Koopgidsen

Spinningfiets met tv beeldscherm kopen – Top 3

spinningfiets-met-tv-beeldscherm

Wil jij graag uber de luxe trainen met een spinningfiets met tv beeldscherm? Wil je de voordelen weten en waarop je moet letten als je eentje uitzoekt? Of wil je gewoon weten welke de beste is?

We bespreken het allemaal in dit artikel en hopen je aan het einde alle informatie te hebben gegeven om jouw eigen spinningfiets met scherm in huis te halen en thuis lekker aan de slag te gaan.

Beste spinningfietsen met beelscherm – Top 3

Waarom een spinningfiets met scherm?

Allereerst is het goed om eens naar de voordelen van dit soort spinningfietsen te kijken. Dus wat nou redenen zijn om voor een spinbike met tv scherm te kiezen

Serie kijken

Allereerst is een groot voordeel dus dat je er jouw favoriete serie op kunt kijken of op sommige beeldschermen zelfs gewoon normale tv zenders op kunt aan zetten. Op deze manier kun je jouw work out wat verzachten en is de kans aanwezig dat je het langer volhoudt.

Ook kun je het natuurlijk combineren als je bijvoorbeeld moet leren of werken en dan kun je informatie filmpjes kijken op dit beeldscherm. Zo ben je extra efficiënt bezig.

Apps op gebruiken

Mocht je graag fitness apps gebruiken tijdens jouw training dan is bij veel spinningfietsen de mogelijkheid om deze op het tv scherm te activeren zodat je alles bij de hand hebt om jouw training te doen.

Zo kun je bijvoorbeeld voor een model kiezen waar je ook Zwift op kunt gebruiken. Mocht je hiernaar op zoek zijn, lees dan ook eens ons artikel over de Zwift spinningfietsen.

Waarop letten bij het kopen van een spinningfiets met beeldscherm

Nu is het natuurlijk belangrijk dat je goed kijkt voor je een investering doet in zo’n mooie spinningfiets met scherm. Zeker aangezien een spinbike met tv scherm niet de goedkoopste zijn. Daarom is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Hieronder nemen we je mee in de punten waar je zeker op moet letten tijdens de aankoop.

Gebruikelijke punten

Allereerst natuurlijk gewoon de gebruikelijke punten waar je op moet letten. Denk hierbij aan:

 • Belastbaar gewicht
 • Afmetingen
 • Soort trappers
 • Aandrijving systeem
 • Soort rem- / weerstandsysteem
 • Maximale gebruikerslengte

Grootte van het scherm

Als we gaan kijken naar de specifieke dingen waar je op moet letten bij de zoektocht naar de juiste spinningfiets met scherm dan zijn er ook een paar dingen om op te letten.

Je bent niet voor niet naar een spinningfiets met scherm op zoek en daarom is het goed om naar de grootte van het beelscherm dat erop zit te kijken. Wil je graag dat het een flink tv scherm is of wil je wel een mooi beeldscherm, maar mag die ook wat meer bescheiden zijn.

Houdt er rekening mee dat je vrij dicht bij het scherm zit met je geziecht.

Welke apps zitten erop

Dan is het goed om te kijken welke apps je kunt gebruiken op het beeldscherm zo zijn er meerdere apps die vaak op de beeldschermen gebruikt kunnen worden.

Denk hierbij aan fitnessapps zoals Zwift, Kinomap en iConsole+. Maar bijvoorbeeld ook hele andere apps zoals Netflix of HBO om een serie mee te kijken.

Goed dus om te bedenken wat jij met het beeldscherm van deze cardio apparaten van plan bent en of deze mogelijkheden op het scherm zitten.

Kun je hem verbinden met je telefoon of tablet?

Dan is het goed om te kijken of je het beeldscherm van de spinningfiets ook kunt verbinden met je telefoon of tablet. Mocht de app die jij wilt gebruiken niet op het scherm zelf zitten, dan is het handig als je hem wel met je telefoon of tablet kunt verbinden om op deze manier alsnog de verschillende apps te kunnen gebruiken.

Touchscreen

Ook heb je spinbikes waarbij het beeldscherm dat erop zit een touchscreen is. Dit is wel echt handig, maar kost vaak wel wat meer, dus daar moet je dan wel rekening mee houden.

Wel kun je zo echt eenvoudig de knoppen indrukken op het scherm die je wilt zonder maar met knoppen te lopen klooien.

Beste spinningfietsen met tv beeldscherm – Top 3

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een spinningfiets met scherm, is het tijd om de verschillende modellen te gaan bespreken. We zullen je een aantal opties meegeven in iedere prijsklassen zodat jij kunt bepalen wat de beste spinningfits voor jouw is.

Beste budget spinbike met beeldscherm – Proform Smart Power 10.0 Pro

De eerste optie is de budget optie en daar hebben we de Proform Smart Power 10.0 Pro voor gekozen. Dit hebben we gedaan om dat dit een van de goedkopere spinningfietsen met scherm is en wel over de belangrijkste functies bezit.

Het multifunctioneel touchscreen kun je gebruiken om de iFit app te gebruiken tijdens het spinnen. De smart power 10.0 pro heeft een magnetisch weerstandsysteem en een vliegwiel van 12 kg. Hij is belastbaar tot een gewicht van 115 kg en de spinbike weegt zelf 62 kg.

Ook kun je jouw hartslag meten, maar heb je daar wel een borstband ook voor nodig. Wel kun je hem verbinden met je telefoon om jouw favoriete nummers mee af te spelen via de ingebouwde speakers die erop zitten.

Helaas kun je geen apps zoals Netflix of HBO erop gebruiken en is het beeldscherm voornamelijk bedoeld voor de trainingsdata en de iFit app.

Nog een klein leuk feitje over het scherm van deze spinbike is dat je hem maar liefst 180 graden kunt draaien naar achteren toe. Dit kun je gebruiken als je de tijd bijvoorbeeld niet wilt zien wegtikken.

ProForm Smart Power 10.0 Pro

1.399,00
899,00
Fitwinkel.nl
as of 24/09/2023 18:32

Conclusie

Zoals je ziet heb je een mooi uitgebreid scherm dat je kunt gebruiken voor je trainingsdata en gebruik van de iFit app. Wel is het scherm verder vrij beperkt en zal dit wel specifiek moeten zijn wat je nodig hebt.

Al met al verder wel een mooie spinningfiets om te gebruiken thuis met een extra dimensie.

Voordelen

Betaalbaar

Compatibel met telefoon

Ingebouwde speakers

Touchscreen

Inclusief 2x 1kg dumbbells

Nadelen

Niet zwaar belastbaar

Borstband niet meegeleverd

Beste middensegment optie – Bowflex C7 Indoor Cycle

Als je bereid bent om iets meer te investeren in jouw spinningfiets met beeldscherm dan kun je kiezen voor de Bowflex C7 Indoor Cycle. Deze spinbike heeft ook dumbbells om jouw training mee te verreiken.

Het scherm van de C7 spinbike is vrij compact (namelijk 7″ inch). Verder heeft het een zachte en verstelbare zitting om hem af te stellen op jouw lengte, zodat je comfortabel zit. Het scherm is een touch screen, dus je kunt gemakkelijk door de interface heen navigeren.

Je kunt apps zoals Zwift en JRNY direct op het scherm gebruiken zodat je jouw training binnen het scherm zelf kun vervolgen. De routes worden dan geprojecteerd op het scherm en je hebt het gevoel alsof je buiten aan het fietsen bent.

Verder zitten er ook apps in het beeldscherm geïntegreerd zoals Netflix en Disney+ om tijdens jouw training je serie af te kijken. Helpt dit jouw om het extra lang vol te houden?

Bowflex C7 Indoor Cycle

1.499,00
1.199,00
Fitwinkel.nl
as of 24/09/2023 18:32

Conclusie

Komt erop neer dat je met de Bowflex C7 indoor Cycle een prima spinbike hebt waar alle functionaliteiten wel op zitten die je van een spinningfiets met scherm verwacht. Zeer goede keuze dus en zeker het geld waard. Ook heb je niet zo’n giga scherm voor je neus met dit fitnessapparaat en kun je beetje normaal op je fiets zitten.

Voordelen

 • Bescheiden beeldscherm
 • Touchscreen
 • Veel app mogelijkheid op het scherm
 • 100 weerstandsniveaus
 • Connectiviteit via WiFi & Bluetooth

Nadelen

Vrij zwaar apparaat (79 kg)

Beste high end optie – Bowflex Velocore Spinbike

Als laatste hebben we de Bowflex Velocore spinbike als high end spinbike met beeldscherm optie gekozen. Dit is een vrij nieuwe spinningfiets die de beleving van het fietsen van virtuele routes naar een volgend niveau trekt.

Deze spinbike heeft namelijk een leunmodus ingebouwd. Dit houdt in dat als je door de bocht gaat op jouw virtuele route door gebruik van bijvoorbeeld de Zwift app dat je echt naar de zijkant kunt gaan leunen en de fiets zal meebewegen.

Dit voel in het begin misschien een beetje gek, maar het geeft wel echt een extra beleving! Het beeldscherm is een touchscreen en je kunt alle belangrijke apps op het scherm direct gebruiken. Zo kun je gemakkelijk je prestaties bijhouden en proberen te verbeteren. Geen telefoon of tablet komt erbij aan te pas.

Je kunt kiezen uit een scherm van 16″ inch of een scherm van 22″ inch. Zo kun je het nog een beetje op jouw behoefte uitkiezen.

Bowflex VeloCore Spinbike

2.999,00
Fitwinkel.nl
as of 24/09/2023 18:32

Conclusie

Dit is echt een hoogwaardige spinbike met de leunmodus die echt een extra beleving geeft aan jouw spintraining thuis. Met deze spinbike hoef je echt niet meer naar buiten om te ervaren. Veel dichter bij de realiteit komt het niet.

Voordelen

Extra leunmodus

Mooi groot scherm (16″ / 22″)

Hoog belastbaar (147 kg)

Alle belangrijke apps kunnen direct op het scherm gebruikt worden

Touchscreen

Nadelen

Premium investering

Alternatieven

Zoals je ziet zijn de verschillende spinningfietsen met scherm al snel aan de prijzige kant en kan ik me voorstellen dat je wilt weten welke alternatieven er zijn om een zelfde soort beleving te krijgen.

Je kunt het beeldscherm natuurlijk ook gewoon nabootsen met je tablet. Als je al een tablet hebt dan kun je deze gewoon in de tablet houder zetten en dan heb je hetzelfde idee. Moet het natuurlijk wel een spinningfiets met tablethouder zijn.

Conclusie

Het fietsen op een spinningfiets met beeldscherm zorgt er in ieder geval voor dat je echt een extra beleving krijgt tijdens jouw training en dat je flink aan de slag kunt terwijl je jouw virtuele route fiets of favoriete serie aan het kijken bent.

Het is dan even een investering, maar dan heb je wel echt iets vets in huis staan waar je een hoop mee kan en de training een stuk leuker mee kunt maken.

Ik hoop dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen in jouw zoektocht naar de juist spinningfiets met scherm. Ook hoop ik dat al je vragen zijn beantwoord en dat je een keuze kunt gaan maken.

Mocht je nou toch nog een vraag hebben of jouw favoriete app die je kunt gebruiken op de beeldschermen met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Ook interressant:

Loopbanden met Zwift!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *