Sport

Sporten zonder sportschool, hoe doe je dat?

sporten-zonder-sportschool

Je wilt beginnen met sporten of het juist weer oppakken. Je hebt nog nooit gesport of ben een lange tijd geleden heel actief geweest. Je wilt weer beginnen met sporten, maar weet niet waar je moet beginnen. De sportschool lijkt je helemaal niks. Een overvolle sportschool waar al het materiaal in gebruik is. Je moet steeds wachten tot je verder kunt met jouw volgende oefening en je wordt er helemaal gek van. Natuurlijk kan het ook zijn dat je nooit de sportschool in ben geweest omdat je denkt dat iedereen je zal aanstaren. Ook weet je niet goed wat je zou moeten doen op het moment dat je daar uiteindelijk bent. Welke oefeningen zijn goed om te doen? Hoe voer je de oefeningen op de juiste manier uit. Echter hoeft het niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk ook sporten zonder sportschool.

Waar je aan moet denken als je wilt sporten zonder sportschool?

Het grote voordeel van de sportschool is dat al het materiaal aanwezig is en je de meeste oefeningen vaak wel kunt doen. Het grote nadeel aan de sportschool is dat je zo afhankelijk bent van de andere mensen die er rondlopen. Ook is het reizen naar de sportschool toe vaak een grote drempel voor mensen. Ik hoor je al denken, hoe pak ik het dan aan zonder de sportschool? Er zijn verschillende dingen waar je even over moet nadenken voor je gaat sporten zonder naar de sportschool te gaan.

Waarom wil ik eigenlijk niet in de sportschool sporten?

Het is enorm belangrijk om te weten waarom je liever niet in de sportschool wilt sporten. Want hoe ga je het volhouden als je niet eens weet waarom je de sportschool liever vermijd? Hoewel het een voordeel is dat je helemaal zelf kunt bepalen wanneer je gaat sporten, en niet afhankelijk bent van de openingstijden van de sportschool. Zal jij jouzelf wel moeten motiveren om thuis te gaan sporten. Bedenk dan ook op het moment dat je even niet zoveel zin hebt, waarom jij de sportschool niet in wilt.

waarom-sporten-zonder-sportschool

Doelen stellen

Net als dat het belangrijk is waarom jij de sportschool niet in wilt is het net zo belangrijk om te weten waarom je überhaupt wilt gaan sporten. Is het omdat jij graag wat wilt afvallen, vind je dat je te weinig beweegt, of is er een blessure waar je last van hebt? Je wilt in ieder geval weer beginnen met bewegen. Super goed, maar onthoud dus de reden van waarom je wilt gaan bewegen en stel hiervoor doelen voor jezelf op. Enorm belangrijk om doelen te hebben, want waarom zou je gaan bewegen als je geen reden hebt om dit te doen. Het feit dat je dit artikel leest bewijst dat je wilt gaan sporten en dat je dit waarschijnlijk niet wilt doen in de sportschool. Dus.. wat is de reden dat je dit artikel leest en opzoek bent naar een manier van dit aanpakken?

Andere manieren van bewegen

In de sportschool zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Er zijn enorm veel verschillende manieren van bewegen. Toch zijn er ook veel dingen die je kunt doen die niet eens op de sportschool lijken. Zo kun je denken aan een teamsport, bootcampklas of een individuele sport zoals Taekwondo of tennis bijvoorbeeld. Er zijn ontiegelijk veel mogelijkheden dat je kunt doen buiten de sportschool. Maar mocht je toch de manier van trainen leuk vinden zoals dit in de sportschool wordt gedaan, dan kun je natuurlijk ook thuis gaan sporten. Kies vooral iets dat je interessant en vooral iets dat je leuk lijkt om te doen of te leren. Niets is onmogelijk, dus daag jezelf maar uit!

Wat heb ik allemaal nodig?

Als je dit bovenstaande dingen al voor jezelf duidelijk hebt, dan ben je al heel goed op weg! Het volgende waar je naar zult moeten gaan kijken is wat je allemaal nodig hebt voor het geen dat je wilt gaan doen. Als je een teamsport gaat doen dan is het handig om de juiste spullen hiervoor aan te schaffen, denk bijvoorbeeld aan scheenbeschermers voor als je voetbal gaat doen. Mocht je een verdedigingssport gaan doen dan is het fijn om bijvoorbeeld bescherming aan te schaffen. Op het moment dat je toch krachttraining wilt gaan doen thuis, dan is het handig om enige materialen zoals gewichten in huis te halen. Ook kun je ervoor kiezen om cardio training te doen thuis. Op het moment dat jou dit wat lijkt, dan zal een cardio apparaat goed zijn om aan te schaffen. Mocht je dit eerst allemaal willen uitproberen dan kun je bijvoorbeeld ook buiten gaan hardlopen of fietsen.

spullen-in-huis-halen-voor-sport

Aan de slag!

Je hebt alles nu in beeld, je weet waarom je niet naar de sportschool wilt gaan. Ook weet je waarom jij wilt gaan sporten, welke sport je gaat doen en hebt alle benodigde materialen in huis gehaald. Je bent er helemaal klaar voor! Maar hoe ga je nu verder, en hoe houd je het vol? Een goede vraag waar je misschien wel mee zit. Op het moment dat je bij een sportvereniging bent gegaan dan heb je een expert op dat gebied die jou in de sport begeleid. Maar op het moment dat je dit niet bent gaan doen dan hoe doe je het dan? Daar kan ik heel kort over zijn.

Volg Thuis Atleet.

Mocht je vragen hebben wat betreft thuis aan de slag gaan, dan kun je ons altijd mailen. Mocht je advies nodig hebben op het gebied van een oefening of spullen. Je weet ons te vinden. Wij helpen jou graag verder naar jouw thuissportdoelen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *