Reviews & tests

Donnerberg Miniberg MG-111 massage gun review / test

donnerberg-miniberg-mg-111-massage-gun-review-test

Je bent op zoek naar een goede massage gun en je wilt graag de beste massage gun hebben voor jou. Nu ben je op zoek naar eentje die echt stil is, veel functies heeft en verwarmt kan worden. Lees dan eerst deze Miniberg MG-111 review en test eens door en bepaal of die het beste bij jou past. 

Wat we je alvast kunnen vertellen is dat dit een massage gun is die spiksplinternieuw op de markt is op het moment dat we dit artikel publiceren. 

Het merk Donnerberg

Voor we op de Miniberg MG-111 ingaan is het misschien goed om eerst eens te kijken naar het merk dat erachter zit. 

Donnerberg is een merk dat vanuit Duitsland werkt. Ze zijn in 2007 begonnen met het produceren van gezondheidsproducten die jouw leven een stuk gemakkelijker en fijner kunnen maken. Denk hierbij aan massage guns, trilplaten, extra stukken voor bureaustoelen om de rug te ondersteunen en andere gezondheidsproducten. 

Ondertussen zijn de producten van Donnerberg in heel Europa te vinden op zowel hun webshop als op verschillende marketplaces.

Wat krijg je allemaal?

Maar om weer even terug te komen op de Donnerberg Miniberg MG-111 massage gun gaan we eerst eens kijken wat je allemaal krijgt als je besluit dit stukje gezondheids tech aan te schaffen. 

Je krijgt de volgende dingen:

  • Miniberg MG-111 massage gun
  • 6 normale opzetstukken om de massages mee te doen
  • 1 heat / cold opzetstuk. 
  • Compleet handleidingboekje
  • Oplaadkabel
  • Handige opberg case met handvat
wat-krijg-je-allemaal-miniberg-mg-111

Uiterlijk

Als we naar het uiterlijk kijken van de Miniberg MG-111 dan zal je gelijk opvallen dat die een zeer modern uiterlijk heeft met een metallic grijze kleur. Aan de linkerkant van de massage gun staat zowel de naam van het merk als de naam van de massage gun. Het logo vind je bovenaan bij de intensiteit touchscreen knoppen. 

Als je aan de zijkanten kijkt van het MG-111 massage pistool dan zie je ook dat er een anti slip laag in aangebracht voor een betere grip. 

Aan de achterkant zie jet het display die als je de massage gun aan zet verlicht zal zijn. Hierop staat het intensiteitsniveau waar je hem op hebt staan en hoeveel energie er nog in de accu zit. 

Als laatste zal je aan de onderkant van het handvat zien dat daar de aanknop, het CE keurmerk, de technische gegevens van de accu en het oplaadpunt zit. 

Functionaliteiten van de Miniberg MG-111

Nu je weet hoe de Miniberg MG-111 eruit ziet is het tijd om de functionaliteiten te bespreken en te kijken wat deze massage gun allemaal kan. We zullen de belangrijkste functies stuk voor stuk af gaan zodat je een idee krijgt. 

Turbostand

Hoewel die heel subtiel is zit er wel een turbostand op die automatisch aangaan zodra je de massage gun op de huid drukt. Dit is gedaan om energie te besparen en de accu extra lang mee gaat. 

Hitte / Cooling opzetstuk

Er zit een extra opzetstuk bij die met een druk op de knop ervoor kan zorgen dat de element warm wordt. Namelijk ongeveer 45 graden celcius. Hiermee kun je dan plekken masseren die wat stijfjes aanvoelen. Door de warmte zullen deze wat loskomen en zal je bijvoorbeeld de spierpijn wat verminderen

Heb je nou een plek die wat beurs of dik is om wat voor reden dan ook en wil je deze plek wat koelen? Dan kun je dit opzetstuk ook gebruiken. Er zit namelijk ook een knop op die ervoor zorgt dat het element juist koud wordt tot ongeveer 18 graden celcius. Zo kun je de plek mooi koelen en voorkomen dat het nog dikker wordt. Ook kan dit de pijn verlichten. 

Het mooi van dit opzetstuk is dat je hem niet alleen in combinatie met de massage gun kunt gebruiken, maar ook los als het masseren te heftig is met de massage gun. 

hot-cold-functie-miniberg-mg-111

Veel standen

Waar je altijd goed naar moet kijken is hoeveel intensiteits standen er op de massage gun zitten. Nu kan ik je vertellen dat de Miniberg MG-111 maar liefst 8 standen heeft zodat je precies de stand kan vinden die jij lekker vindt. 

Verlicht display

Het mooie is ook dat het displat lekker duidelijk is. Hij is niet alleen overzichtelijk met enkel de belangrijkste informatie erop, maar ook verlicht. Doordat die verlicht is kun je hem altijd goed gebruiken en kun je goed zien hoeveel batterij de massage gun nog heeft en op welke stand die staat. 

verlichte-display-van-miniberg-mg-111

Geluidstest

Nu doen we met alle massage guns die we testen een geluidstest. Om zo te kijken of het geluid wel echt zo zacht is als de fabrikant claimt. Zo ook met deze. Hieronder op het filmpje is te zien dat deze massage gun in tot maximaal 69,1 decibel uitslaat op de hoogste stand. 

Onze ervaringen met de Miniberg MG-111

Nu ben ik tot nu toe nog vrij feitelijk geweest en is het tijd om tot mijn mening over te gaan over de Miniberg MG-111 en over hoe ik hem ervaar tijdens het gebruik. Ik zal zowel de positieve punten als de van mindere punten met je bespreken waarna we over gaan op de vraag of de Miniberg MG-111 de moeite waard is.

Positieve punten

Laten we met de zonnige kant van dit massage pistool beginnen. 

Ligt lekker in de hand

Het eerste positieve punt van de MG-111 vind ik de manier waarop die in de hand ligt. Hij is namelijk wat zwaarder en heeft een goede grip. Nu dacht ik de eerste keer dat ik hem gebruikte dat die wat zwaar was, maar naarmate je hem wat langer gebruikt kom je erachter dat dit juist wel fijn is voor een betere grip voor tijdens het masseren. 

Ook hoef je daarom minder hard te drukken op de huid in mijn ervaring. Het handvat heeft dus ook een anti slip gedeelte waardoor die niet zomaar uit de hand kan vallen.  

Zeer stil

Zoals je in tijdens de geluidstest al hebt gelezen, gezien en gehoord is de MG-111 ook erg stil omdat die onder de 70 dB blijft. Hij is niet alleen stil, maar het geluid dat die wel geeft is ook niet per se vervelend naar mijn mening. 

Mooi display

Verder is het display ook echt super! Heerlijk dat die verlicht is met gewoon duidelijke lichtjes die de stand en batterijstand aangeven. Naast het feit dat het fijn is, vind ik het er ook gewoon gaaf en futuristisch uitzien. Een stuk beter dan de meeste andere massage guns. 

Het heat & cold opzetstuk is revolutionaire

Dan is het grote pluspunt ook zeker het hitte en koelte opzetstuk van de MG-111! Zelf had ik nog nooit een massage gun gehad met een hitte stand, maar wel eens gezien dat ze er zijn. Echter heb ik nog geen massage guns gezien die ook een cooling functie hebben. 

De hitte en koelte stand werken echt goed en het element wordt ook echt warm en voelt lekker aan tijdens het gebruik van de massage gun. De koeling stand vind ik eerlijk gezegd minder fijn tijdens een massage, maar het is wel ideaal om een beurse plek mee te koelen. 

Ook top trouwens als je een flinke zweet workout erop hebt zitten om even die koeling stand aan te zetten en een klein beetje af te koelen. 

Lekker compact

Verder is die ook lekker compact. Het is een vrij kleine massage gun, die daardoor fijn in de hand ligt. Doordat die zo compact is had ik dus niet verwacht dat die nog zo zwaar zou zijn (0,58 kg), maar dit zorgt er wel voor dat die dus lekker in de hand ligt. Ook is die gemakkelijk mee te nemen door zijn formaat en kun je hem daardoor ook gemakkelijk meenemen. 

Handige opberg case

Een ander belangrijk punt vind ik wel de opberg case. Hoewel het misschien wel zo is dat veel massage guns tegenwoordig een opbergtas hebben, is deze ook top. Het heeft op maat gemaakte vakjes om alles in te stoppen zodat je gemakkelijk alles bij elkaar kunt houden. Ook zit er een handige hendel aan om hem gemakkelijk mee te nemen. 

miniberg-mg-111-opbergcase-dicht
miniberg-mg-111-opbergcase-open

Mindere punten

Nu is er eigenlijk één puntje wat ik nou net jammer vind die toch ik deze review even benoemd moet worden om het wel zo eerlijk mogelijk te houden. 

Geen oplaad adapter

Hij heeft geen oplaad adapter. Je hebt wel een draadje, maar geen adapter. En nu denk je misschien van ja die heb ik zelf wel, toch vind ik dat net jammer, want ik weet niet hoe het met jou zit, maar op de een of andere manier heb ik nooit zo’n adapter beschikbaar als ik hem nodig heb. 

Conclusie Miniberg MG-111 kopen waard?

Dus… dan wil je antwoordt op de grote vraag, “Is de Donnerberg Miniberg MG-111 het kopen waard?”. Ik vind 100% dat de MG-111 zijn geld waard is. Het is een massage gun die misschien wat duurder is dan de meeste andere, maar je krijgt er dan ook wel echt een top apparaat voor terug. 

Het apparaat ligt echt goed in de hand en is heerlijk stil. Het is niet alleen gebruiksvriendelijk, het ziet er ook gewoon super mooi uit. Dit is tot nu toe wel de beste massage gun die ik getest heb en dit komt voornamelijk door het compacte design en lekkere ligging in de hand. 

Ik hoop dat deze test / review jou een beetje op weg heeft geholpen met jouw keuze en dat je een idee hebt gekregen van wat deze massage gun allemaal te bieden heeft. 

Mocht je nou nog vragen hebben, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *