Koopgidsen

Beste fitness schoenen voor heren

beste-fitness-schoenen-voor-heren

Ben jij als man op zoek naar een goede schoen om op te fitnessen? Of je nou aan cardio doet, of met gewichten bezig bent, er is voor iedere heer een goede fitness schoen te vinden.

In dit artikel willen we je dan ook meenemen waar je op moet letten als je fitness schoenen voor heren wilt kopen en welke fitness schoenen in onze top 3 staan.

Zo weet jij aan het einde van dit artikel welke heren fitness schoen het beste bij jou past en kun je deze bestellen en weer lekker gaan trainen!

Fitness schoenen voor heren top 3

Waar moet je op letten als je heren fitness schoenen gaat kopen?

Hoewel we onze top 3 al kort hebben verklapt hierboven in de tabel, willen we voor we dieper op deze schoenen in gaan je eerst nog even vertellen waar je als man op moet letten als je een fitness schoen koopt. Want eerlijk is eerlijk, dit soort fitness kleding moet lekker zitten.

Gebruikelijke punten

Nu hebben we in ons algemene artikel over de beste fitness schoenen je al verteld dat de op een aantal dingen moet letten. Dit geldt ook voor de fitness schoenen voor heren en zullen we hieronder kort even op een rijtje zetten.

  • Veters of klittenband
  • Toe spread
  • Middenvoet ondersteuning
  • Schoenhoogte
  • Materiaal
  • Merk

Maat

Als we gaan kijken naar dingen waar heren nou specifiek nog even extra op moeten letten bij het kopen van hun fitness schoenen dan is het eerste de maat.

Mannen hebben over het algemeen genomen vaak een grotere voetmaat en daarom zullen de schoenen natuurlijk wel groot genoeg moeten zijn. Nu zijn dames fitness schoenen vaak klein en kan het nog wel eens voorkomen dat de fitness schoen niet de grotere maten heeft. Let hier dus goed op.

Uiterlijk

Naast de maat wil het oog natuurlijk ook wat. Het is natuurlijk ieder zijn smaak, maar het is goed om als man ook goed te kijken naar het uiterlijk. Nu hebben niet alle schoenen een even mannelijk uiterlijk en zijn de schoenen met donkere kleuren en robuust uiterlijk populair onder de heren.

Hoe je traint

Als laatste is het als man goed om te bedenken hoe je de schoenen wilt gaan gebruiken. Wil je de schoenen bijvoorbeeld voor gewichtheffen en krachttraining gebruiken, of wissel je jouw training ook wel een af met een stuk cardio daarin? Dan is het goed om een schoen te hebben die geschikt is voor beide.

Een schoen voor cardio heeft namelijk een iets dikkere zool en geeft wat meer ondersteuning dan bijvoorbeeld een schoen voor krachttraining.

Beste fitness schoenen voor heren

Nu jij weet waar je allemaal op moet letten is het goed om te kijken naar de modellen die het beste naar voren komen als het gaat om fitness schoenen voor heren.

Beste koop fitness schoen voor heren – Artin Athletics fitness schoenen

Laten we beginnen met de beste koop fitness schoen voor heren. Deze schoen kan allround gebruikt worden, maar neigt wel iets meer naar de krachttraining. We hebben het dan over de Artin Athletics fitness schoenen.

De Artin athletics schoenen zijn fitness schoenen die zeer geschikt zijn voor heren. Ze hebben een wat neutraal uiterlijk, zijn stijlvol en zou je als het om stijl gaat zelf prima in het dagelijks leven kunnen gebruiken. Het zijn schoenen die zeer geschikt zijn voor krachttraining door zijn dunne zool en genoeg ruimte voor de toe spread (het spreiden van de tenen tijdens een lift).

Het zijn schoenen met veters dus je kunt ze goed strak aantrekken. Verder hebben ze een goede middenvoet- en hak ondersteuning zodat je tijdens jouw krachttraining toch de nodige ondersteuning krijgt.

Deze ondersteuning is dan ook gelijk de reden dat hij voor ondersteunende cardio training prima gebruikt kan worden. Daarom is die ook zo geschikt voor Crossfit. Mocht je nou meer willen weten over deze heren fitness schoen? Lees dan eens onze Artin Athletics fitness schoen review / test. Daar bespreken we de test van deze schoenen uitvoerig.

Artin Athletics fitness schoen

★★★★★
98,00
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

De Artin Athletics fitness schoenen hebben een mooi uiterlijk dat zeer zeker door mannen gedragen kunnen worden. De maat is van 40 en hoger en ze zijn gemaakt met veters. De platte zool zorgt voor goede feeling met de grond tijdens het liften en hebben goede ondersteuning en grip.

Voordelen

Platte zool

Goede grip

Goede ondersteuning

Mooi uiterlijk

Goede toe spread

Nadelen

Beste mannen fitness schoen met een platte zool – Nike Metcon 6

Hoewel de Artin Athletics schoenen ook prima gebruikt kunnen worden als mannen fitness schoen met platte zool, zijn de Nike Metcon 6 ook schoenen met een mooie platte zool.

Door de platte zool houd je goede feeling met de grond en zal je extra goed kunnen liften. De Metcon 6 fitness schoenen hebben daarnaast ook een echt mannelijk uiterlijk, wat het tot de toppers maakt onder de fitness schoenen voor heren.

De schoenen biedeneen goede ondersteuning, hoewel er wel een extra laag react foam is toegevoegd aan de schoen en er dus ook cardio mee gedaan kan worden, is die wel voornamelijk bedoeld voor krachttraining.

Nike Metcon 6

114,95
Bol.com
as of 12/06/2024 19:00

Conclusie

De Nike Metcon 6 schoenen zijn een goede keuze als het gaat om heren fitness schoenen met een platte zool. De zool is ook lekker breed zodat je de ondersteuning onder de hele voet voelt. Een goede grip en mooi uiterlijk, wat het samen tot een mooie keuze maakt.

Voordelen

Goede grip

Brede zool

Mooie platte zool

Extra react foam

Mannelijk uiterlijk

Nadelen

Maat is vanaf 42 en hoger

Beste mannen fitness schoen voor powerliften – Adidas Powerlift 5

Dan komen we aan bij de beste heren fitness schoenen voor powerliften. Bij power liften wil je een schoen hebben die mooi plat en dicht bij de grond is. Als we dan kijken dan is er één schoen die hier het beste voor is, de Adidas Powerlift 5.

De naam alleen al verklapt dat de schoen volledig op het powerliften is gefocust. De schoen heeft een lekkere platte zool voor extra stabiliteit op de grond. Geeft een goede ondersteuning over de gehele voet! Waaronder de hak en middenvoet.

De schoen heeft zowel veters als klittenband. Je kunt ze dus goed aantrekken met de veters en met de klittenband zorgen dat de veters tijdens je training niet losgaan.

Adidas Powerlift 5

110,00
Decathlon.nl
as of 12/06/2024 18:10

Voordelen

Goede stabiliteit

Goede ondersteuning

Veters + klittenband

Platte zool

Dicht bij de grond

Nadelen

Het is een wat zwaardere schoen

Minder geschikt voor cardio

Conclusie

Het komt er dus op neer dat je vooral even goed naar de maat moet kijken, het uiterlijk een rol speelt als je op zoek bent naar een fitness schoen voor heren en of die aan de eisen voldoet voor de manier waarop jij wilt trainen.

We hebben een aantal schoenen met je behandeld en hopen dat dit artikel je helpt met jouw keuze.

Mocht je nou nog vragen hebben of jouw favoriete heren fitness schoenen met ons willen delen, aarzel dan niet en laat een reactie achter hieronder!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *