Koopgidsen

Beste nekstretcher van 2023

beste-nekstretcher

Ben jij op zoek naar een massage apparaat die je kunt gebruiken voor je nek? Een nekstretcher is een dan een mooie redelijk betaalbare optie om de spanning in je nek te verminderen en de doorbloeding te verbeteren.

Een nekstretcher kan helpen met een acupunctuur massage in de nek door de punten die op het massage apparaat zijn verwerkt. Verder brengt het de nek ook op rek zodat de spieren de gelegenheid krijgen om na de rek te ontspannen.

We zullen je in dit artikel meenemen in wat een nekstretcher eigenlijk is, waar die voor wordt gebruikt, waar je op moet letten bij het kopen van 1 en welke nou het beste zijn voor jou.

Top 4 nekstretchers

Wat is een nekstretcher?

Allereerst goed om te weten wat een nekstretcher precies is, wat het doet en waar je hem voor kunt gebruiken.

Een nekstretcher is een soort massage apparaat dat je kunt gebruiken om je nek mee te masseren en op rek te brengen. Het is een soort kussentje dat de nek omhoog brengt en masseert met de acupunctuur punten.

Verder zal het de nek dus ondersteunen en iets omhoog brengen waardoor je hoofd iets gaat hangen en de nek om rek brengt. Zo zal de spanning in de nek en schouders minder worden en zal het allemaal weer wat lekkerder zitten.

De nekstretcher wordt dan ook gebruikt bij hoofdpijn, stijve nek en dat soort klachten (disclaimer: Bespreek het gebruik van een nekstretcher bij klachten altijd met je huisarts of specialist).

Waar moet je op letten bij het kopen van een nekstretcher

Nu zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een nekstretcher gaat kopen. Er zijn namelijk talloze nekstretchers te vinden, maar welke is goed en welke niet. Neem de volgende punten mee om dit te bepalen.

Acupunctuurpunten

Een nekstretcher heeft vaak acupuntuurpunten die erop zitten. Nu kan dit in de vorm van kleine puntjes zijn die op de nekstretcher zijn verwerkt, maar ook in de vorm van rollers.

Bij de puntjes is het een kwestie van erop gaan liggen en zo de drukpunten aan stippen die ervoor kunnen zorgen dat je spieren stijf zijn. Bij de rollers is het een kwestie van langzaam heen en weer bewegen om zo een kleine massage te krijgen van de nekstretcher.

Materiaal

Ook is het goed om naar het materiaal te kijken. Zo heb je nekstretchers die zijn gemaakt van hard plastic, van foam en zelfs van hout.

Op het moment dat je een gevoelige huid hebt dan is het verstandig om voor een foam variant te kiezen, maar als je een wat stevigere massage wilt hebben, dan kun je beter kiezen voor een houten of één gemaakt van hard plastic.

Verstelbaar of niet

Nu zijn er ook verstelbare nekstretchers die ook een deel van de rug mee kunnen pakken. Dit is handig als je gelijk een combinatie wilt maken van backstretcher en nekstretcher.

Verwarmd?

Houdt je van warmte? Dan kun je ook kiezen voor nekstretchers die een verwarmingsfunctie erop hebben zitten. Naast dat het lekker is zorgt het er ook voor dat de nek lekker warm is tijdens de massage en zo nog meer zal ontspannen. Het massage effect kan hierdoor nog net wat beter zijn.

Wervelkolombescherming

Laatste puntje om even rekening mee te houden is de bescherming van de wervelkolom. Zeker als je kiest voor een nekstretcher die ook deels de bovenrug mee pakt is het goed om te kijken of er in het midden van de stretcher ook een foamlaag zit.

Dit kan er namelijk voor zorgen dat niet je wervelkolom vervelend aanvoelt op het bord. De aandacht zal dan naar de wervelkolom gaan, terwijl je juist de spieren wilt aanspreken met die apparaat.

Beste nekstretchers

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een nekstretcher, wil je natuurlijk weten welke nou het beste zijn. Nu hebben ze allemaal hun eigen voor- en nadelen, maar zullen we de beste hieronder voor je uitlichten.

Beste koop nekstretcher – New2075® Nekstretcher

Als je op zoek bent naar de beste koop dan is de New2075® Nekstretcher een goede keuze. Deze is namelijk niet heel duur en is daarnaast lekker zacht voor de nek.

Het nekkussen is gemaakt van traagschuim en zal dus langzaam naar de vorm van je nek bewegen. Zo ondersteund die de nek wel voldoende en zal die de nek ook op rek brengen.

Verder zitten er een aantal acupunctuur massagepunten op om te zorgen voor een acupunctuur massage. Het is een compacte nekstretcher die je gemakkelijk mee kunt nemen.

Kwestie van liggen en zorgen dat de nek op stretch komt en de acupunctuurpunten de nek zachtjes kunnen behandelen.

Beste koop nekstretcher - New2075® Nekstretcher

★★★★★
8,75
Bol.com
as of 11/12/2023 01:26

Conclusie

De New2075 nekstretcher is dus een goedkope oplossing die je kunt gebruiken om de nek mee te behandelen op een laagdrempelige manier. Gemakkelijk in gebruik en gemaakt van lekker zacht foam.

Voordelen

Goedkoop

Voelt zacht aan

Gemaakt van traagschuim

Gebruiksvriendelijk

Nadelen

Geen verwarmingsfunctie

Beste verstelbare nekstretcher – NorthBase® Verstelbare nekstretcher

Mocht je nou een klein beetje inspraak willen hebben op hoe ver de nekstretcher de spieren in je nek oprekt, dan kun je de NorthBase® Verstelbare nekstretcher gebruiken.

Dit is een nekstretcher die ook deels jouw bovenrug meepakt. Je kunt hem afstellen op hoe stijl het laatste deel staat. Er zijn drie standen waar je uit kunt kiezen.

Deze nekstretcher heeft op het laatste stukje een kleine verhoging zodat je nek echt wordt opgerekt. Je hebt flink wat acupunctuur punten erop zitten verdeeld over het bord heen. Zowel kleine als wat grotere punten.

Verder heeft die in het midden een foamlaag om je wervelkolom te beschermen en het focuspunt op de spieren in je nek en bovenrug ligt.

Beste verstelbare nekstretcher - NorthBase® Verstelbare nekstretcher

★★★★★
21,99
Bol.com
as of 11/12/2023 01:26

Conclusie

De Northbase nekstretcher is ideaal als je de stretch in je nek enigszins wilt kunnen verstellen. Je hebt drie standen om uit te kiezen en je wervelkolom wordt mooi beschermt. Verder heeft die een hoop acupunctuurpuntjes op het bord zitten wat super is.

Voordelen

Verstelbaar

Veel acupunctuurpunten

Wervelkolombescherming

Comfortabel

Pakt ook deel van de bovenrug mee

Nadelen

Beste nekstretcher met warmtefunctie – Vesfy nekstretcher

Een nekstretcher met warmte? Bestaat dat? Jazeker! De Vesfy nekstretcher heeft een verwarmd element in het midden zitten om de nek ook enigszins te verwarmen.

Deze nekstretcher heeft namelijk een soort warme doek dat je eromheen wikkelt waardoor je een lekker warme nek zal hebben tijdens terwijl de nek mooi wordt gerekt.

Nadeel is een beetje dat die wel de acupunctuurpunten overlapt en deze hierdoor minder effectief zijn. Wel kun je deze warme doek ook ervan af gehaald kan worden.

Verder is deze nekstretcher gemaakt van zacht foam en biedt die genoeg ondersteuning. Je krijgt er een opbergtas en instructieboekje bij om het gebruik ervan optimaal te kunnen maken. Ook kun je hem met de opbergtas zeer gemakkelijk meenemen.

Beste nekstretcher met warmtefunctie - Vesfy nekstretcher

16,95
Bol.com
as of 11/12/2023 01:26

Conclusie

Een heerlijke nekstretcher dus met warmtefunctie. De warmte kan er mooi voor zorgen dat je nog meer comfort ervaart en de rek mooi op de spieren komt in de nek.

Voordelen

Verwarmingsfunctie

Inclusief opbergtas

Inclusief instructieboekje

Gemaakt van zacht foam

Nadelen

Warmtelap overlapt de acupunctuur punten.

Beste houten nekstretcher met rollers – Rolastretcher

Nu zijn er ook houten nekstretchers met rollers die de nek niet alleen op rek kunnen brengen maar ook masseren. Als je hier naar op zoek bent, dan is de Rolastretcher de beste optie.

De Rolastretcher is gemaakt van hout en heeft rollers op de stretcher zitten. Als je deze heen en weer beweegt, dan zullen je nekspieren naar de rek ook gemasseerd worden.

Deze nekstretcher is gemaakt van sterk eikenhout en zal daardoor lang mee gaan. Het mooie is ook dat je er ook nog een backstretcher bij krijgt die je kunt gebruiken.

Zo heb je dus in één klap alles en kun je de spieren in zowel jouw nek als rug masseren door middel van een drukpunten massage en rolmassage.

Beste houten nekstretcher met rollers - Rolastretcher

★★★★★
149,00
Bol.com
as of 11/12/2023 01:26

Conclusie

Als je dus op zoek bent naar een houten nekstretcher met rollers, dan is de Rolastretcher echt de gene die je wilt hebben! Deze is gemaakt van het sterkste materiaal en zal lang mee gaan.

Voordelen

Heeft rollers voor rolmassage

Inclusief rugstretcher

Brengt zowel de nek op rek als massage

Gemaakt van sterk eikenhoud

Gaat lang mee!

Nadelen

Geen warmtefunctie

Conclusie

Zoals je ziet zijn er verschillende nekstretchers waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk dat je op de eerder genoemde punten let bij de aanschaf en dat je even bedenkt wat voor jou de beste optie is.

Ik hoop dat je wat aan het artikel hebt gehad en dat je een keuze kunt maken. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Misschien ook interessant

Beste nekmassage apparaat

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *