Advies

De voor- en nadelen van een roeitrainer

voordelen-en-nadelen-roeitrainer

Ben jij opzoek naar een roeitrainer voor bij jou thuis of ergens anders? Ben je benieuwd naar wat de voordelen zijn van een roeitrainer, maar daarnaast ook naar wat de nadelen zijn van dit cardio apparaat? Je komt er in dit artikel allemaal achter, zodat jij aan het eind van dit artikel met een nog betere kijk jouw roeitrainer kunt uitzoeken. Maar vooral kom je erachter of de roeitrainer wel bij jou past en of het dit het juiste cardio apparaat is voor jouw doelen.

Wat is een roeitrainer?

Voor we gaan kijken naar wat een roeitrainer eigenlijk voor een voor- en nadelen heeft is het handig om even af te stemmen dat we het over het zelfde apparaat hebben. Een roeitrainer is het apparaat met aan de voorkant van het apparaat het weerstandssysteem. Dit kunnen vier verschillende weestand systemen zijn. Namelijk de magneetweerstand, waterweerstand, elastische weerstand of luchtweerstand. Daaraan bevestigd een hendel waaraan je kunt trekken om het systeem in beweging te krijgen en jouw workout mee te beginnen. Verder is er een lange rail met een klein zitje waarop de billen precies passen. Dit zitje/stoeltje is op wieltjes bevestigd en deze wieltjes zijn weer op de rail bevestigd. Dit zorgt ervoor dat het zitje/stoeltje heen en weer kan bewegen en jij de roeibeweging kunt maken. Nu is het de bedoeling dat jij jouw rug goed recht houd en de hendel naar achteren trekt. Tadaa, jouw eerste slag op de roeitrainer.

virtufit-ergometer-roeitrainer-semi-pro-thuis-vrouw

De voordelen van een roeitrainer

Nu we goed in beeld hebben wat een roeitrainer is, kunnen we gaan kijken naar wat de voor- en nadelen eigenlijk zijn van een roeitrainer. Eerst zullen er 8 verschillende voordelen van het apparaat besproken worden. Als deze allemaal besproken zijn zal er gekeken worden naar wat de nadelen zijn van dit apparaat. Laten we over gaan op de redenen waarom jij een roeitrainer in huis moet halen en wat jij je moet bedenken voor je tot een aankoop over gaat.

 1. Je gebruikt het gehele lichaam

Het eerste voordeel van de roeitrainer is dat het gehele lichaam gebruikt wordt tijdens het trainen met een roeitrainer. Jouw kuiten, bovenbenen, hamstrings, billen, rug, buikspieren, onderarmen, bovenarmen en schouders, je gebruikt het allemaal! Dit is een voordeel omdat je dan niet allemaal verschillende apparaten hoeft aan te schaffen. Dit kan dus in budget schelen. Verder is dit ook goed omdat de spieren op deze manier goed met elkaar leren samenwerken. Daarnaast verbruik je hierdoor ook een hoop calorieën. Benieuwd hoe je kan afvallen met een roeitrainer? Bekijk ons artikel hier!

gebruikt-hele-lichaam
 1. Laagdrempelig om mee te beginnen

Hoewel een goede techniek wel belangrijk is, is het geen moeilijke beweging. Je gaat zitten, pakt de hendel vast, houdt de rug recht en trek de hendel naar achteren. Hoewel er wel een techniek aan de oefening zit verbonden is het niet dat je die niet kunt leren. Bij één keer een goede instructie gelezen te hebben kun je aan de slag. Het is gewoon belangrijk dat je begint op de lichtste stand en vanuit daar aanvoelt hoe het gaat en het langzaamaan opbouwt naar een zwaarder niveau.

 1. Goed voor je hart

Naast de laagdrempeligheid van het apparaat is het een echte cardio knaller. Het is over het algemeen een langduur apparaat (hoewel het ook gebruikt kan worden voor korte sprintjes. Wel raad ik dit af om mee te beginnen in verband met blessuregevoeligheid). Het lang vasthouden van een bepaald tempo zorgt ervoor dat je hart sneller gaat pompen, wat er weer voor zorgt dat jouw bloedsomloop beter wordt. Door veel op de roeitrainer te zitten zal jouw hart gaan wennen aan de belasting en daarnaast efficiënter worden met het rondpompen van jouw bloed.

goed-voor-hart
 1. Verbrand veel calorieën en dus goed om mee af te vallen

Zoals eerder gezegd gebruik je jouw gehele lichaam tijdens het roeien. Dit zorgt ervoor dat je veel energie nodig hebt om alle spieren aan te sturen en daarnaast om er kracht mee te leveren. Ga maar na, iedere spier die je gebruikt heeft brandstof nodig. Daarnaast kost het ook extra energie om deze spieren goed met elkaar samen te laten werken. Je kunt zo met een half uur op de roeitrainer rond de 400 calorieën verbranden. Hoewel dit wel persoon en postuur verschild. Bekijk na het lezen van dit artikel ook eens ons artikel over het berekenen van jouw caloriebehoefte.

 1. Je blijft droog

Hoewel het misschien een beetje voor de hand ligt, blijf je wel (op jouw eigen zweet na) droog met een roeitrainer. Je bent niet afhankelijk van het weer buiten. Je kunt altijd aan de slag in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je kunt niet omslaan zoals je dit met een normale roeiboot wel kunt. Is het winter, zomer, herfst of lente? Geen probleem je kunt altijd gaan roeien.

 1. Weinig kans op blessure bij goede uitvoering

Bij een goede uitvoering is er weinig kans op blessures. Zorg dat je jouw rug recht houdt tijdens de oefening en dat je constant jouw buikspieren aanspant en er kan weinig gebeuren. Zeker als je de intensiteit rustig opbouwt kan er niets mis gaan.

 1. Ook zeer geschikt voor thuis

Een roeitrainer kan prima thuis gebruikt worden. Mocht je de ruimte hebben dan is het een grote aanwinst voor thuis. Daarnaast is de techniek van de oefening niet heel moeilijk om mee te beginnen en is er dus geen intensieve begeleiding nodig. Lees online de uitleg  hoe je de oefening goed uitvoert en je kunt aan de slag.

 1. TV kijken tijdens jouw workout

Duurt het jou allemaal maar lang voor jouw training erop zit en heb je tijdens de workout weinig te doen? Dan kun je prima TV kijken als je thuis een roeitrainer hebt. Niemand die je raar zal aanstaren. Kijk je favoriete series of televisieprogramma’s terwijl jij de calorieën aan het verbranden bent. Je hebt wat te doen tijdens jouw training en voor je het weet is die voorbij.         

De nadelen van een roeitrainer

Zoals je hierboven kunt zien zijn er een hoop voordelen aan een roeitrainer. Toch moeten we ook eerlijk zijn en erkennen dat ieder voordeel zijn nadeel heeft. We zullen daar dan ook eerlijk in zijn en je meenemen in de nadelen van een roeitrainer. Net zoals de voordelen zijn de nadelen ook belangrijke factoren die je moet meenemen in jouw roeitrainer keuze.

 1. Kan veel ruimte in beslag nemen

Een roeitrainer is een lang apparaat wat veel ruimte in beslag kan nemen. Hier zal je dus rekening mee moeten houden mocht je een roeitrainer willen aanschaffen. Kijk dus hoe groot de ruimte is waar je het apparaat wilt plaatsen en daarna bij de productgegevens wat de afmetingen zijn van het apparaat. Mocht je minder ruimte hebben om het apparaat te plaatsen dan kun je denken aan inklapbare roeitrainer. Hoewel je tijdens jouw training wel de volledige roeitrainer kwijt moet kunnen, kun je deze wel inklappen en zo ruimte besparen

 1. Een goede techniek is belangrijk

Hoewel de techniek heel moeilijk is, is het wel belangrijk om deze goed uit te voeren. Net zoals deze bij iedere oefening belangrijk is eigenlijk. Nogmaals, lees je dus goed in voor je begint met het trainen op de roeitrainer.

 1. Vrij eentonige oefening

Laten we eerlijk wezen, het trainen op een roeitrainer is niet heel exotisch. Je trekt aan de hendel gebruikt jouw gehele lichaam om naar achteren te gaan. Het is steeds dezelfde beweging die je maakt. Dat zou saai kunnen worden. Gelukkig valt ook dit op te lossen door jezelf steeds uit te dagen snellere tijden neer te zetten of toch enigszins ontspannen te trainen met behulp van de tv of lekkere muziek.

 1. roeitrainers kunnen vrij aan de prijs zijn

Cardio apparaten zijn over het algemeen complexe apparaten wat ervoor zorgt dat het vrij duur kan zijn. Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke opties je er wel en niet op wilt hebben. Vaak brengt wel iedere optie extra kosten met zich mee. Maar over het algemeen zijn cardio apparaten niet goedkoop. Wij adviseren dan ook om goed te kijken naar wat je echt nodig hebt en wat je echt belangrijk vindt en hier jouw keuze op aan te passen. Toch is dit wel lichtelijk te relativeren want je hebt dure roeitrainer, maar ook goedkopere roeitrainers. In iedere prijsklasse zijn ze te vinden.

 1. Je gebruikt je gehele lichaam

Mocht je ergens een blessure hebben dan kun je het apparaat al snel niet gebruiken. Ga maar na, je hebt een blessure in jouw schouder en je kunt niet met de roeitrainer aan de slag. Heb je een knieblessure, dan kan het ook zijn dat het niet lukt om met dit apparaat te trainen. Rug, buikspieren, billen het zelfde verhaal. Hoewel je jouw lichaam wel sterker maakt met dit apparaat kan het af en toe voorkomen dat er iets niet helemaal lekker zit en je het apparaat niet kunt gebruiken. Zorg dus goed voor jezelf en voorkom blessures en dan is er niks aan de hand.

Conclusie

Al met al is een roeitrainer een echte calorie verbrander en traint het jouw gehele lichaam! Je wordt er sterker van, krijgt er een groter uithoudingsvermogen van en is voor iedereen toegankelijk. Daarnaast is het uitermate geschikt voor thuis en kun je altijd op het apparaat gaan trainen. Nooit last van het weer en kun je het zelfs enigszins ontspannen maken door de TV aan te zetten tijdens jouw training. Hoewel het allemaal wel op te lossen valt, neemt  een roeitrainer veel ruimte in beslag, is het met een blessure moeilijk trainen en is de oefening vrij eentonig.

keuzen-maken

Vragen of opmerkingen

Ik heb er al het vertrouwen in dat jij nu helemaal klaargestoomd bent om een keuze te maken voor welke roeitrainer jij wilt hebben. Mocht je nog een vraag hebben over de voor- of nadelen van de roeitrainer dan kun je hieronder altijd een reactie achterlaten of contact met ons opnemen.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

22 reacties op “De voor- en nadelen van een roeitrainer

 1. Jose schreef:

  Inmiddels ben ik in het bezit van een roeitrainer. Echt tof, maar ik krijg last van m’n handen. Is hier iets tegen te doen?

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Jose,

   Bedankt voor je bericht. Wat super dat je een eigen roeitrainer hebt! De handen kunnen inderdaad af en toe wel zeer gaan doen als je het niet gewend bent. Nu kun je er twee dingen aan doen, je kunt gewoon doorgaan en eelt kweken. Nu is dit niet de meest fijne optie en zou je ook aan handschoentjes kunnen denken.

   Ik hoop je zo een beetje geholpen te hebben. Mocht je verder nog vragen hebben, dan weet je ons te vinden.

 2. Jose schreef:

  Hoi Matthijs,
  dank voor je reactie! Ik ben niet duidelijk geweest. De pijn is niet van geen eelt, maar is meer n soort spierpijn in de hand, waarschijnlijk omdat er met veel gewicht aan getrokken wordt. Is er niet n soort elastiek voor achter je schouders waarmee je de trekkracht ergens anders vandaan kunt halen of kunt verdelen.
  Groetjes José

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi José,

   Bedankt nogmaals voor je reactie. Nu snap ik hem 🙂
   Het meest simpele antwoord hierop is meer doen, dan zullen je spieren er uiteindelijk ook aan gaan wennen en zal je deze spierpijn uiteindelijk ook niet meer gaan voelen. Wat je wel kan doen is dat je in eerste instantie op een wat lager weerstandsniveau traint zodat je spieren eraan kunnen wennen.

   Nu zit ik nog even verder te denken en zou je straps kunnen gebruiken voor het roeien (deze hebben wij overigens niet). Maar nogmaals, voor de lange termijn kun je beter jouw training opbouwen en de spieren in jouw handen aan de kracht laten wennen.

   Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben, anders weet je ons weer te vinden. 😉

 3. Ester schreef:

  Goedendag,

  Ik heb deze week een roeitrainer gekocht. Mooi apparaat maar mijn voeten schieten binnen 10 slagen al vanonder de straps( die ik werkelijk waar op zijn állerstrakst al dichtmaak voor ik begin..) mijn zoon daarentegen blijft gewoon in de steunen en straps tijdens zijn workout. Ik heb maat 39/40 en hij 44. Mij vraag is: ligt het nu gewoon aan de grootte van de voeten of is toch mijn techniek niet goed? Ik kan er ook niks over vinden op het internet hoop dat u er uw licht op wil schijnen. Alvast bedankt

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Ester,

   Bedankt voor je bericht. Moeilijke vraag stel je wel. Lastig om dat zo te bepalen en heb het eigenlijk nog niet eerder gehoord als ik eerlijk ben.

   Ik heb je techniek niet gezien, maar helpt het als je een gecontroleerde beweging maakt? Ik zou me namelijk kunnen voorstellen dat als je explosief roeit dat je er tussendoor zou kunnen schieten. Het gaat er uiteindelijk om dat je een harde maar gecontroleerde slag kan maken.
   Verder kan je nog eens proberen om tijdens jouw roeibeweging naar achteren je tenen naar je toe te trekken.

   Laat even weten of het lukt. Ik ben wel benieuwd.

 4. Jos schreef:

  Goedemorgen Matthijs,
  Ik begin last te krijgen van artrose in handen, schouders en voeten. (69 jr.) De rest zal waarschijnlijk volgen en erger worden wanneer we niets doen. Is de oefening op de roeitrainer aan te raden om het proces van artrose te vertragen of wordt het erdoor versneld? Welke training stelt u voor? Ik heb nu een home-en crosstrainer die ik gebruik om mijn bmi te verlagen van 30 naar 25, maar dat wil niet echt lukken.

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Jos,

   Bedankt voor jouw bericht. Wat betreft atrose klachten kun je altijd het beste met een fysiotherapeut of arts bespreken. Die kan je het beste helpen met jouw specifieke problemen. Wat betreft het bewegen is het juist goed om te blijven bewegen en de spierkracht om de gewrichten heen goed te houden. Op die manier vangen de spieren de meeste belasting op van de gewrichten en zal het daardoor minder snel gaan. Fietsen, crosstrainer zijn beide goed. Ook kun je nog aan een roeitrainer denken als je jouw bovenlichaam wat meer wilt belasten en trainen. Roeitrainer is wel een apparaat dat het volledige lichaam in beweging houdt.

   Hoop je vraag zo te hebben beantwoord. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om een berichtje achter te laten.

  2. Gerwin schreef:

   Goedenavond, ik ben hier nieuw.
   Ik zal mij even voortellen ik ben een man van 57 jaar, helaas geboren met een klompvoet en midden jaren 60 zeiden ze in het ziekenhuis dat ik nooit zou kunnen lopen.
   Er zit inmiddels wel 28 jaar wat plastic in met een ontvlochten spier uit mijn onderbeen.
   Na circa 3,5 jaar kwam mijn vader ( niet mijn biologische maker ) die zag dat ik verschil in hoogte van de heupen had en een scheve rug.
   Ik heb dus circa 3,5 jaar met een beugel rond gekropen, mijn vader heeft mij tegen het advies van de artsen in, die beugel afgedaan en mij leren lopen, door die rotbeugel heb ik dus een dubbele scoliose, dus mijn hele leven al lage rugpijn.
   Ruim 20 jaar geleden kwam “vriendje ” reuma ook om de hoek kijken.
   Een kennis van mij, inmiddels vriend heeft in zijn bedrijf een privé sportschool voor zijn gezin en hun personeel.
   Zijn vrouw heeft ook last van de onderrug en heupen en heeft in hun huis een trilplaat, daar heeft die man een bankje opgemaakt.
   Daar heeft zijn vrouw ontzettend veel baat bij, op een dag kwam hij met zo’n trilplaat bij mij, die had hij afgeschreven, die man helpt graag andere mensen.
   Ik moest die maar een paar weken proberen en indien die niet beviel bij het oud ijzer gooien, ik heb die 3 weken dagelijks 3 x per dag 2 minuten minuten gebruikt. 1 minuut er op zitten en 1 minuut er op staan, ontspannen met licht gebogen knieën.
   Ik had daar zoveel baat bij dat ik een slaapkamer heb leeg gemaakt en heb daar die trilplaats neergezet, de 2e kerstdag haalde hij mij op met het verzoek om eens even op een crosstrainer te gaan steppen.
   Die kreeg ik dus ook van hem 30 december 2021, ik heb sinds begin december voor de tweede keer na 10 jaar weer hartproblemen.
   Dus ik doe rustig aan , want de onderzoeken lopen nog, ruim 1 week geleden heb ik daar een fitness fiets bij gekocht, mijn conditie gaat zonder mijn spieren en gewrichten te overbelasten best wel goed vooruit.
   Die man woont in een naburig dorp, maar ik heb ruim 9 jaar alleen maar gefietst op een e-bike, zeer slecht voor de conditie en spieren.
   Normaal gesproken is dit een half uurtje fietsen, eind september deed ik er 50 minuten over, want de e-bike is stuk.
   Ik had veel spierpijn en last van de gewrichten.
   Vanmiddag gewoon voor mijn plezier de fotocamera over de schouder gehangen en wat afstand ongeveer even ver gefiets naar een natuurgebied, daar een 1,5 uur rond gelopen en foto’s gemaakt.
   Ging zonder moeite, die trilplaten zijn tweede hands helemaal niet duur, ik kan je dit echt ervaring aanraden.

   1. Matthijs Boon schreef:

    Bedankt voor het delen van jouw verhaal Gerwin.

    Mooi om te lezen dat de trilplaat uitkomst biedt en dat het ondertussen een stuk beter gaat. Wat betreft de hartproblemen zou ik inderdaad rustig aan doen en goed aanvoelen wat wel en niet goed gaat.

 5. Vanhauwaert Sabine schreef:

  Hallo, ik heb reuma ( ziekte van bechterew )
  Zou dit voor mij kwaad kunnen? Heb meestal ontstekingen in mijn sacro – illiacale gewrichten

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Sabine,

   Bedankt voor je bericht. Over het algemeen als je het rustig doet kan een roeitrainer weinig fout doen. Echter zou ik als ik jou was wel even contact hebben met je huisarts hierover. Die kan het beste bepalen of het voor jou wel of niet een slim idee is, aangezien hij/zij alle gegevens heeft.

 6. George van Maaren schreef:

  Hallo, Ik ben een oudere atleet Master 80+ en train voor werp en sprintwedstrijden mogelijk WK Masters. Helaas raak ik wel eens geblesseerd aan de hamstring en kan ik voorlopig niet trainen, 2 tot 4 weken stilstaan. Is een roeimachine misschien geschikt om door te trainen met een onwillige hamstring of staat dat de genezing in de weg.
  Volledigheidshalve: Altijd gesport en sinds 2022 gestart met wedstrijd atletiek baantraining, dit gaat me wel goed af maar helaas is sprinten soms een aanslag voor de hamstring.

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi George,

   Bedankt voor je bericht! Wat goed dat je nog zo aan het sporten bent! Respect hoor. Wat betreft de blessure en het roeien. Het beste is om dit even met de fysiotherapeut te bespreken. Die kan jouw specifieke blessure bekijken en oordelen of het verstandig is om dit te doen. Verder zou ik zeggen, ga zo door!

   1. George van Maaren schreef:

    Hallo Mathijs, wel laat maar nog even een berichtje van mij. Door omstandigheden had Ik had niet meer gekeken of er een reactie was, bedankt nog. Ik ben momenteel weer blessurevrij aan het trainen voor het NK Masters 80+. Hopelijk blijven de blessures nu weg door een betere warming-up en krachttraining. Misschien ga ik wel weer trainen voor de lange afstand of een marathon ( meerdere gelopen o.a. New York) als het sprinten te veel last geeft. Misschien heb je nog een trainingsadvies voor me.

    1. Matthijs Boon schreef:

     Hoi George,

     Ik zie de reactie nu pas. Mijn excuses! Goed om te horen dat je helemaal blessurevrij bent en wat leuk dat je aan het trainen bent voor het NK masters.
     Qua trainingsadvies zou ik zeggen blijf naar je lichaam luisteren, je krachtoefeningen doen en zorg voor een goede opbouw.

 7. aafje schreef:

  Hallo matthys

  Heb mezelf ook een roeitrainer gekocht
  Heb een jaar niet veel gedaan eerst darmkanker en daarna mijn rug gebroken gehad. Hoe kan ik het beste mijn conditie langzaam opbouwen op mijn roeiapparaat. Heb jij misschien advies?

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Aafje,

   Excuus voor de late reactie. Vervelende dingen die je had. Goed dat je weer wilt beginnen met sporten en bewegen. Als ik het zo hoor dan is het vrij belangrijk om goed op te bouwen en goed naar je lichaam te luisteren. Verder is het misschien slim in jouw geval om het samen met een fysiotherapeut op te bouwen. Die kan specifiek met jouw klachten meekijken en op basis daarvan een opbouwend schema voor je samenstellen waarbij je jouw lichaam niet teveel belast.

   Ik begrijp dat je misschien niet helemaal het antwoord hebt dat je wilt. Maar als mensen bepaalde klachten hebben (of hebben gehad) dan is het zo online lastig te bepalen wat voor jou het beste is. Een algemeen advies blijft, luister goed naar je lichaam. Maar ik zou als ik jou was dit doen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

   Hoop toch dat het je enigszins helpt. Mocht je nog een andere vraag hebben, aarzel dan niet om nog een reactie achter te laten.

   Fijne dag!

 8. Gwen schreef:

  Hallo

  Joepie, vragen stellen kan hier! Ik ben een leek met een roeimachine en heb er mijn derde training op zitten. Bang voor blessures waardoor ik niet meer zou kunnen trainen, heb ik volgende vraag.
  Net na het trainen doen de voorkant van mijn knieën pijn. De eerste keer duurde dit een hele tijd, daarna ging dit sneller weg. Het is een plek waarvan ik nooit last gehad heb.
  Ook als ik recht moet geraken van de roeimachine, lijk ik wel 80 jaar. Niet zoals die man hier die nog zoveel sport natuurlijk :-). Benieuwd naar uw ervaring hieromtrent.
  Alvast bedankt voor de reactie!

  Mvg

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Gwen,

   Bedankt voor je reactie en goede vraag. Echter moet ik je toch een beetje teleurstellen wat betreft advies. Je kunt namelijk het beste naar een fysiotherapeut gaan voor dit soort dingen. Uiteraard is het niet de bedoeling dat je pijn voelt aan de voorkant van je knie. Als ik jou was zou ik z.s.m. gewoon even een afspraak maken en de fysio ernaar laten kijken. Deze kan je dan helpen met oefeningen en je een gericht advies geven voor jouw specifieke klacht.

   Succes en mocht je verder nog vragen hebben, aarzel dan niet om ze gewoon te stellen!

 9. Ine schreef:

  Hallo Mathijs, ik heb een versleten heup, is het dan juist goed om te roeien of juist niet? Groet Ine

  1. Matthijs Boon schreef:

   Hoi Ine,

   Bedankt voor je reactie. Het is misschien niet het antwoord dat je wilt horen, maar mijn fysiotherapeut zegt ook altijd. Iedere klacht is anders en daarom is het verstandigste wat je kunt doen om dit bij je eigen fysiotherapeut na te vragen hoe dit voor jouw specifieke situatie zit.

   Hoop je zo een beetje een antwoord te hebben gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *