Home > Sportproducten voor thuis > Gewichten > Medicijnballen & slamballen

Toont alle 6 resultaten

Gymstick medicijnbal met handvatten 4-10 kg

 59.00 89.00
Medicijnballen met handvatten. ✓ Gratis verzending

SKLZ Medicijnbal 2,7 kg – 6,8 kg

 44.95 69.95
Fullbody workout voor thuis? Dit kan zeker met de Medicijnballen van SKLZ! ✓ Gratis verzending

Wall Ball Haltex Muscle Power

 59.00 64.90
Wil je aan je uithoudingsvermogen en kracht werken? En wil je dit doen met kwaliteit materiaal? Doe het dan met de Wall Ball Haltex van Muscle Power! ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Slam Ball Gymstick 4-16 kg

 32.00 64.00
Een slam ball met ruwe buitenkant voor betere grip. ✓  Gratis verzending

Medicijnballen Muscle Power 1-10 kg

 25.00 59.00
Medicijnballen van 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10 kg. ✓ Gratis verzending thuisatleet-muscle-power-dealer

Medicijnbal 3 en 5 kg Muscle Power

 35.00 45.00
Een bal om sterker en/of stabieler mee te worden. Gratis verzending! thuisatleet-muscle-power-dealer

Medicijnballen & slamballen

Wil jij jouw training graag intensiever maken maar niet de gebruikelijke gewichten gebruiken? Het normaal op en neer bewegen van een gewicht vind je niet uitdagende genoeg en bent opzoek naar een manier om dit anders te doen. Toch wil je wel sterker worden en in jouw core of armen. Hoe kun je het dan aanpakken als je toe bent aan iets nieuws. Één van de opties zijn medicijnballen of slamballen. Het zijn beide zware ballen die beide net een andere functie hebben. Deze ballen zijn vaak te vinden in de sportschool of bij de fysiotherapie. Toch zijn ze ook prima thuis te gebruiken om jouw workout thuis te verijken.

Medicijnbal

Een medicijn bal is een harde bal met een bepaald gewicht. Deze bal wordt vaak gebruikt om de core stabiliteit en gymnastische oefeningen mee te doen. Verder kan het gebruikt worden om samen oefeningen mee te doen voor de armen, buik of dingen. Mocht je het handig vinden dan zijn er zelfs medicijnballen met een handvat. Zo zijn ze gemakkelijker de gebruiken bij bepaalde oefeningen.

Slambal

Een slambal is zoals de naam het al een beetje verklapt een bal een om te slammen. Deze bal wordt vaak gebruikt voor het op de grond gooien van de bal. Doordat hij zacht is stuitert de slambal totaal niet en is het de bedoeling dat hem zo hard mogelijk op de grond gooit.

Wallball

Hoewel de wallball sterk lijkt op de slambals kenmerkt deze bal zich door de veters op de bal. Het is ook een zachte bal die zoals de naam al zegt, wordt gebruikt om tegen de muur aan te gooien en daarna weer op te vangen.

Verschil tussen de slambal, medicijnbal & wallball

Het grootste verschil tussen de ballen is dat de medicijnbal hard is en de slamball en wallball zacht zijn. Verder heeft iedere bal net een ander doel en kun je er net weer andere oefeningen mee. Zo worden medicijnballen bijvoorbeeld nooit echt gebruikt om mee op de grond te slaan. Sterker nog, dit is niet echt wenselijk aangezien de ballen hard zijn en je ze dus stuk kunt gooien op die manier.