gaat om Zwift wedstrijden en routes, dan is de Bowflex Velocore echt het model dat jou de beste ervaring zal geven! Het is dan een premium investering, maar dan heb je ook wel het beste van het beste.

Voordelen

 • Extra beleving door leunmodus
 • Groot beeldscherm
 • Alles in 1
 • Zowel met WiFi als Bleutooth te verbinden
 • 100 weerstandsniveaus

Nadelen

 • Premium investering

Beste Zwift spinbike die automatisch weerstand aanpast – Tacx Neo Bike Smart T8000

De laatste die we je mee willen geven is de Tacx Neo Bike smart T8000. Dit is een spinningfiets dat ook wel een smartbike wordt genoemd en dat heeft een reden. Deze spinbike kan namelijk jouw trap techniek analyseren en je hier suggesties voor doen om het beter te maken.

Verder is het ook een smart bike aangezien je hem met apps zoals Zwift kunt gebruiken, maar niet zomaar gebruiken, dit is een spinbike die automatisch de weerstand aanpast als je een bepaalde route fietst in de Zwift app. Zo hoef je dus helemaal niet meer na te denken en wordt alles automatisch voor je geregeld. Echt een interactieve spinningfiets dus.

Het mooie is ook dat deze ventilatoren heeft om je een beetje af te koelen tijdens je trainen. Het is dus echt een state of the art spinbike die je echt naar het volgende niveau kan trekken.

Tacx T8000 NEO Bike Fietstrainer - Direct drive

2.858,90
Bol.com
as of 26/09/2023 10:34

Conclusie

Al met al dus een top spinningfiets om met Zwift te gebruiken. Hoewel die geen leunmodus heeft, is het mooie van deze wel dat die automatisch de weerstand aanpast. Ook mooi meegenomen dat die je traptechniek analyseert zodat je deze kunt verbeteren en nog betere resultaten kunt halen.

Voordelen

 • Zowel een tablet als telefoonhouder
 • Ventilatoren
 • Past automatisch weerstand aan
 • Analyseert je traptechniek

Nadelen

Premium investering

Conclusie

Komt er op neer dat Zwift een top app is om jouw spinningtraining een tandje leuker mee te maken. Het zorgt voor meer uitdaging en een doel om naar te trainen.

Er zijn een hoop Zwift spinningfietsen waar je uit kunt kiezen, maar we hebben in dit artikel de 4 beste opties voor ieder budget met je besproken. Ga jij voor de budgetoptie of voor de complete Zwift ervaring met de high end optie.

Het is in ieder geval nu aan jou om een keuze te gaan maken en jouw Zwift routes te beginnen.

We hopen dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen en dat je er een beetje uit komt. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw favoriete Zwift route met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Misschien ook interessant

Zwift loopbanden

Zwift hometrainers

Virtueel fietsen

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *