Gezondheid

Voordelen van yoga voor de gezondheid

voordelen-yoga

Kent u de gezondheidsvoordelen van Yoga? De meeste mensen zijn zich ervan bewust hoe gezond eten en lichaamsbeweging je kunnen helpen fit te blijven.

Maar zelfs in deze moderne tijd, met alle nieuwste snufjes, is er één eeuwenoude praktijk die nog steeds de beste manier is om je topfit te bereiken: yoga. Wanneer u deze praktijk beoefent, krijgt uw lichaam een grote flexibiliteit en kracht. Je zult je mentaal beter voelen, terwijl je een soepeler fysiek krijgt.

Wat is Yoga?

Yoga is een praktijk die al duizenden jaren bestaat. Het is een manier om je geest, lichaam en ziel met elkaar te verbinden.

Yoga helpt ons om ons te concentreren op onze adem terwijl we door houdingen bewegen die het lichaam versterken en de spieren strekken. Elke houding is ontworpen om u te helpen een ander deel van uw lichaam te bereiken, zodat u evenwicht kunt vinden in alle aspecten van uw leven.

Of je nu op zoek bent naar meer flexibiliteit of meer kracht, yoga kan je helpen je doelen te bereiken!

Gezondheidsvoordelen van Yoga

Het beoefenen van yoga kan je zowel mentale als fysieke gezondheidsvoordelen bieden. Deze oefening richt zich op de natuurlijke neiging van het lichaam tot zelfgenezing. Je kunt het type yogahouding selecteren om je te helpen je gezondheid te behouden.

Deze oefening is eenvoudig en door iedereen te doen. Je hoeft geen hulpmiddelen zoals een meditatiekussen klaar te leggen. De ontspanningstechniek die je bij yoga doet, kan je helpen een goede houding te krijgen en bepaalde pijn te verminderen.

De voorbeelden van fysieke voordelen van yoga zijn verhoogde spierkracht en flexibiliteit, evenwichtige stofwisseling, verbeterde ademhaling en gewichtsvermindering.

Daarnaast biedt yoga ook verschillende voordelen voor de geestelijke gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld je stress beheersen, je mentale welzijn verbeteren en je geest ontspannen. Hieronder staan ​​de gezondheidsvoordelen die je kunt behalen met yoga.

Kracht en flexibiliteit verbeteren

Door te mediteren, kun je mogelijk je stressniveau verlagen. Wanneer je echter yoga beoefent, kun je de kracht, flexibiliteit en balans van je lichaam verbeteren. Deze oefening wordt geassocieerd met rekken en kracht opbouwen.

Met de juiste strekhouding kun je de flexibiliteit van je jongen verbeteren. Als mensen ouder worden, neemt de flexibiliteit van hun lichaam af. Als je echter regelmatig yoga beoefent, kan deze oefening de flexibiliteit verbeteren.

De beste pose om de lichaamskracht en flexibiliteit te vergroten, is een boomhouding. Je kunt op een van je voeten balanceren terwijl je een andere voet in de juiste hoek tegen de kuit houdt. Je kunt deze pose een minuut proberen.

Wanneer je je flexibiliteit verbetert, kun je je fitnessprestaties verbeteren aangezien je range of motion (ROM) verbeterd. Bovendien kan een betere flexibiliteit het risico op blessures verminderen wanneer je fysieke activiteiten uitvoert.

Rugpijn en vermoeidheid verlichten

Als je last hebt van lage rugpijn, kun je deze klacht aanpakken door kat-koe yogahouding te beoefenen. Deze pose is een effectieve rekoefening om je rugpijn te verlichten. Het kan ook je mobiliteit verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat yogahoudingen aan als behandeling voor lage rugpijn kunnen bijdragen.

Hoe doe je dan bijvoorbeeld een kattenkoe-yoga-pose? Je kunt poseren als een kat en de handpalmen onder de schouders plaatsen. Bovendien moet je de knieën onder je heupen plaatsen. Wanneer je inademt, moet je de buik naar de grond laten zakken. Als je uitademt, moet je de navel naar de wervelkolom trekken. Je kunt de kat nadoen die zich uitstrekt.

Verder is yoga ook een goede oefening om vermoeidheid tegen te gaan. Te veel activiteiten die je elke dag doet, kunnen je een vermoeid gevoel geven. Je kunt je vermoeidheidsniveau verminderen door aan hatha yoga te doen.

De gezondheid van het hart behouden

Regelmatig yoga beoefenen kan zowel het stressniveau verlagen als ontstekingen verminderen doordat je je lichaam aan het werk zet, waardoor je bloedsomloop op gang geholpen zal worden en het kan helpen tegen ontstekingen.

De beste houding die bijdraagt ​​aan de gezondheid van het hart is de neerwaartse hond. Verder is yoga ook goed voor je cardiovasculaire systeem. Dat komt omdat wanneer je yoga beoefent, je het tempo van de ademhaling kunt regelen. Deze ademhalingsoefeningen kunnen weer bijdragen aan de functionaliteit van je longen, aangezien het zal bijdragen aan de efficiëntie van zuurstofopname.

Angstverminderend

Angststoornissen zijn de meest voorkomende psychische aandoeningen waar veel mensen aan lijden. Chronische stress kan ook worden beschouwd als een angststoornis. Veel onderzoeken stellen dat yoga een effectieve behandeling kan zijn voor dit mentale probleem.

Je kunt proberen om Yoga Asana of Nidra te beoefenen om de angstsymptomen te verminderen. Yoga is een effectieve oefening om je stress te beheersen. Veel wetenschappelijke bewijzen tonen aan dat yoga een positieve bijdrage levert aan je stressmanagement, mindfulness en mentale gezondheid.

Versterking van je ademhaling

Je kunt vijf minuten proberen een yogaflow te volgen. Dan zal je je realiseren dat je rustiger en meer ontspannen zult zijn. De yogahouding is gesynchroniseerd met je ademhaling en beweging. Als je je lichaam in elke pose strekt, kun je diep ademhalen om de pose vast te houden.

Yoga maakt ook gebruik van diafragmatische ademhaling. Het betekent dat je je moet concentreren op het vergroten van je middenrif wanneer je ademt. Deze oefening kan je middenrifspieren versterken en de capaciteit van je longen vergroten.

Als je wilt profiteren van deze ademhalingsoefening, kun je deze techniek gebruiken in stressvolle situaties. Wanneer je gestrest raakt, moet je diep ademhalen en je concentreren op het vergroten van je middenrif.

Conclusie

Het blijkt dat de gezondheidsvoordelen van yoga enorm en gevarieerd zijn. Naarmate meer studies worden uitgevoerd, ontdekken we steeds meer de waarde van deze eeuwenoude praktijk.

Veel beoefenaars zullen je vertellen dat yoga niet alleen gaat over een uitdagende workout of het stretchen van je lichaam. Het gaat over het verbinden met je geest, lichaam en ziel. Er is een reden waarom yoga al duizenden jaren bestaat.