Koopgidsen

Beste nekmassage apparaat van 2023

beste-nekmassage-apparaat

Heb je een stijve nek en kan die wel een massage gebruiken? Er is helaas niemand in de buurt je erbij kan helpen, maar hoe kom je dan van die stijven nek af? Precies! Een nekmassage apparaat biedt uitkomst.

Maar welke massage apparaten kun je nou gebruiken voor het masseren van je nek en welke is het beste voor jou? We bespreken het in dit artikel.

Ook helpen we je met waar je op moet letten bij het kopen van een nekmassage apparaat. Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies welke het meest geschikt is voor jou.

Top 4 nekmassage apparaten

Soorten massage apparaten die gebruikt kunnen worden voor een nekmassage?

Nu zijn er een aantal massage apparaten die je kunt gebruiken voor een nekmassage.

  • Massage gun: Deze is vrij universeel en kan eigenlijk gebruikt worden voor alle spieren en dus ook de nek.
  • Massage kussen: Een massage kussen is misschien wel het meest geschikte massage apparaat voor de nek. Dit apparaat focust zich namelijk op de rug en nek.
  • Infrarood massage apparaat: Ook zijn er infrarood massage apparaten die je kunt gebruiken voor je nek om niet alleen de massage zelf te krijgen, ook nog eens warmte. Zo heb je een warme nekmassage en kan de warmte ook zorgen voor extra spierontspanning.
  • Nekstretchers: Dit zijn een soort massagekussens die gebruik speciaal voor de nek zijn gemaakt. Het maakt gebruikt van triggerpoint (acupunctuur) massage.

Waarom de nek masseren?

Nu vraag jij je misschien af waarom je jouw nek van tijd tot tijd zou moeten losmaken. Het is nou eenmaal zo dat als je stress ervaart, dat het vaak al snel in de nek gaat zitten en deze hierdoor stijf kan worden.

Deze stijfheid kan weer zorgen voor extra stress en irritatie waardoor je in een soort negatieve cirkel komt. Om dit te voorkomen is het goed om van tijd tot tijd de nek even los te maken en een nekmassage apparaat is dan de ideale oplossing.

Waar moet je op letten als je een nekmassage apparaat gaat kopen

Nu zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een specifiek een nekmassage apparaat. We zullen ze stuk voor stuk met je behandelen, zodat je een miskoop voorkomt.

Gebruikelijke punten

Nu zijn er een aantal punten die eigenlijk bij alle massage apparaten gelden en daar willen we dan in dit artikel niet te diep op in gaan, maar staan hieronder opgesomd.

  • Soort massage
  • Manueel of elektrisch
  • Draadloos of met draad
  • Aantal massagekoppen
  • Aantal draaikoppen

Verwarmingsfunctie

Bij een nekmassage is het wel extra lekker om ook een warmtefunctie te hebben. Zo kun je die stijven nek namelijk extra verwarmen waardoor de spier meer zal ontspannen en het massage effect ook beter wordt.

Materiaal

De nek is een gevoelig deel van je lichaam waar je niet te hard materiaal op wilt hebben. Daarom zou het mooi zijn dat het massage apparaat dat je voor je nek gebruikt zacht materiaal heeft.

Dit kan foam zijn of in ieder geval een zachte stoffen laag zodat de massagekoppen niet keihard in je nek lopen te prikken en het zo iets verzacht wordt.

Intensiteit

Verder is het belangrijk bij een nekmassage apparaat dat de intensiteit ook licht ingesteld kan worden. Veel keuze in intensiteit standen is dus ook goed om te hebben bij een nekmassage apparaat.

Wil je hem meenemen?

Laatste dingetje is dat je niet alleen thuis last kan hebben van een stijve nek. Natuurlijk kan het ook zijn dat je op je werk bijvoorbeeld last krijgt van een stijve nek of misschien bij het sporten.

Als je vaak buiten de deur last hebt van een stijve nek dan is het handig als je een nekmassage apparaat kiest dat je ook gemakkelijk mee kunt nemen, zoals de massage gun.

Beste massage apparaten voor een nekmassage

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een nekmassage apparaat, is het tijd om over te gaan op de daadwerkelijke apparaten die je nek kunnen masseren. We zullen ze stuk voor stuk kort behandelen.

Beste koop nekmassage apparaat – Massagerr massage gun mini Pro

Als beste koop nekmassage apparaat hebben we de Massagerr massage gun mini Pro gekozen. Dit apparaat is namelijk lekker klein en gemakkelijk mee te nemen. Zo hoef je dus nooit meer last te hebben van een stijve nek.

Verder is het mooie van deze massage gun ook dat je hem voor meerdere delen van je lichaam kunt gebruiken en het dus een multi functioneel massage apparaat is.

De Massagerr massage gun mini Pro komt met oplader, opbergtasje en verschillende opzetstukken. Voor de nekmassage zou ik de grote bol gebruiken aangezien deze het minst intens is.

Verder is de intensiteit van deze massage gun ook vrij licht in te stellen waardoor die ideaal is om de nek mee te masseren. Vrij stil apparaat waarvan de batterij ook 2 uur lang mee gaat.

Wil je meer weten over dit apparaatje? Kijk dan ook eens onze Massagerr massage gun mini Pro review / test eens.

Beste koop nekmassage apparaat - Massagerr® Mini Massage Gun PRO

★★★★★
49,95
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Ideaal multifunctioneel massage apparaat dat ook zeker geschikt is voor een nekmassage. Het is een lekker klein apparaatje dat je gemakkelijk mee kunt nemen en ook gebruikt kan worden voor andere delen van het lichaam.

Voordelen

Heeft koelingsysteem

Multifunctioneel

Heeft lichte intensiteitsstanden geschikt voor de nek

Stil in gebruik

Is draadloos

Nadelen

Batterij gaat maar 2 uur mee

Beste nekmassage apparaat met warmtefunctie – Fambz Ultimate Infrarood

Een ander nekmassage apparaat dat gemakkelijk mee te nemen is en daarnaast ook nog eens een warmtefunctie heeft is de Fambz Ultimate Infrarood.

Dit nekmassage apparaat is functioneel om de nek mee te masseren met 5 verschillende soorten massages en 16 verschillende snelheden. Ook heeft die dus een warmte functie en is daarom extra lekker om de stijve nek mee te laten ontspannen.

Het apparaatje is niet alleen handig, het is ook nog eens trendy. Het lijkt namelijk net alsof je een koptelefoon in je nek hebt hangen. Het valt dus niet eens op in het openbaar.

Ook is die zeer licht van gewicht met een kleine 150 gram en je hebt daardoor dus niet eens door dat je hem om je nek hebt op een gegeven moment.

Beste nekmassage apparaat met warmtefunctie - Fambz Ultimate Infrarood

★★★★★
69,95
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Ideaal nekmassage apparaat met warmtefunctie is de Fambz Ultimate Infrarood. Hij is puur gericht op de nek en heeft een warmtefunctie. Makkelijk in gebruik en overigens erg trendy.

Voordelen

Simpele bediening

Warmtefunctie door middel van infrarood

licht van gewicht

Zeer trendy uiterlijk

Gemakkelijk mee te nemen

Nadelen

Accuduur van maar 1 uur en 15 min

Beste shiatsu nekmassage apparaat – LifeGoods Shiatsu Massagekussen

Als je op zoek bent naar een apparaat dat je een shiatsu massage kan geven dan is het LifeGoods Shiatsu Massagekussen een nekmassage apparaat dat een volledige shiatsu massage-ervaring biedt. Het heeft acht roterende massagekoppen en twee kneedkoppen om de nek te masseren.

Het apparaat is helaas niet draadloos, maar heeft wel een timer erop zitten die het apparaat automatisch uitzet na 15 minuten.

De warmtefunctie met infrarood verhoogt ook de bloedcirculatie, dus je kunt er zeker van zijn dat dit apparaat zal helpen bij het verlichten van spierspanning en pijn in de nek. Ook zit er een zachte stoffen laaf over de koppen zodat deze niet te hard in de nek prikken.

Je kunt dit apparaat gebruiken voor nek-, schouder- of rugmassage. Er zitten armlussen op dit apparaat waarmee u de intensiteit kunt regelen op jouw comfortniveau.

Beste shiatsu nekmassage apparaat - LifeGoods Shiatsu Massagekussen

★★★★★
35,99
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Als je op zoek bent naar het nekmassage apparaat voor een mooie prijs en die een Shiatsu massage kan geven, dan is dit massage kussen een zeer goede optie. Zeker ook als je bedenkt dat die een warmtefunctie erop heeft zitten.

Voordelen

Warmtefunctie

Armlussen

8 koppen

Beschikt over een timer

Ook voor de schouders en rug

Nadelen

Niet draadloos

Beste nekstretcher – Massāji triggerpoint massagekussen

Wil je liever niet een elektrisch massage apparaat voor je nek en heb je liever dat je nek gemasseerd wordt soort lichte druk op de drukpunten in je nek uit te oefenen, dan kun je denken aan een nekstretcher. En dan is het Massāji triggerpoint massagekussen een goede optie!

Deze nekstretcher zorgt ervoor dat je nek en hoofd in de juiste houding worden gelegd om door de zwaartekracht lichte druk uit te oefenen op je nek waardoor je nek zal gaan strekken.

Dit massagekussen heeft een aantal puntjes op het kussen zitten die op deze punten wat extra druk zal uitoefenen waardoor je spieren uiteindelijk zullen ontspannen.

Het is een zeer ontspannen manier om te zorgen dat je nek niet alleen gemasseerd wordt het ook de nek zal strekken en hierdoor je nek zal gaan ontspannen.

Beste nekstretcher - Massāji triggerpoint massagekussen

★★★★★
9,50
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Mooi attribuut om op een natuurlijke manier je nek te laten ontspannen. Niet alleen massage effect ook een stretch effect waardoor de nek zal ontspannen. Overigens ook mooi goedkope oplossing.

Voordelen

Goedkoop

Ontspannen massage

Ook stretch

Eenvoudig in gebruik

Nadelen

Kan even wennen zijn

Conclusie

Zoals je ziet kun je verschillende massage apparaten gebruiken om je nek mee te masseren. Je hebt verschillende elektrische massage apparaten die je ervoor kunt gebruiken, maar er zijn ook manuele nekmassage apparaten te vinden zoals de nekstretcher.

Bij de aanschaf van een nekmassage apparaat zal je even moeten nagaan wat jij belangrijk vindt, maar over het algemeen is het belangrijk dat de intensiteit van het apparaat niet te hard is aangezien de nek een gevoelige spier is.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen met jouw keuze. Mocht je nou toch nog een vraag hebben of graag jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *