Advies

VirtuFit Roeitrainer vergelijken

roeitrainer-vergelijken

Je bent op zoek naar een roeitrainer voor thuis en je ziet dat de VirtuFit roeitrainers daar ideaal geschikt voor zijn door de inklap systemen die zijn ingebouwd. Hoewel ze allemaal geschikt zijn voor thuis zitten er wel een aantal verschillen tussen de roeitrainers.

Zo heb je verschillende weerstandssystemen en zijn er ook verschillen te vinden in de specificaties en prijzen van deze cardio apparaten. Ik wil je dan ook een mooi overzicht geven van de belangrijkste specificaties zodat jij kunt afwegen welke specificaties voor jou belangrijk zijn en dan kunt afwegen welke de beste voor jou is.

Verschillende weerstandssystemen

Om even een kort beeld te schetsen van de verschillende weerstandssystemen leg ik kort uit wat de verschillen hierin zijn. Er zijn vier soorten. Namelijk de luchtweerstand, magnetische weerstand, elastische en de waterweerstand roeitrainers.

Er wordt vaak gezegd dat luchtweerstand en waterweerstand het dichts in de buurt komen van de natuurlijke roeibeweging. Toch blijkt een roeitrainer met magnetische weerstand vaak lang mee te gaan.

Verder krijg je met een roeitrainer met waterweerstand wel echt het gevoel alsof je op het water zit en kan dit meewerken aan de vertaling naar het daadwerkelijk roeien. Natuurlijk is niet iedereen die op een roeitrainer zit ook een daadwerkelijke roeier en daarom zijn er ook andere soorten roeitrainer.

Zo is de roeitrainer met luchtweerstand één die een vrij natuurlijke roeibeweging simuleert. Het nadeel hiervan is dat het veel geluid maakt. Voor meer voor- en nadelen van de roeitrainer kun je naar ons artikel over de voor- en nadelen van de roeitrainer.

Tabellen roeitrainers vergelijken

Ik heb twee tabellen gemaakt met daarin de belangrijkste specificaties. Hierin heb ik onderscheid gemaakt in de waterweerstand roeitrainers en de lucht en magnetische weerstand om het overzichtelijk te houden.

Lucht & magnetische weerstand roeitrainers

 Ultimate Pro2Semi ProRow 450
Garantie3 jaar 3 jaar3 jaar
AfmetingenL254 x B53 x H115 cmL205 x B51 x H64 cmL175x B52 x H50 cm
WeerstandssysteemLuchtMagnetischMagnetisch
InklapbaarJaJaJa
Afmetingen ingeklaptL139 x B51 x H158 cmL90 x B51 x H22 cmL70 x B52 x H90 cm
Aantal programma’s1034N.v.t.
Weerstandsniveaus101610
Roterende massaN.v.t.14 kg8 kg
Gewicht toestel50 kg34 kg25 kg
Max. gebruikerslengte220 cm200 cm190 cm
Zithoogte50 cm20 cm18-25 cm
Belastbaar gewicht230 kg150 kg130 kg
Monitor weergaveAfstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslag, RPM, WattAfstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslagTijd, roeislagen, roeislagen p/m, calorieverbruik
Product bekijkenBekijk Ultimate Pro 2Bekijk Semi ProBekijk Row 450

Zoals je ziet zijn de roeitrainers met verschillende doeleinde gebouwd. Zo is de Ultimate Pro 2 gemaakt als echte krachtpatser met als uitgangspunt om echt lang mee te kunnen gaan voor de echte fanatiekeling. De Semi Pro is wat minder belastbaar maar heeft wel weer meer weerstandsniveaus en programma’s. De Row 450 roeitrainer is dan weer een echte prijsknaller die meer dan voldoende is als je af en toe op de roeitrainer zit.

Waterweerstand roeitrainers

 Row 1000Row 900Row 800
Garantie3 jaar3 jaar3 jaar
AfmetingenL205 x B52 x H96 cmL217 x B52 x H83 cmL160 x B52 x H88 cm
WeerstandssysteemWaterWaterWater
InklapbaarKantelbaarJaJa
Afmetingen ingeklaptL96 x B52 x H205 cmL119 x H52 x B143 cmL88 x B52 x H160 cm
Aantal programma’s1616N.v.t.
Weerstandsniveaus8108
Roterende massaN.v.t.N.v.t.N.v.t.
Gewicht toestel37 kg3831,8 kg
Max. gebruikerslengte205 cm210 cm200 cm
Zithoogte34 cm30 cm50 cm
Belastbaar gewicht227 kg155 kg140 kg
Monitor weergaveAfstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslag, RPM, WattAfstand, tijd, calorieverbruik, snelheid, hartslag, RPM, WattAfstand, tijd, calorieverbruik, hartslag
Product bekijkenBekijk Row 1000Bekijk Row 900Bekijk Row 800

Zoals je in bovenstaande tabel ziet zijn er ook bij de waterweerstand roeitrainers verschillende prijsklasse. Hoe meer je voor het apparaat over hebt hoe meer belastbaar hij is. Verder is de Row 800 een roeitrainer die een stuk minder lang is maar wel een minderde belastbaarheid heeft. Ga dus voor jezelf na wat voor jou belangrijk is.

Conclusie

Er zijn een aantal verschillen in de roeitrainers, en iedere roeitrainer heeft weer zijn eigen sterke punten. Het is dus goed om voor jezelf na te gaan wat voor jou de belangrijkste functies zijn en maak hieruit jouw beslissing. Je kunt er in ieder geval van op aan dat alle roeitrainer van VirtuFit van goede kwaliteit zijn en ideaal voor thuisgebruik zijn doordat het roeitrainer met een inklap systeem zijn.

Mocht je nog vragen hebben over de roeitrainers dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten. Verder kun je ook een email sturen en ons daarin de vraag stellen.

Wil je graaf zien welke functionaliteiten de roeitrainers in ons assortiment nog meer hebben. Klik dan op de knop hieronder om naar de roeitrainer categorie te gaan.

Misschien ook interessant

Afvallen met roeitrainer

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *