Advies

Beste crosstrainer voor thuis in 2023

beste-crosstrainer-voor-thuis

Ben jij je aan het oriënteren in crosstrainers voor thuis en wil je geen verkeerde keuze maken? Je wilt thuis de mogelijkheid hebben altijd even te kunnen trainen en je vindt de beste keuze een crosstrainer. Maar wat is nou de beste crosstrainer specifiek bij jou thuis? Ik wil je in dit artikel helemaal meenemen de dingen waarop je moet letten tijdens het kopen van een crosstrainer en welke nou de beste keuze is voor bij jou thuis. 

Wat is een crosstrainer 

Voor we ingaan op wat de beste crosstrainer is voor thuis, is het goed om het eerste even te hebben over wat een crosstrainer precies is. Waarschijnlijk weet je dit wel, maar toch goed om even te benoemen zodat we zeker weten dat we het over hetzelfde soort fitnessapparaat hebben. 

Een crosstrainer is een cardio apparaat. Een cardio apparaat is een apparaat waar je voornamelijk bezig bent om een bepaalde beweging zo lang mogelijk uit te houden. Net als met hardlopen bijvoorbeeld. Nu is de crosstrainer een apparaat met twee voetsteunen en 2 handvatten.

Zodra je begint maakt het apparaat een draaibeweging en zorgt het ervoor dat jij een soort loopbeweging maakt. Je kunt de crosstrainer in verschillende niveau’s en programma’s instellen om het jou zo uitdagend mogelijk te maken.

Wat een crosstrainer onderscheid van apparaten zoals bijvoorbeeld de hometrainer en loopband is dat je zowel jouw armen als benen moet gebruiken om het apparaat goed in beweging te krijgen. Zo verbrand je dus enorm veel calorieën omdat je veel spieren gebruikt. 

Waarom is het zo’n gewild apparaat voor thuis?

De crosstrainer is een apparaat dat veel wordt aangeschaft voor thuis. Maar waarom denk je misschien. Waarom zou jij nou zo’n apparaat in huis moeten hebben. Ten eerste is het een apparaat zoals ik net al zei, die enorm veel calorieën verbrand door het gebruik van zowel je benen als je armen tegelijk.

Verder heb je met een apparaat in huis altijd de mogelijkheid om te kunnen bewegen. Je hoeft niet ergens naartoe te reizen. Je kunt sporten in jouw eigen vertrouwde omgeving en het mooiste is nog dat dit apparaat je nauwelijk blessures kan geven.

Het apparaat zorgt namelijk voor een soepele beweging waardoor er geen belasting op de gewrichten komt. Een apparaat die duurzaam is voor jouw gewrichten dus. Altijd mooi meegenomen. Lees ook de voor- en nadelen van een crosstrainer.

Waarop je moet letten tijdens het kopen van een crosstrainer

Nu we het eens zijn over wat een crosstrainer precies is en waarom je het wilt hebben gaan we over waarop je moet letten tijdens het kopen. Nu hebben we hier al eerder een uitgebreid artikel over geschreven. Dus ik wil je dan ook verwijzen naar het artikel met tips voor het kopen van een crosstrainer.

Mocht je hier toch nog vragen over hebben, laat dan vooral een reactie achter hieronder met jouw vraag. Dan zullen we deze zo snel mogelijk beantwoorden! 🙂

Wat is nou de beste crosstrainer om thuis te gebruiken?

Om te zeggen wat nou de beste crosstrainer is kunnen we heel gemakkelijk naar de duurste crosstrainer gaan die er is en zeggen hoeveel opties en programma’s die wel niet heeft. Echter denk ik niet dat dit gelijk de beste crosstrainer voor iedereen is. De beste crosstrainer is voor ieder individu anders.

Denk bijvoorbeeld aan de ruimte die je nodig hebt voor zo’n apparaat. Maar ook de kosten, jouw huidige sportniveau en trainingsfrequentie spelen allemaal mee. Je kan namelijk wel de duurste crosstrainer kopen die er is.

Maar als je er maar één keer in de maand op staat dan is het misschien een beetje zonde en kun je beter voor een goedkopere variant gaan. 

Er zijn dus verschillende dingen om rekening mee te houden. Ik wil dan ook crosstrainers benoemen in iedere prijsklasse en daar situaties bij schetsen van een individu die bij dit soort crosstrainer past. Er is namelijk een beste crosstrainer voor iedereen. 

Crosstrainer voor iedereen

Ik heb de crosstrainer in drie verschillende categorieën geplaatst. Een luxe, degelijke en een budget categorie. Per categorie zal ik uitleggen voor wie dit de beste crosstrainer zou zijn en daarnaast zullen er per categorie voorbeelden van crosstrainer gegeven die daarbij horen. 

Luxe crosstrainer

De eerste categorie die ik zal bespreken met jou is de luxe crosstrainer categorie. Je kan het misschien wel raden maar dit zijn crosstrainer waar echt alles op zit. Talloze programma’s om uit te kiezen, hartslagmeting, de beste materialen die zijn gebruikt tijdens het maken en zijn enorm duurzaam.

Natuurlijk zit er ook een prijskaartje aan dit soort crosstrainers. Maar mocht dit bij jou passen dan is het de investering zeker waard! Deze apparaten zijn vaak wel wat groter in omvang.

Voor wie is de luxe crosstrainer de beste keuze?

 De luxe crosstrainer is geschikt voor de serieuze thuissporter. Iemand die meer dan 4 keer per week op het apparaat staat, houdt van goed materiaal en uitgebreid wilt kunnen trainen. Of in ieder geval keuze hebben in de programma’s die hij/zij kan kiezen. Zo zal je nooit meer verveeld raken van het apparaat.

Verder heb je de ruimte voor een groot apparaat thuis en ben je bereid om te investeren in een kwalitatieve crosstrainer. Kan jij je vinden in bovenstaande beschrijving? Dan is de luxe crosstrainer het beste voor jou! Hieronder een voorbeeld hiervan. 

Degelijke crosstrainer

Naast de luxe variant heb je ook de degelijke crosstrainers. Hiermee bedoel ik de crosstrainers in de middenklasse. Deze crosstrainer zijn al wat betaalbaarder en iets minder groot in omvang. Natuurlijk lever je ook iets in op de opties van het apparaat maar kun je hier prima mee uit de voeten.

Verder is het apparaat wat minder zwaar vaak wat er vaak op wijst dat het een iets minder duurzaam apparaat is. Maar wanneer is de degelijke crosstrainer de beste keuze voor jou?

Voor wie is de degelijke crosstrainer de beste keuze?

De degelijke crosstrainer is de beste keuze voor mensen die gemiddeld 3 keer per week op de crosstrainer staan en niet een te groot bedrag willen betalen voor hun crosstrainer. Ze houden rekening met de ruimte en zijn bereid voorzichtig met het apparaat om te gaan.

Je wilt gewoon een degelijke crosstrainer hebben waar je de belangrijkste dingen mee kunt doen. Namelijk het trainen op een crosstrainer. Je wilt wel enige keuze hebben in programma’s maar het hoeft niet over de top. Kun jij je hierin vinden? Dan is de degelijke crosstrainer de beste keuze voor jou.

Hieronder een aantal voorbeelden van degelijke crosstrainers.

Budget crosstrainer

De laatste crosstrainer categorie die ik wil bespreken is de budget crosstrainer categorie. Dit zijn crosstrainer die enorm betaalbaar zijn. Een geheel apparaat voor een lage prijs. Deze zijn vaak klein in omvang, zijn erg licht en zitten weinig opties op. De levensduur van deze apparaten ligt dan ook een stuk lager dan die van de vorige twee categorieën.

Voor wie is de budget crosstrainer de beste keuze?

De budget crosstrainers zijn ideaal voor mensen die gemiddeld 1 a 2 keer per week op de crosstrainer staat. Voor huishoudens met maar een kleine ruimte beschikbaar voor de crosstrainer. Je wilt niet te veel betalen omdat je er toch niet heel vaak op staat.

Verder hoef je er geen toeters en bellen op te hebben. Je vindt het belangrijk dat je de crosstrainer beweging kan maken maar je hoeft geen 50 programma’s te hebben. Je zorgt voor jouw eigen training. Alles wat er extra op zit is mooi meegenomen maar hier baseer je niet jouw keuze op.

Kan jij je vinden in bovenstaande beschrijving? Dan is een crosstrainer in deze categorie iets voor jou. Hieronder een aantal voorbeelden van budget crosstrainers

Conclusie

Zoals je ziet is er voor ieder persoon een andere “beste” keuze. Lees dus bovenstaande categorieën en maak een keuze uit de crosstrainers in de categorie waar jij je het meest in kan vinden. Ik hoop je zo geholpen te hebben met jouw crosstrainer keuze.

Mocht je toch nog een vraag of opmerking hebben, laat het dan vooral weten in een reactie hieronder. Natuurlijk mag je ons ook altijd mailen met jouw vraag. Hieronder nog een aantal artikelen die je misschien ook interessant vindt om te lezen. 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant om te lezen

Cardio fitness training

De voor- en nadelen van een crosstrainer

Tips tijdens het kopen van een crosstrainer

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *