Reviews & tests

Artin Athletics fitness schoenen review / test 2023

artin-athletics-fitnessschoenen-review-test

Al een tijdje aan het fitnessen, maar eigenlijk nooit echt goed gekeken naar goede schoenen voor het fitnessen? Je wilt echter wel graag een goede fitness schoen hebben en wilt meer weten over de Artin Athletic fitness schoenen.

Je bent dan ook helemaal op de juiste plek want we zullen hier dan ook onze volledige review en test met je delen! Zo weet jij of dit de schoenen zijn die jij zoekt.

We zullen kijken naar het design van de schoen, de verschillende uitvoeringen en mijn eigen ervaring van de schoen. Ik heb ze (op moment van schrijven) namelijk al enkele weken aan tijdens het trainen en deel graag mijn ervaring met je over dit stukje fitnesskleding.

Artin Atletics schoenen kopen

Artin Athletics het merk

Voor we ingaan op de schoen is het goed om eerst eens naar het merk zelf te kijken. Wat is het voor merk en wat verkopen ze allemaal.

Artin Athletics is een merk dat zich echt volledig richt op de fitness schoen. Ze hebben enkele jaren gedaan over het ontwerp van deze schoen en deze is dan ook momenteel in 4 kleuren verkrijgbaar. Namelijk wit, zwart, camouflage blauw en camouflage groen. (Zelf heb ik voor de witte gekozen).

Verder hebben ze sportsokken die je erbij kunt bestellen en thats it. Echt een merk die de volledige focus op de fitness schoen heeft dus.

De eigenaar is ook een echte zool expert en heeft deze fitness schoen ontworpen om de vraag vanuit de markt naar een goede fitness schoen te kunnen beantwoorden. Er zijn namelijk weinig schoen echt geschikt voor de fitness.

Design

Als we kijken naar het design / uiterlijk van de schoen dan is gelijk te zien dat het om een sportieve schoen gaat. Het is leuk vorm gegeven aan de buitenkant met een soort net motief. De zool heeft allemaal honinggraat motief wat zorgt voor goede grip.

Verder heeft de schoen veters die op een net even andere manier zijn bevestigd dan andere schoenen. Namelijk dat je een stukje open hebt op de plek van de veters.

Aan de bovenkant van de tong van de schoen en op de achterkant op de hiel van de schoen is het logo te vinden.

artin-athletics-fitnessschoenen-op-elkaar
artin-athletics-fitnessschoenen-van-boven
artin-athletics-fitnessschoenen-logo-achterkant

Mijn mening over het design

Persoonlijk vind ik het echt een mooie schoen die ik eigenlijk buiten de fitness ook zo buiten zou kunnen dragen in het dagelijks leven. Hoewel de schoen daar misschien niet voor is, zegt dit natuurlijk wel wat. Namelijk dat ik het gewoon een mooie schoen vind.

Opbouw van de schoen

Als we naast het design kijken naar de opbouw van de schoen, dan gaan we even dieper in op de steun die de schoen geeft.

Het is een schoen met een vrij brede zool, wat zorgt dat je voeten ondersteund blijven als je zwaar aan het liften bent en je tenen spreiden door het gewicht dat deze te verduren krijgen. Je tenen hebben dus de ruimte om de spreiden en alsnog de steun te hebben. Dit wordt ook wel de toespread genoemd. Je ziet de brede zool ook echt net iets uitsteken.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld all stars die een vrij smalle zool hebben blijft je voet dus ondersteund de gehele oefening.

Verder is de zool zo dun mogelijk gehouden om feeling te houden met de grond tijdens het liften, geen energie te verliezen door de veerkracht en volledige balans.

Wel is er gelukkig rekening gehouden met de steun van de voet. Zo ligt er een stugge zool in zodat je geen energie verlies door de veerkracht. Wel voel je dat je steun heb over de gehele voet en met name op het middengedeelte van de voet.

artin-athletics-fitnessschoenen-brede-zool
artin-athletics-fitnessschoenen-brede-zool-zijkant

Wat verwacht ik van een fitness schoen

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nooit over speciale fitness schoenen heb nagedacht en vaak schoenen gebruikte met een hele dunne zool of als ik thuis aan het trainen was op blote voeten trainde.

Echter toen ik mij ging verdiepen, bleek al snel dat de steun voor de middenvoet belangrijk is en dat de ruimte voor de tenen om te spreiden belangrijk is.

Ik vind het dus belangrijk om goede balans en feeling met de grond te hebben. Daarom is het dus belangrijk dat de zool lekker dun is en daarnaast ook wat breder.

Nu zijn mijn dikke poten ook vrij breed en is een wat bredere zool voor mij extra belangrijk. Dan vind ik het fijn om gewoon veters te hebben omdat je de schoen dan echt goed stevig om te voet kan aantrekken.

Als laatste vind ik het belangrijk dat de schoen lekker licht van gewicht is zodat je niet met van die boten rondloopt tijdens jouw fitnesstraining.

Voldoet de Artin Athletics schoen aan deze verwachtingen?

Als we dan gaan kijken naar de Artin Athletics fitness schoen, dan voldoet deze eigenlijk aan alle verwachtingen. De zool is lekker dun, maar geeft wel steun aan de gehele voet. Bij mij persoonlijk het middenvoet gedeelte was belangrijk en dit doet die dan ook zeker.

Aan de voorkant van de schoen heeft die genoeg ruimte om lekker zwaar te liften en de tenen te laten spreiden. Naast de ruimte in de neus van de schoen is het ook fijn dat de zool wel extra breed is zodat je nog steeds steun ervaart als je tenen spreiden.

Verder wil het oog natuurlijk ook wat en voldoen ze ook zeker aan wat ik van het uiterlijk verwacht. Ze zien er stijlvol uit en zoals ik al aangaf zou ik ze persoonlijk ook zo buiten het fitnessen aan kunnen doen.

Mijn ervaringen met de schoen

Dan nog even hoe ik mijn trainingen heb ervaren met deze schoen. Zoals ik al verteld heb, ben ik iemand die het heerlijk vind om gewoon op blote voeten te trainen thuis. Echter vond ik het ook wel eens lekker om op een goede schoen te trainen.

Je voelt de steun wel echt van de schoen en in deze schoen heb je ook niet het gevoel dat die knelt op het moment dat je bijvoorbeeld aan het deadliften of squaten bent. Dat is wel echt fijn!

Als ik wat vermoeid ben, dan heb ik als ik op blote voeten train soms dat ik mijn middenvoet voel rekken. Dit is met deze schoen wel echt opgelost.

Ik heb het gevoel dat de schoen echt net dat stukje extra ondersteuning geeft en mijn voet echt wordt geholpen in de goede houding te staan.

artin-athletics-fitnessschoenen-aan-de-voet
artin-athletics-fitnessschoenen-review-test

Conclusie

Kortom, de schoen voldoet echt op alle vlakken eigenlijk aan mijn verwachtingen. De zool is lekker dun, dus je hebt nog feeling met de grond. De schoen zit goed om de voet en heeft toch genoeg ruimte om de voet te laten spreiden.

Deze fitness schoen geeft goede steun en zit lekker. Het uiterlijk is ook mooi en je kan er zo buiten mee lopen.

Komt er dus op neer dat ik eigenlijk alleen maar passiviteit over de schoen heb te vertellen. Als je een fitness schoen zoekt, dan zou ik deze dan ook zeker aanraden.

Mocht je nog vragen hebben, of jouw ervaring met de Artin Athletics fitness schoen willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten!

Misschien ook interessant

Beste fitness schoenen voor heren

Beste fitness schoenen voor dames

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *