Home > Producten > Plyoboxen

Toont alle 5 resultaten

Show sidebar

Soft plybox Muscle Power

 199.00  169.00
Een zachte plyobox soft van het merk Muscle Power. 3 in 1. Hoe hoog spring jij?✓ Gratis verzending
Sluiten

Plyo box hout Muscle Power

 79.00 129.00
Plyo box van hout in het groot en klein. Het handige van deze plyo box is dat hij zo stevig gemaakt is dat je hem op iedere kant kan zetten en er toch zeker van zijn dat hij goed blijft staan. Zo heb je dus eigenlijk 3 plyo boxen in 1!✓ Gratis verzending!
Nieuw
plyobox-soft-laag-small
Sluiten

Plyobox Soft Laag Muscle Power

 119.00
Lage plyobox soft small van Muscle Power is voor de beginnende springer. Kan hoger uitgebreid worden voor de gevorderde springer.✓ Gratis verzending
Nieuw
4-delige-soft-plyobox
Sluiten

4-delige soft plyobox

 119.00
4-delig soft plyobox om jouw sprongkracht en explosiviteit te verbeteren.✓ Gratis verzending 
kinder-soft-plyoladder
Sluiten

Kinder Soft Plyoladder

 64.95
Gezellig samen met de kids sporten? Dit doe je met de Kinder Soft Plyobox van Muscle Power!✓ Gratis verzending

Plyometrie, wat is dat?

Plyometrie is een vorm van trainen waarbij je jouw spier eerst lang maakt en vanuit daar de spier in een zo kort mogelijke tijd de spier weer samentrekt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eerst van een verhoging af te springen en dan gelijk weer omhoog te springen op een verhoging. Je kunt hierbij denken aan de welbekende box jumps, maar ook jump squat voor de benen of de clap push up voor het bovenlichaam.

Zo veel mogelijk kracht leveren in een zo kort mogelijke tijd staat hierbij centraal.plyometrie

Voor wie is plyometrische training geschikt?

Over het algemeen is deze training voor iedereen geschikt die aan zijn explosieve kracht wilt trainen. Als je genoeg traint zal je uiteindelijk sneller starten tijdens sprinten, sneller starten met schoppen of hoger kunnen springen.

Deze vorm van training wordt dan ook veel gebruikt door sprinters, atleten en vechtsporters. Maar verder is de plyometrische trainingsmethode voor iedereen die explosiever wilt worden of als je gewoon toe bent om eens wat nieuws te proberen.

Is het een manier van trainen die toegankelijk is?

Plyometrisch trainen is toegankelijk voor iedereen als je het maar goed opbouwt. Doordat je zo explosief bezig bent is het wel een belastende manier van trainen. Ga daarom ook niet als een gek lopen springen, maar begin bijvoorbeeld met 3 setjes van 10 herhalingen. Daarnaast is het handig om ook de hoogte van je sprongen op te bouwen.

Kortom, laat je lichaam wennen aan de explosieve krachten van plyometrisch trainen.