Koopgidsen

Beste hoofdmassage apparaat van 2023

beste-hoofdmassage-apparaat

Heb jij wel eens last van hoofdpijn en kan je wel eens een hoofdmassage gebruiken? Je bent op zoek naar een massage apparaat en wilt weten welke je moet hebben. Je zou het niet verwachten, maar inderdaad een hoofdmassage apparaat heb je nodig!

Je wilt weten welke het beste is en waar je op moet letten bij het kopen van één. In dit artikel kom je achter alle antwoorden en weet kun jij een keuze maken welk hoofdmassage apparaat het beste bij jou past.

Top 3 hoofdmassage apparaten

Welke massage apparaten voor het hoofd?

Nu zijn er verschillende soorten massage apparaten waar je voor kunt gaan. Je hebt namelijk elektrische varianten en varianten die je zelf met de hand moet bedienen.

Elektrische

Mocht je op zoek zijn naar een massage apparaat waar jij met het grootste gemak je hoofd masseert, dan zijn de elektrische varianten de beste keuze.

Deze elektrische apparaatjes hebben vaak borsteltjes aan de onderkant die draaien of heen en weer bewegen en op die manier de hoofdhuid masseren.

Ook heb je elektrische massage spinnen waar je uit kunt kiezen. Dit zijn eigenlijk de normale massagespin maar deze vibreren en masseren de hoofdhuid op die manier.

Manuele

Mocht je nou op zoek zijn naar een goedkoop hoofdmassage apparaat dan zijn de manuele varianten een zeer goede optie.

  • Hoofdmassage spin: Misschien ken je ze wel, de hoofdmassage spin. Deze handige massage tool heeft een handvat met daaraan ijzerdraadjes met een wat ronder puntje die je op de huid van je hoofd zet. Dan is het een kwestie van de spin heen en weer bewegen en de eerste paar bewegingen zal je moeite hebben je ogen open te doen.
  • Siliconen massageborstels: Ook heb je nog de siliconen massageborsteltjes voor op je hoofd. Dit zijn eigenlijk de manuele variant van de elektrische massage borsteltjes.

Waarvoor gebruiken?

Maar waar gebruik je de hoofdmassage apparaatjes nou voor. Een hoofdmassage apparaat gebruik je voornamelijk om de hoofdhuid te masseren. Het kan helpen tegen hoofdpijn en migraine en voelt daarnaast ook erg lekker. Het kan helpen bij het slapen en daarnaast ook stress verminderen.

Verder wordt er ook gezegd dat het kan helpen je haar sneller te laten groeien, maar dat laten we voor nu even in het midden en focussen ons op het ontspanningseffect van de hoofdmassage.

Waarop letten bij het kopen van een hoofdmassage apparaat?

Nu zijn er een paar dingen waar je op moet letten als je een hoofdmassage apparaat gaat kopen.

Soort

Zo is het belangrijk om goed na te denken over of je een elektrische of een manuele wilt. De elektrische zijn geschikt voor extra comfort aangezien het apparaatje het werk doet en de manuele zijn lekker goedkoop.

Verder zal je even moeten nadenken over of je een borsteltje wilt of een massage spin. De borsteltjes geven echt wat meer een massage effect en de spin zorgt voor veel kippenvel haha.

Aantal massagepunten

Verder belangrijk om te kijken naar het aantal massagepunten die het hoofdmassage apparaat heeft. Hoe meer massage punten, hoe meer delen van de schedel gemasseerd zullen worden.

Waterdicht of niet

Hoofdmassages zijn ideaal om te doen onder de douche. Je hebt namelijk weinig te doen onder de douche en dan kan het lekker zijn om op deze manier je hoofdhuid lekker te masseren.

Echter is het dan natuurlijk wel belangrijk dat die waterdicht is. Dus mocht je hem onder de douche willen gebruiken, kijk of die waterdicht is. Dit geld uiteraard voornamelijk voor de elektrische modellen.

Wat zijn de beste hoofdmassage apparaten?

Nu wil jij natuurlijk weten wat de beste hoofdmassage apparaten zijn en daarom zullen we deze hieronder met je bespreken. We zullen een aantal modellen kort uitlichten zodat je weet waar je aan toe bent.

Beste koop hoofdmassage apparaat – Sensage Hoofdmassage Spin

Als beste koop hebben we de Sensage Hoofdmassage Spin tot beste verkozen. Dit hebben we gedaan omdat het ten eerste een vrij betaalbare optie is en gemakkelijk is in gebruik.

Het is een hoofdmassage spin, maar geen normale, want het is een elektrische massage spin. In het handvat is namelijk een apparaatje ingebouwd die ervoor zorgt dat de poten ook nog gaan vibreren.

Vraag me af of er nu nog iemand is die beide ogen open kan houden terwijl deze spin wordt gebruikt. Het heeft in ieder geval een fijn en comfortabel handvat die goed in de hand ligt.

De vibratie kun je op 3 niveaus instellen en het leuke is ook dat je er nog een ruggenkrabber bij krijgt. Het is dus een heel pakket dat je krijgt.

Beste koop hoofdmassage apparaat - Sensage Hoofdmassage Spin

★★★★★
23,36
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

Een betaalbare elektrische hoofdmassage spin die vibreert op 3 standen. Het heeft een goed handvat en je krijgt een opladerkabeltje en ruggenkrabber erbij.

Voordelen

3 standen vibratie

Comfortabel handvat

Inclusief opladerkabeltje

Inclusief ruggenkrabber

5 pulse standen

Nadelen

Niet waterdicht

Beste elektrische hoofdmassage apparaat – Bluemay Scalp Massager

Als je bereid bent iets meer voor het hoofdmassage apparaatje te betalen, dan is een elektrisch model een goede keuze. De beste daarvoor is de Bluemay Scalp Massager.

Dit is een elektrische hoofdmassage borstel die draadloos en compact is. Als je de batterij vol hebt dan kan die wel 6-8 uur lang mee op één batterij!

Het apparaatje heeft 4 siliconen borstels met elk 7 massage punten. De borstels zullen met een druk op de knop gaan draaien en het is een kwestie van het apparaatje plaatsen op de plek waar je wilt.

Mocht je tijdens het haren wassen of onder de douche willen genieten van de hoofdmassage, dan kan je dat met de Bluemay Scalp Massager zeker doen, want hij is namelijk waterdicht!

Beste elektrische hoofdmassage apparaat - Bluemay Scalp Massager

★★★★★
44,95
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

Ideaal hoofdmassage apparaatje dus om lekker onder de douche met al het gemak de hoofdhuid te masseren. De accu gaat lekker lang mee, hij is waterdicht en je hebt veel massagepunten die het massagewerk doen.

Voordelen

Elektrisch

Zeer gebruiksvriendelijk

Veel massagepunten

Batterij gaat 6-8 uur lang mee

Waterdicht

Nadelen

Beste manuele hoofdmassage apparaat – Dermarolling Shampoo Massage Brush

Mocht je nou op zoek zijn naar een manueel hoofdmassage apparaat dan is een siliconen massageborstel een goede optie. Hiervoor is de Dermarolling Shampoo Massage Brush een goede optie.

Het is een hoofdhuid borstel met een goed handvat zodat die niet uit de hand glijd. De siliconenharen zijn lekker zacht en zal de hoofdhuid daarom op een fijne manier masseren.

Er zit geen elektra in en is dus waterbestendig. Je kunt hem dus gewoon onder de douche gebruiken voor bijvoorbeeld tijdens het wassen van je haar.

Beste manuele hoofdmassage apparaat - Dermarolling Shampoo Massage Brush

★★★★★
11,49
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

De Dermarolling Shampoo Massage Brush is een zeer goede manuele en vooral ook goedkope oplossing om jouw hoofdhuid mee te masseren. De zachte siliconen haren zorgen voor een fijne massage, dus prima als manueel hoofdmassage apparaat

Voordelen

Goedkoop

Zachte haren

Goed handvat

Waterbestendig

Nadelen

Niet elektrisch

Conclusie

Zoals je ziet kun je kiezen uit verschillende hoofdmassage apparaatjes. Je hebt manuele varianten, maar ook elektrische varianten die het comfort nog hoger brengen.

Een hoofdmassage apparaat kan je helpen migraine en hoofdpijn tegen te gaan en het kan de bloedomloop verhogen. Maar naast de voordelen is het ook natuurlijk hardstikke lekker.

Ik hoop dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen bij je keuze. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

Misschien ook interessant

Beste nekstretchers

Beste rugmassage apparaat

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *