Reviews & tests

BrellaVio Spijkermat review / test 2023

brellavio-spijkermat-review-test

Ben jij op zoek naar een manier om jezelf met acupressuur massage, maar heb je niet iemand die je hierbij kan helpen? De BrellaVio spijkermat is de oplossing om dit helemaal in je eentje te doen. Ideaal dus voor een Thuis Atleet die hier naar op zoek is. 

We hebben de BrellaVio spijkermat dan ook getest en bespreken in deze review wat we van de spijkermat vinden. Ook zullen we de voor- en nadelen ervan met je bespreken zodat jij voor jezelf kunt bepalen of het een oplossing is voor jou. 

Het komt er in ieder geval op neer dat het een kwalitatieve spijkermat is die lekker ligt en je zelf kunt gebruiken op een manier waarop het voor jou het beste is. Wat betreft prijs kwaliteit verhouding is het een echte topper aangezien het qua kwaliteit minstens net zo goed is als andere spijkermatten, maar wel aantrekkelijk geprijsd is. 

BrellaVio spijkermat kopen

Ben je eigenlijk al om en wil je jouw BrellaVio spijkermat zo snel mogelijk kopen? Dan kun je hieronder op de knop klikken voor de webshop waar jij hem het liefst wilt bestellen.

Waar kun je de BrellaVio spijkermat voor gebruiken?

Voor we ingaan op de spijkermat zelf is het misschien goed om even te kijken waar je deze spijkermat voor kunt gebruiken. 

Het komt erop neer dat je er dus een acupressuur massage mee kan doen door erop te gaan liggen. Dan denk je misschien, is dat alles? Maar door hier een tijdje op te liggen en de spijkertjes druk uit te laten oefenen op je lichaam en drukpunten zal het helpen stress te verlichten, kan het helpen bij spierpijn en kan het helpen beter in slaap te komen en beter te slapen in het algemeen. 

Voor wie is de BrellaVio spijkermat geschikt?

Het komt er dus op neer dat de BrellaVio spijkermat geschikt is voor mensen die moeite hebben met in slaap komen, vaak last hebben van spierpijn en op zoek zijn naar een manier om van spierpijn af te komen

Wat krijg je

Dan is het nu tijd om echt aandacht te gaan besteden aan de BrellaVio spijkermat. Eerst maar eens kijken naar wat je allemaal krijgt als je jouw eigen BrellaVio spijkermat besteld. Nu ligt het er natuurlijk wel aan wat je allemaal extra mee besteld. Maar als we even kijken naar de basis (zoals wij hem ook hebben), dan krijg je het volgende

  • Doos met daarin de spijkermat natuurlijk
  • Topper
  • Handleiding

Optioneel zou je de volgende dingen nog kunnen bijbestellen:

  • BrellaVio spijkerkussen
  • BrellaVio opbergtas

Uiterlijk & ontwerp van de mat

Zonder erop te liggen kunnen we vertellen dat ten eerste de verpakking er netjes uitziet en goed is verpakt voor verzending. Het kwam netjes bij ons aan en alles zat erin. 

Het is een goed uitziende mat met daarop de (kunststof) spijker op verwerkt. Verder heb je een deel waar de spijkers op zijn verwerkt en dan bovenaan mooi het logo. Hij is ook lekker dik zodat het meer ligcomfort geeft.

Al moet dat nog blijken met die spijkertjes natuurlijk hahaha. Daar zo meer over.

Kortom, de eerste indruk is dat die er mooi uit ziet. 

brellavio-spijkermat-bovenkant
brellavio-spijkermat-verpakking

Materiaal

Als we gaan kijken naar het materiaal dan is de mat op te delen in drie stukken. Namelijk de spijkertjes die op de mat zitten, de mat zelf en de vulling. 

De spijkertjes zijn gemaakt van kunststof. Zoals je kan zien zijn het allemaal rondjes die in de mat zijn verwerkt met daarop allemaal puntjes. Leuk om te benoemen is dat het kunststof dat hiervoor is gebruikt BPA-vrij is. 

De mat zelf is gemaakt van katoen, volgens BrellaVio volledig duurzaam.

De vulling is gemaakt van veerkrachtig foam zodat je de spijkertjes niet de complete impact hebben en het wel leuk blijft. 

Hoe ligt de BrellaVio spijkermat?

En dan de vraag waar je natuurlijk op hebt gewacht, hoe ligt deze spijkermat nou. Ligt die lekker en doet die wat die moet doen? 

Allereerst is goed om te benoemen om niet te bang zijn om erop te gaan liggen. Als je zo met je hand voelt hoe scherp de spijkertjes zijn, dan denk je misschien oeff dat zal wel pijn gaan doen als je erop gaat liggen. 

Echter als je erop gaat liggen dan valt het allemaal reuze mee. Mocht je toch je twijfels hebben, dan kun je altijd even de topper erop leggen zodat je in eerste instantie minder voelt. 

Verder kun je de spijkermat liggend gebruiken, maar bijvoorbeeld ook zittend terwijl je in een stoel of op de bank zit. Mocht je de spijkertjes nou te heftig vinden op een harde ondervloer, dan kun je hem ook nog in bed gebruiken op je matras, zo zal het bed iets meebewegen en voel je de puntjes minder. Maar goed, weltrusten! ZzZz…

brellavio-spijkermat-liggen

Voor- en nadelen van de BrellaVio spijkermat

Nu kan ik me voorstellen dat je ook benieuwd bent naar de voor- en nadelen van deze mat. Daarom zullen we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje zetten zodat je zelf kunt bepalen of die voor jou geschikt is. 

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen. In het kort zijn de voordelen van de BrellaVio spijkermat dat die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, je er een topper bij krijgt, het een mooi design heeft, is gemaakt van goed materiaal en die gunstig is geprijsd. 

Verkrijgbaar in verschillende kleuren

De spijkermat van BrellaVio is dus verkrijgbaar in meerdere kleuren. Namelijk de kleuren grijs, zwart, pastel roze en pastel turquoise, wat een beetje lichtblauw is. Het leuke is dat je niet alleen de mat in deze kleuren kan krijgen, maar mocht je ervoor kiezen om een kussen of opbergtas mee te bestellen, dan kun je deze matchen met dezelfde kleur. 

Inclusief Topper

Ook is het mooi dat er een topper bij zit, mocht je namelijk niet helemaal gewend zijn om op dit soort spijkertjes te liggen of je hebt een gevoelige huid, dan is de topper echt een uitkomst. De topper zorgt ervoor dat je minder voelt van de spijkertjes. Zo kun je het wat dragelijker maken om op de mat te liggen. 

brellavio-spijkermat-topper

Mooi design

Laten we eerlijk wezen, als je zo naar de mat kijkt, dan is de mat mooi strak en ziet die er goed uit. Zeker als je een mooi kleurtje hebt gekozen. De spijkertjes zijn er op een handige manier op gemonteerd en ziet er gewoon mooi uit. 

Goed materiaal

Het materiaal is dus niet alleen duurzaam en BPA-vrij, maar het is ook gewoon kwalitatief. Als je de mat in handen hebt, dan voel je gewoon dat het sterk materiaal is. Ook de kunststof spijkertjes zijn erg sterk en je voelt dat dit voor lange tijd mee kan gaan. Ze zitten overigens ook erg goed verwerkt in de stof zoals je op de foto hieronder ziet.

Ook het foam voelt goed aan en de klittenband aan de bovenkant om het foam aan de binnenkant te houden, had misschien iets sterker gekund, maar het is ook niet heel erg nodig om dit met een sterk klittenband vast te maken aangezien het foam van zichzelf al goed in de hoes met de spijkertjes blijft zitten.

brellavio-spijkermat-spijkertjes

Gunstig geprijsd

Als je kijkt naar andere soortgelijke spijkermatten kijkt en de prijs vergelijkt met die van BrellaVio, dan zie je al snel dat BrellaVio één van de meest gunstig geprijsde spijkermatten is. Dus dat is een mooie meevaller. 

Kunt gemakkelijk de intensiteit verstellen

Ook is het mooi dat je vrij specifiek de intensiteit van de spijkertjes kunt instellen. En dan bedoel ik met instellen niet dat je aan een knopje draait of iets, maar dat verschillende dingen kunt doen om de intensiteit hoger of lager te maken. Zo kunt je ten eerste de eerder benoemde topper gebruiken of wel of niet een t shirt aan doen. 

Mocht je de intensiteit nou tot leveltje maximaal willen zetten. Ga dan op een harde ondergrond liggen, doe je t shirt uit en haal het foam aan de binnenkant eruit. Dat kan namelijk ook. Zo kun je dus afwisselen tussen deze dingen en de intensiteit afstellen op jouw behoefte. 

Nadelen

Nu hebben we echter één nadeel gevonden en dat is dat de mat los wordt geleverd. 

Opbergtas en spijkerkussen niet standaard meegeleverd

De opbergtas en spijkerkussen worden dus niet meegeleverd en dat betekent dat mocht je deze wel willen hebben om het setje compleet te maken, dan zal je deze extra moeten bij bestellen. Wel heb je ook een set van de mat en het kussen voor een iets voordelige prijs, dus dit is wel goed om even naar te kijken mocht je dit willen. 

Conclusie / mijn bevindingen

Het komt er dus op neer dat de BrellaVio spijkermat een zeer goede spijkermat is. Het is gemaakt van goed materiaal, ligt lekker, je kunt hem krijgen in verschillende kleuren en heeft een handige topper om de intensiteit van de spijkers mee te reguleren. 

Ook is de mat mooi geprijsd en is het dus een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een spijkermat om acupressuur massage mee te doen. 

Disclaimer: Wel goed om te weten dat je deze mat niet moet gebruiken als je zwanger bent. Het is namelijk zo dat bij gebruik het gelukshormoon oxytocine vrij kan komen en dit wee opwekkend kan zijn. Verder is het goed om voorzichtig te zijn als je huidproblemen hebt of als je last hebt van hart- en vaatziekten. Raadpleeg bij twijfel dus altijd je huisarts!

Is het wat voor jou?

Ben jij na het lezen van onze review / test tot de conclusie gekomen dat het wat is voor jou, dan kun je hem bestellen via de knoppen hieronder. Verder horen we graag wat jij ervan vind, en mocht je nog vragen hebben, laat dan een reactie hieronder achter.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *