Koopgidsen

Beste rugmassage apparaat van 2023

beste-rugmassage-apparaat

Heb jij wel eens last van veel spierpijn in je rug, of zit je rug gewoon een beetje vast en kan die wel een massage gebruiken? Een rugmassage apparaat biedt uitkomst.

Er zijn verschillende soorten massage apparaten die je kunt gebruiken met een massage apparaat, we zullen deze dan ook stuk voor stuk met je bespreken en je helpen om de beste keuze voor jou te maken.

We zullen behandelen, waarom het nou zo’n goed idee is om je rug te masseren en wanneer. Welke soorten massage apparaten je kunt gebruiken voor een rugmassage en waar je op moet letten bij het kopen van een rugmassage apparaat.

Ook zullen we de beste modellen behandelen per categorie zodat jij een goede keuze kunt maken.

Rugmassage apparaat top 7

Waarom de rug masseren?

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is om van tijd tot tijd je rug te masseren. Ten eerste kan het helpen om pijn in de rug en spierpijn te verminderen.

Een rugmassage kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren en stijfheid te verminderen. Bovendien kan het een ontspannend effect hebben en stress verminderen.

Al met al kan een rugmassage dus helpen om fysieke en mentale ongemakken te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren. Niet verkeerd toch om af en toe eens te doen.

Soorten massage apparaten die je kunt gebruiken voor een rugmassage

Nu is een rugmassage met je eigen handen doen best lastig, dus welke soorten massage apparaten kun je nou gebruiken om jouw rug te masseren? De volgende massage apparaten kun je gebruiken voor een rugmassage:

Waarop letten bij het kopen van een rugmassage apparaat

Nu zijn er er een paar dingen waar je op moet letten als je specifiek op zoek bent naar een rugmassage apparaat. Zorg dus dat je even goed kijkt naar de volgende punten om zo een miskoop te voorkomen.

Gebruikelijke punten

Allereerst zijn er een aantal gebruikelijke punten die bij de aanschaf van ieder massage apparaat gelden.

  • Garantievoorwaarden
  • Aantal massagekoppen
  • Aantal massage punten
  • Gebruiksvriendelijkheid
  • Soort massage
  • Warmtefunctie

Intensiteit

Als we specifiek naar een rugmassage apparaat gaan kijken dan is het al eerste erg goed om te kijken naar een massage apparaat waarbij de intensiteit vrij hoog kan.

Dit omdat de rug een vrij grote en stugge spier is en je hier wel doorheen wilt kunnen komen. Kies dus voor een massage apparaat dat de spieren flink kan aanpakken.

Of je de massage alleen kunt doen

Sommige rugmassage toestellen moeten door iemand anders worden bediend (bijvoorbeeld een massage gun), terwijl andere door slechts één persoon (jijzelf) kunnen worden bediend.

Nu wil je natuurlijk een rugmassage kunnen uitvoeren wanneer jij dat wilt en daarom is het aan te raden om een rugmassage apparaat aan te schaffen die je ook in je eentje kunt bedienen.

Zo ben je niet afhankelijk van iemand anders en kun je op ieder gewenst moment genieten van een heerlijke rugmassage en zo de spieren lekker los te maken.

Draadloos?

Verder is het bij een rugmassage wel zo dat het eigenlijk het mooiste zou zijn als die draadloos is, je ziet al niet wat je precies doet met het apparaat, dus als je dan ook nog verstrikt raakt in het snoer dan schiet het al helemaal niet op.

Mocht die nou draadloos zijn, dan is het ook goed om naar de accuduur te kijken. Hoe langer de accuduur hoe minder je hem hoeft op te laden en hoe kleiner de kans is dat je op een vervelend moment zonder stroom zit en de rugmassage niet kan doen.

Beste rugmassage apparaten

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen van een rugmassage apparaat is het tijd om te gaan kijken naar de daadwerkelijke modellen rugmassage apparaten.

Beste koop rugmassage apparaat – LifeGoods Shiatsu Massagekussen

Als je op zoek bent naar de beste oplossing als het gaat om een rugmassage apparaat, dan is het Lifegoods shiatsu massagekussen de beste keuze. Deze is relatief goed geprijsd en je kunt er in je eentje je complete rug mee masseren.

Je hebt dus niet niemand nodig en het mooie is dat je zelf door middel van de armlussen zelf de intensiteit kunt bepalen van de massage. Hoe harder jij de lussen aantrekt, hoe intenser de massage zal zijn.

Het Lifegoods shiatsu-massagekussen is heel veelzijdig en kan ook worden gebruikt op je nek en schouders. Dit rugmassage apparaat is dus veelzijdig.

Ook heeft het daarnaast een lekkere warmtefunctie met infrarood. Zo worden je spieren lekker warm tijdens de massage en zullen ze nog meer ontspannen.

Dit massagekussen is helaas niet draadloos, maar heeft wel een zacht en ademend materiaal. Het voelt prettig aan tegen de huis waardoor je ook echt kunt genieten van jouw rugmassage.

Beste koop rugmassage apparaat - LifeGoods Shiatsu Massagekussen

★★★★★
35,99
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Het Lifegoods Shiatsu massagekussen is eigenlijk een combinatie van een rugmassage apparaat en een nekmassage apparaat aangezien je hem voor beide doeleinden kunt gebruiken. Het heeft 8 massage koppen dus de intensiteit wordt mooi over deze koppen verdeeld. Mooi massage apparaat voor de rug dus.

Voordelen

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Voelt fijn aan aan

Heeft een timer

Warmtefunctie (tot 40°C)

Gemakkelijk in gebruik

Nadelen

Niet draadloos

Beste massagekussen voor de rug – Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Mocht je nou echt een daadwerkelijk massagekussen willen hebben om jouw rug mee te masseren dan is het Lifeproducts massagekussen een goede keuze.

Deze heeft niet alleen een mooie prijs, maar is daarnaast ook erg zeer goed te gebruiken voor de rug. Het is een kwestie van op de bank gaan zitten en tegen het kussen aan gaan zitten. Dit is dan ook hoe je de intensiteit regelt.

Het is een draadloos massagekussen dat 2 uur lang kan masseren op één accu. Dit rugmassage apparaat heeft 4 massagekoppen die ronddraaien om jouw te voorzien van een shiatsu massage.

Verder heeft het ook een warmtefunctie en is die zeer compact. Of je nou thuis zit, aan het werk bent of zelf in de auto zit. Je kunt dit kunnen gebruiken om jouw rug te masseren.

Beste massagekussen voor de rug - Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

★★★★★
39,99
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Mooi massagekussen dus om jouw rug mee te masseren voor een mooie prijs. Je hebt een warmtefunctie en instelbare snelheid en draairichting op het kussen zodat je jouw massage zelf kunt bepalen.

Voordelen

Draadloos

Overal te gebruiken

warmtefunctie

Betaalbaar

Ideaal voor de rug

Nadelen

kan krachtig worden ervaren

Beste massagestoel voor de rug – NRG Wellness Massagestoel Deluxe

Wil jij een rugmassage ervaren in een massagestoel? Dan is de NRG Welness Deluxe massagestoel een zeer goede keuze! Dit komt omdat je deze massage stoel kunt laten kantelen waardoor je echt ligt in de stoel en je uiterst gemak zal ervaren tijdens jouw rugmassage.

Daarnaast wordt het effect van de rugmassage ook beter als je ligt aangezien de zwaartekracht zijn werk zal doen en je spieren meer op de massagekoppen zal drukken.

Ga eerst maar zitten, dan liggen en dan genieten van jouw rugmassage. Het is wel een wat dure oplossing voor een rugmassage, maar dan heb je wel echt de high end oplossing!

Je hebt een afstandsbediening om de massage mee te regelen en dit rugmassage apparaat heeft maar liefst 14 verschillende rollen die het lichaam zullen masseren op verschillende plekken. Zo kom je helemaal tot rust en kun je de dag weer aan. Wil je een massagestoel? Bekijk dan ook eens ons artikel over de beste massagestoelen.

Beste massagestoel voor de rug - NRG Wellness Massagestoel Deluxe

1.599,00
Nrgfitness.nl
as of 12/06/2024 08:11

Conclusie

Dit is wel echt een hele luxe oplossing, maar wel de meest ontspannende omdat je complete lichaam wordt gemasseerd met een focus op de rug. Kwestie van zitten en genieten.

Voordelen

Zeer luxe rugmassage oplossing

Zeer ontspannend

Gemakkelijk met de afstandsbediening te regelen

Masseert complete lichaam

14 verschillende massagerollen

Nadelen

Premium investering

Beste massage matras voor de rug – Medisana MM 825

Mocht je nou op zoek zijn naar een massage matras voor jouw rug, dan kunnen we de Medisana MM 825 aanraden. Medisana staat bekend om goede gezondheidsproducten en ook deze is weer top.

Het voordeel van een massage matras is dat die vrij zacht is en de rug kan masseren middels een vibratiemassage. Dit is even een andere manier van masseren dan massagerollers of massage koppen en wordt vaak ervaren als wat minder krachtig.

Een massage matras is dus ideaal voor mensen die een gevoelige huid en/of spieren hebben. Mensen die niet houden van een hele stevige massage.

Het Medisana MM 825 massage matras is eenvoudig in gebruik met de afstandsbediening. Hij voel zacht aan en heeft ook een warmtefunctie. Het nadeel is een beetje dat die niet draadloos is.

Wel zal die na 15 minuten automatisch uitschakelen, dus je kunt gewoon lekker even in slaap sussen tijdens jouw rugmassage.

Beste massage matras voor de rug - Medisana MM 825

★★★★★
62,00
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

De Medisana MM 825 heeft alles in zich wat je van een massagematras verwacht. Gemakkelijk te bedienen, een warmtefunctie en lekker zachte stof om op te liggen om te genieten van jouw rugmassage.

Voordelen

Vibratiemassage

Zachte stof om op te liggen

Warmtefunctie

Afstandsbediening

5 massageprogramma’s

Nadelen

Niet draadloos

Foamroller voor de rug – Massagerr box

Nu kan je ook andere massage attributen gebruiken waar geen elektriciteit aan te pas komt. Dit worden ook wel de manuele massage apparaten genoemd.

Een eerste voorbeeld daarvan zijn de foamrollers. Nu zijn er tegenwoordig een hoop foamrollers op de markt en kan het lastig zijn welke je moet kiezen.

Nu heb je foamrollers die ruimte overlaten voor je ruggengraat zodat je niet de hele tijd je ruggengraat rolt, maar de roller echt focust op de rug.

Deze speciale rug foamroller is te vinden in de Massagerr box. Ook zitten hier gelijk ook andere massage attributen in die je kunt gebruiken voor zowel je bovenrug als onderrug.

We hebben dit artikel getest, dus mocht je meer willen weten over dit product, Kijk dan ook eens naar onze Massagerr box review / test.

Foamroller voor de rug - Massagerr box

★★★★★
35,95
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Backstretcher voor een rugmassage – Peakless® Verstelbare Backstretcher

Een ander manueel rugmassage apparaat is de backstretcher. Dit is een apparaat die is gemaakt om op te gaan liggen met je rug. Het heeft kleine puntjes om extra druk uit te oefenen op bepaalde plekken op je rug.

Daarnaast zorgt de backstretcher ervoor dat je rug in een rek gaat waardoor je die spieren niet alleen masseert met de triggerpoints, maar ook aan het rekken bent.

Als je een backstretcher wilt kopen, dan kan er eigenlijk weinig mis gaan, het gaat erom dat die sterk genoeg is om jou te dragen, dat er puntjes op zitten voor de acupunctuur massage en dat die beetje mooi geprijsd is.

Je kunt bijvoorbeeld de Peakless verstelbare backstretcher kiezen. Deze doet gewoon wat die moet doen en si ook gunstig geprijsd ten opzichte van andere merken.

Backstretcher voor een rugmassage - Peakless® Verstelbare Backstretcher

★★★★★
13,99
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Spijkermat voor de rug – BrellaVio Spijkermat

Als laatste kunt je nog een spijkermat gebruiken om jouw rug enigszins te masseren. Bij een spijkermat is het niet zo dat je echt op spijkers gaat liggen, maar is dit wel een beetje nagebootst.

Een spijkermat is erop gericht jou te voorzien van een acupunctuur massage door alle kleine prikkertjes die in je rug prikken. Het kan zorgen voor een ontspannend effect in de spieren en zorgen voor een betere bloedsomloop.

Nu zijn er veel dezelfde soorten spijkermatten op de markt, en kan er dus weinig mis gaan. Het gaat erom dat de spijkermat veel stekeltjes heeft zodat je zoveel mogelijk triggerpoints raakt.

Nu hebben wij zelf de BrellaVio spijkermat getest dus willen we deze ook aanraden. Dit is een prima spijkermat die zeker voldoet aan alles wat je nodig hebt voor een rugmassage.

Mocht je meer willen weten over deze spijkermat, lees dan ook eens onze BrellaVio spijkermat review / test.

Spijkermat voor de rug - BrellaVio Spijkermat

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

Zoals je ziet kun je vele massage apparaten gebruiken om jouw rug te masseren. Bij de ene is wel inspanning van jou nodig om tot het massage effect te komen en bij de andere is het een kwestie van lekker liggen of zitten en genieten maar.

Kijk dus even welk rugmassage apparaat het beste bij jou past en daarnaast natuurlijk ook wat er mogelijk is voor het budget dat jij hiervoor hebt uitgetrokken.

Ik hoop dat het artikel je een beetje heeft geholpen en dat je een keuze kunt maken. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *