Sport

Online blijven tijdens het sporten, zo doe je dat!

online-blijven-tijdens-het-sporten

In dit artikel willen we je helpen om thuis te sporten en tegelijkertijd in contact te blijven met anderen via het internet en juist gebruik te maken van je mobiel tijdens het sporten om jouw workout nog beter te maken.

Of je nu veel of weinig ervaring hebt met sporten, we delen slimme tips om je workouts beter te maken en hoe je online met anderen kunt praten over sport. Klaar om te beginnen? Laten we samen leren hoe je thuis kunt sporten en digitaal verbonden kunt blijven!

Welke apps heb je nodig om zo effectief mogelijk te sporten?

Er zijn apps die je kunnen helpen om goed te sporten. Met deze apps kun je je fitnessdoelen bereiken. Sommige apps houden bij hoeveel je beweegt, zoals stappen, afstand en calorieën.

Andere apps helpen je bij specifieke trainingen, zoals hardloop-apps met GPS om je routes en snelheid te meten. Voor mensen die graag thuis trainen, zijn er apps met begeleide workouts en oefeningen om je spieren sterker te maken en flexibeler te worden. Vergeet ook niet apps voor ontspanning en mindfulness, die belangrijk zijn voor je mentale gezondheid tijdens het sporten.

Het leuke aan deze apps is dat sommige ook de mogelijkheid bieden om met andere gelijkgestemden in contact te komen en je prestaties mee te delen. Je kunt dus niet alleen met jouw huidige vrienden in contact blijven, ook juist nieuwe vrienden maken via deze apps.

Hier zijn enkele populaire apps die vaak naar voren komen

Tegenwoordig heb je een hoop fitness apps die je kunnen helpen om alles uit jouw training te halen. Hieronder een aantal handige fitness apps die je kunnen helpen jouw fitness journey te verbeteren.

1. Nike Training Club: Deze app biedt een breed scala aan workouts, van krachttraining tot cardio, en bevat video-instructies van professionele trainers.

2. Strava: Ideaal voor hardlopers en fietsers, Strava houdt je routes, snelheid en afstand bij, en stelt je in staat om je prestaties te vergelijken met anderen.

3. MyFitnessPal: Een uitgebreide app voor het bijhouden van voeding en calorieën, waardoor je je dieet kunt optimaliseren en je fitnessdoelen beter kunt afstemmen.

4. Headspace: Naast lichamelijke gezondheid is mentale gezondheid ook belangrijk. Headspace biedt meditatie- en mindfulness-oefeningen om stress te verminderen en focus te verbeteren.

5. Seven – 7 Minute Workout: Voor degenen die weinig tijd hebben, biedt deze app snelle en effectieve workouts die je in slechts 7 minuten kunt uitvoeren.

6. Fitbod: Een persoonlijke trainer in je zak! Fitbod creëert aangepaste trainingsplannen op basis van je doelen, vaardigheidsniveau en beschikbare apparatuur.

7. Yoga Studio: Voor yogaliefhebbers biedt deze app een uitgebreide bibliotheek met yogasessies voor alle niveaus.

8. Runtastic: Net als Strava is Runtastic geweldig voor het bijhouden van hardloop- en fietsactiviteiten, maar biedt ook extra functies voor algemene fitnessactiviteiten.

Onthoud dat het kiezen van de juiste app afhangt van je persoonlijke doelen en interesses. Probeer dan ook verschillende apps uit en ontdek welke het beste bij jouw sportieve routine past.

Waarom je toestel goed beschermen tijdens de sport?

Het beschermen van je smartphone tijdens het sporten is van erg van belang om verschillende redenen. Allereerst zijn sportieve activiteiten vaak fysiek intens, waardoor je toestel blootgesteld wordt aan stoten, vallen en zweet.

Vooral als jij straks beschikt over de  nieuwste iPhone reeks, is het belangrijk om een stevig iPhone 15 Pro Max hoesje te hebben die schokken kan absorberen en schade kan voorkomen. Ten tweede is je smartphone vaak jouw trainingsmaatje, het filmen van je oefeningen en het afspelen van muziek.

Een beschermhoesje houdt je apparaat functioneel en voorkomt dat kostbare trainingssessies worden onderbroken. Je kan ook kiezen voor een waterdicht hoesje voor je smartphone, zo komt er geen vocht bij waardoor die uiteindelijk een langere levensduur heeft.

Kortom, het beschermen van je smartphone is een slimme investering voor elke sportliefhebber.

Bescherm ook je beeldscherm

Naast de apps kan het ook handig zijn om je smartphone of smartwatch te gebruiken als stopwatch of voor het bijhouden van het aantal herhalingen. Zowel Samsung als Apple beschikken over goede meetapparatuur waarbij de data eenvoudig te zien is op zowel de horloges als de telefoons.

Het is wel verstandig om je iPhone uit te rusten met een iPhone telefoonglaasje. De protectors zorgen ervoor dat het scherm van je iPhone maar ook van je Samsung zowel goed beschermt als schoon blijft.

Naast je smartphone is het ook verstandig om de smartwatch uit te rusten met een goede screenprotector. Het is dan verstandig om voor een display folie te gaan, aangezien de beeldschermen van smartwatches vaak aflopend zijn.

Conclusie

Samenvattend kunnen we zeggen dat er zeker voldoende mogelijkheden zijn om thuis fit en gezond te worden of te blijven. Daarnaast zijn er voldoende apps en websites die hierbij kunnen begeleiden, het is nu eenmaal belangrijk dat je de app of website kiest die het beste bij jou past.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *