Koopgidsen

Beste massage apparaat van 2023

beste-massage-apparaat

Wil jij een lekkere massage, maar is er niemand die je daarbij kan helpen? Je hebt gehoord van massage apparaten die zonder hulp jou een goede massage kunnen geven en wilt weten welke het meest geschikt is voor jou.

In dit artikel gaan we bespreken wat de voordelen zijn van een massage apparaat, welke soorten er allemaal zijn, waar je op moet letten om het beste massage apparaat te kopen voor jouw!

Zo weet je aan het einde van dit artikel precies welk massage apparaat het beste is voor jou.

Voor we beginnen willen we wel een kleine disclaimer meegeven en dat is dat als je last hebt van hartproblemen of andere gezondheidsproblemen eerst even met je huisarts te overleggen. Massage apparaten zijn helaas niet altijd geschikt in combinatie met bepaalde gezondheidsklachten.

Elektrische massage apparaten top 5

Waarom een massage apparaat? De voordelen

Allereerst goed om eens te kijken naar waarom je nou zou moeten kiezen voor een massage apparaat. Wat zijn nou de voordelen van het apparaat.

Stimuleert bloedsomloop

Allereerst stimuleert het de bloedsomloop in de spieren die je masseert. Dit kan ervoor zorgen dat je spieren de afvalstoffen beter en sneller kunnen afvoeren en daarnaast ook weer voorzien kunnen worden van nieuwe voedingsstoffen.

Helpt tegen spierpijn

Mocht je nou vaak last hebben van spierpijn, dan kan een massage apparaat je helpen om van je spierpijn af te komen. Dit heeft eigenlijk deels met vorige punt te maken en dat is dat is omdat door de verbeterde bloedsomloop de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Ook helpen massage apparaten stijve spieren los te laten komen waardoor je meer bewegingsvrijheid krijgt en zal de pijn verminderen.

Verminderd stress

Ook blijkt uit onderzoek dat het goed te zijn voor stress. Naast het onderzoek kun je zelf ook bedenken dat als je spieren helemaal vast zitten en je even een goede massage krijgt dat het kan helpen om even weer te ontspannen en weer in het hier en nu te komen.

Vergroot je bewegingsvrijheid

We hadden het er net al even over, maar het vergroot je bewegingsvrijheid. Dit komt doordat de knoopjes in je spieren er uit gemasseerd worden en je spieren tegelijkertijd ietsje warmer zullen worden waardoor je gemakkelijker bewegingen kunt maken.

Het is lekker

Naast bovenstaande punten is het natuurlijk ook gewoon heel lekker een massage. En als je niemand hebt die jou die massage kan of wil geven, dan is een massage apparaat de ideale oplossing!

Ga dus lekker liggen of zitten en genieten maar met jouw eigen massage apparaat.

Soorten massage apparaten

Nu zijn er verschillende soorten massage apparaten die eigenlijk in vier hoofdcategorieën opgedeeld kunnen worden. De manuele massage apparaten, de elektrische massage apparaten en de massage apparaten die voor een specifiek lichaamsdeel bedoeld zijn. Ook heb je nog de massage apparaten die een specifieke soort massage kunnen uitvoeren.

Hieronder hebben we even een overzicht gemaakt van welke soorten er allemaal zijn en hoe de soorten massage apparaten allemaal heten, zodat je gemakkelijk bij het apparaat uitkomt dat het beste bij jou past.

Manuele massage apparaten

Met manuele massage apparaten bedoelen we de apparaten en attributen die geen elektriciteit nodig hebben en zonder batterij of stroom gebruikt kunnen worden.

Deze massage apparaten kunnen vaak door een beweging met het lichaam of door druk uit te oefenen voor een massage effect zorgen.

 • Foamroller
 • Massageroller
 • Spijkermat
 • Backstretcher
 • Nekstretcher
 • Massageballen
manuele-massage-apparaat-foamroller
Foamroller

Elektrische massage apparaten

Dan heb je ook nog de elektrische massage apparaten. Dit zijn apparaten die juist wel elektriciteit nodig hebben en dit zijn apparaten die vaak op zichzelf een krachtige massage kunnen uitvoeren.

Bij de elektrische massage apparaten kun je dus echt ontspannen en het apparaat het werk laten doen.

elektrische-massage-apparaat-massage-stoel
Massagestoel

Massage apparaten voor verschillende plekken op het lichaam

Ook kun je de massage apparaten opdelen voor plekken op het lichaam waar je de massage wilt (laten) doen.

massage-apparaat-per-lichaamdeel-voetmassage-apparaat
Voetmassage apparaat

Massage apparaten per soort massage

Als laatste zijn er nog verschillende soorten massages die de apparaten kunnen uitvoeren dus hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de apparaten die allemaal verschillende soorten massages kunnen uitvoeren.

 • Shiatsu massage apparaat
 • Klopmassage apparaat
 • Trilmassage apparaat
 • Infrarood massage apparaat
 • Vacuüm / pressie massage apparaat
 • Triggerpoint massage apparaat
 • Acupunctuur apparaat
 • Sportmassage apparaat
massage-apparaat-soort-massage-infrarood-massage-apparaat
Infrarood massage apparaat

Waar moet je op letten bij het kopen van een massage apparaat

Mocht je nou een massage apparaat willen gaan kopen, dan is het goed om te kijken naar bepaalde dingen. Zo zorg je ervoor dat het apparaat echt bij jou past en dat je een miskoop voorkomt.

Het is een kwestie van naar onderstaande punten kijken, deze onder elkaar zetten, kijken welk budget je hebt en dan welke functies en eisen je voor dat budget kunt stellen aan jouw massage apparaat.

Draadloos of met draad

Allereerst is het goed om te bedenken of je een draadloos massage apparaat wilt hebben of dat het je niet zo uit maakt dat er een draad aan zit.

Het is namelijk zo dat als er een draad aan zit dat je gebonden bent om dicht bij het stopcontact te zitten of liggen. Natuurlijk kun je dit oplossen met verlengsnoeren, maar het is wel iets waar je even rekening mee moet houden.

Soort massage die je wilt

Zoals we eerder als hebben besproken zijn er verschillende soorten massages die een apparaat kan doen. De meest bekende massage is de shiatsu massage en deze is dan ook wel ingebouwd als functie op de meeste massage apparaten.

Maar je hebt ook nog andere soorten massages zoals compressie massage, tril massage (ok wel vribratie massage genoemd), klop massage en infrarood massage. Ga dus even bij jezelf na welke soort massage je graag wilt dat het apparaat kan en kijk dan bij jouw apparaat of die het wel kan.

Heb je iemand die je kan helpen?

Dan is het goed om te bedenken of je iemand hebt die je kan helpen voor bij jouw ontspannende massage. Er zijn namelijk plekken op het lichaam die je alleen met bepaalde apparaten niet kunt bereiken.

Mocht je bijvoorbeeld een massage pistool hebben, dan is het in je eentje lastig om bij de rug te komen. Daar zou je dan dus iemand voor nodig hebben. Gelukkig kun je dan ook kiezen voor een massage apparaat dat wel bij je rug komt zonder dat je iemand nodig hebt.

Welk lichaamsdeel wil je masseren?

Dit heeft eigenlijk deels met het vorige punt te maken, maar welk lichaamsdeel wil je (laten) masseren? Kies voor een apparaat dat geschikt is om die plek van je lichaam ook te masseren.

Warme massage

Mocht je van warmte houden, dan heb je tegenwoordig gelukkig ook massage apparaten met een warmtefunctie. Hier zijn de infrarood massage apparaten zeer geschikt voor.

Manueel of elektrisch

Dan als laatste puntje om naar te kijken bij een massage apparaat is of je hem elektrisch of manueel wilt. Manuele massage apparaten zijn over het algemeen wel goedkoper dan de elektrische massage apparaten.

Maar het is ook wel logisch dat de elektrische massage apparaten wat duurder zijn aangezien hier een stuk meer technologie bij komt kijken en ook gewoon even een stukje luxer is.

Beste elektrische massage apparaten

Om het in dit artikel een beetje behapbaar te houden zullen we de beste elektrische massage apparaten met je behandelen. Mocht je nou op zoek zijn naar een ander massage apparaat, kijk dan in het overzicht hierboven en kies het massage apparaat waar je naar op zoek bent.

Beste massage gun – Massagerr massage gun Pro

Als je op zoek bent naar een massage gun dan kunnen we de Massagerr massage gun Pro erg aanraden. Dit massage apparaat heeft namelijk een zeer hoge maximale RPM (4000 RPM op de hoogste stand).

Dit zorgt ervoor dat je hem zeer goed kan gebruiken als je van stevige massages houdt. Het apparaat ligt goed in de hand en je kunt gemakkelijk druk uitoefenen op de spieren.

Dit massage apparaat is op accu en je kunt hem eenvoudig opladen met het meegeleverde kabeltje. Je zit dus niet met een draad te klooien tijdens jouw massage. Mooi feitje om te weten is dat de accu ook zeer lang mee zal gaan.

Verder is die stil in gebruik en heb je dus geen last van het geluid. Je kunt hierdoor dus echt in alle rust genieten van jouw massage. Echter moet je wel zelf de massage gun vasthouden en op de spier drukken. Dus in die zin is het niet helemaal 100% ontspannen.

Mocht je nou meer willen weten over dit massage apparaat, bekijk dan ook eens onze Massagerr massage gun Pro review / test.

Beste massage gun - Massagerr® Massage Gun PRO

★★★★★
109,00
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

De massagerr Pro massage gun is dus echt een topper als je op zoek bent naar de beste massage gun. Ook heeft die een standaard zodat je hem netjes weg kunt zetten als je er klaar mee bent.

Voordelen

Hoge RPM (4000)

Ligt goed in de hand

Inclusief standaard

Stil in gebruik

Batterij gaat lang mee

Nadelen

Heeft nog enige inspanning van jou nodig

Beste massage stoel – Luxiqo massagestoel Medisana

Mocht je nou echt 100% willen genieten, dan moet je een massagestoel hebben en als je dan de beste massagestoel wilt hebben, dan moet je de Luxiqo massagestoel van Medisana hebben.

Deze massagestoel is het beste als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding. Hij heeft veel massagepunten om het grootste deel van het lichaam te kussen masseren.

Verder heeft die een mooi beeldschermpje op de stoel zitten waarmee je de massageprogramma’s en de intensiteit van de massage op kunt regelen.

Naast dat die erg functioneel is, ziet die er ook gewoon heel erg mooi uit. Wel zal je rekening moeten houden met het feit dat een massagestoel een massage apparaat is dat een stuk duurder is dan de andere massage apparaten.

Mocht je nog andere massagestoelen willen bekijken, bekijk dan ook eens ons artikel over de beste massagestoelen.

Conclusie

De Luxiqo massagestoel is echt een massage apparaat dat je puur comfort levert. Je betaald er dan wel een flinke duid voor, maar je kunt er wel zowat alles mee masseren dat je wilt.

Voordelen

Groot scale aan massageprogramma’s

Veel massage punten

Zeer ontspannen apparaat

Mooi uiterlijk en schermpje

Kunt zelfs je hoofd ermee laten masseren

Nadelen

Premium investering

Neemt veel ruimte in beslag.

Beste massage kussen – Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Mocht je nou op zoek zijn naar het beste massage apparaat waar je je rug mee kunt masseren dan is het goed om voor een massage kussen te gaan. Een zeer goede optie is om dan voor de Lifeproducts shiatsu massage kussen te gaan.

Dit massage apparaat kun gemakkelijk gebruiken om je complete rug mee te masseren door middel van een shiatsu massage. Ook kun je de intensiteitvan de massage eenvoudig regelen door aan de hendels te trekken.

Ook is het mooi dat de batterij maar liefst rond de 2 uur lang mee gaat. Je kunt hem dus best een tijdje gebruiken om jouw rugmassage mee te doen.

Verder krijg je er een handige draagtas bij meegeleverd en is die gemaakt van zacht ademend materiaal om voor extra comfort te zorgen. Mocht je nou denken, ik wil eigenlijk de hoes wassen, dan kan dat ook bij deze! De hoes is namelijk afritsbaar en mag in de was.

Beste massage kussen - Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

★★★★★
53,96
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

Een massage kussen is dus een eenvoudig massage apparaat dat je zelf kunt gebruiken. Het massagekussen van Lifeproducts is dan ook zeer geschikt en voelt dan ook aan als een echte shiatsu massage aan. Je krijgt er een draagtas bij, en je kunt zelfs de hoes afritsen en in de was doen, ideaal.

Voordelen

Inclusief draagtas

Ideaal voor de rug

Afritsbare hoes

Draadloos

Tot 2 uur te gebruiken

Nadelen

Dit massage apparaat kan als krachtig ervaren worden

Beste massage trilplaten – Tunturi Cardio Fit V20

Ben je nou op zoek naar de beste massage apparaat die je een tril / vribratie massage geeft, dan is de Tunturi Cardio Fit V20 trilplaat een goede keuze. Je kunt hem gebruiken om de spieren mee los te maken, maar ook om oefeningen mee te doen. Het is een effectieve manier om fitter te worden en je spieren worden losgemaakt!

De V20 trilplaat van het merk Tunturi is een massage apparaat dat wordt geleverd met een afstandsbediening en weerstands tubes. Deze tubes kun je weer gebruiken om de trilmassage door te laten werken ook in de armen.

Je kunt er dus een groot deel van je lichaam door laten masseren, maar wees je ervan bewust dat je bij dit massage apparaat ook zelf enige inspanning moet doen om een massage effect te krijgen.

Mocht je hem gewoon willen gebruiken voor een massage dan is het een kwestie van het lichaamsdeel op de trilplaat te leggen dat je gemasseerd wilt hebben en het apparaat doet het werk.

Voor de armen dus echter wel enige inspanning nodig. Lijkt dit massage apparaat je nou wel wat? Kijk dan ook eens ons artikel over de beste trilplaten.

Best tril massage apparaat - Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat

★★★★★
248,00
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

De Tunturi Cardio Fit V20 is een massage apparaat dat je kunt gebruiken voor massages, maar voor sommige delen van het lichaam wel enige inspanning nodig heeft om tot een massage effect te komen.

Wel kan die ook voor fitnessoefeningen gebruikt worden en kun je er dus ook je kracht mee trainen. Leuk bijkomend voordeel. Benieuwd of je kunt afvallen met een trilplaat? Bekijk onze blog hier!

Voordelen

Gebruiksvriendelijk

Kunt er ook krachtoefeningen op doen

Incl. afstandsbediening

Mooi LCD schermpje

Compact apparaat

Nadelen

Enige inspanning nodig voor massage van sommige lichaamsdelen

Beste EMS tens apparaat – Bluetens Duo sport

Mocht je nou gebruik willen maken van elektrostimulatie technologie om jouw spieren te masseren, dan is een EMS tens apparaat een goede oplossing. En als je dan op zoek bent naar het beste Tens apparaat, dan moet je de Bluetens Duo sport hebben.

Dit apparaatje kan je overal op je lichaam plakken en door de elektrosignalen de spieren laten aanspannen en ontspannen. Dit is even net een andere manier van masseren, maar heeft wel soortgelijke effecten.

Wat het mooie is aan de Bluetens Duo Sport is dat je niet loopt te klooien met lange draden die in de weg zitten. Enkel de kleine draadjes die lopen van het kastje naar de plakkers.

Verder helpt de app je zeer goed op weg met het instaleren van alles en kun je er verschillende programma’s mee doen die een soort massage bewerkstelligen in je spieren.

Mocht je nou meer willen weten over dit massage apparaatje, bekijk dan ook eens onze Bluetens Duo sport review / test. We hebben hem uitvoerig getest en bespreken hem uitvoerig in dat artikel.

Beste EMS tens apparaat - Bluetens Duo Sport

255,00
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

Een EMS Tens apparaat is een mooie oplossing om je spieren te laten herstellen en te masseren op een andere manier. De Bleutens is verre weg het beste apparaatje dat je daar het beste voor kunt gebruiken door de gebruiksvriendelijkheid en handige app.

Voordelen

Geen lange draden

Gebruiksvriendelijk

Handige app

Klein en compact opbergdoosje

Multifunctioneel

Nadelen

Conclusie

Zoals je ziet heb je echt enorm veel keuze als het gaat om massage apparaten. Ik kan me dan ook wel voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en ik hoop dan ook dat dit artikel je heeft geholpen om jou naar het massage apparaat te helpen dat het beste bij jou past.

Een massage apparaat kan in ieder geval uitkomst bieden als je lekker wilt genieten van een massage op een moment dat het jou uit komt. Het helpt je te ontspannen, spierpijn te verhelpen en de bloedsomloop te stimuleren.

Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *