Koopgidsen

Beste hometrainer met rugleuning van 2023

beste-hometrainers-met-rugleuning

Ben jij op zoek naar een hometrainer die extra steun in de rug geeft, waar je met extra comfort op kunt zitten en zo jouw fietstraining nog langer op vol te kunnen houden?

Dan is een hometrainer met rugleuning een mooie uitkomst. Nu ben je aan het zoeken welk model nou het beste voor jou is en daar willen we je dan ook een beetje bij helpen.

In dit artikel bespreken we waarom je nou voor een hometrainer met rugsteun kunt kiezen, tips waarop je moet letten bij het kopen van één en bespreken we kort de beste modellen voor verschillende doeleinden.

Top 3 hometrainers met rugleuning

Waarom een rugleuning?

Nu wil jij natuurlijk weten wanneer je voor een hometrainer met rugleuning moet kiezen en dat kan verschillende redenen hebben.

Als je last hebt van je rug tijdens het fietsen, als je het een tijd op de hometrainer volhoudt, maar op een gegeven moment lukt het niet meer omdat je geen steun hebt in de rug (Tip: begin dan ook met krachttraining).

Verder kan het voor oudere mensen een uitkomst zijn om een rugsteun te hebben en op deze manier toch in beweging te blijven. Mocht je nou als ouderen op zoek zijn naar een hometrainer, dan kun je ons artikel over hometrainers voor ouderen ook eens lezen.

Een hometrainer geeft even net dat stukje comfort tijdens de training die je zou kunnen helpen het langer vol te houden.

Tips waarop letten bij het kopen

Nu zijn er wel een paar punten waar je op moet letten bij het kopen van een hometrainer met rugleuning en daarom zullen we de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje zetten.

Gebruikelijke punten

Allereerst is het natuurlijk altijd goed om naar de gebruikelijke punten te kijken die we op de pagina met alle hometrainers hebben besproken. Hieronder even kort onder elkaar zodat je die ook meeneemt in je beslissing.

  • Hoe vaak ga je hem gebruiken
  • Functies
  • Gewicht vliegwiel
  • Maximale gebruikerslengte
  • Maximaal belastbare gewicht
  • Garantievoorwaarden
  • Aantal programma’s en weerstandsniveaus

Grote rugsteun

Naast de gebruikelijke punten is het goed om te kijken naar de grootte van de rugsteun. Hoe groter de rugsteun is, hoe groter het deel van de rug zal zijn dat die steun biedt.

Soort materiaal in de rugsteun

Dan is het goed om te kijken naar het materiaal dat is gebruikt in de rugsteun. Zo heb je namelijk rugsteunen die zijn gemaakt met een zacht kussentje, maar je hebt bijvoorbeeld ook hometrainers waarbij de rugleuning is gemaakt met een soort net om jouw rug in de ondersteunen.

Inklapbaar, recumbent bike of reguliere hometrainer

Nu zijn er verschillende soorten hometrainers met rugleuning waar je uit kunt kiezen, zo heb je inklapbare hometrainers die een rugleuning hebben, maar je kunt het ook op een recumbent bike (ligfiets) of reguliere hometrainer hebben.

Je zal zelf even moeten bepalen hoeveel ruimte je hebt en wat voor een soort hometrainer daar bij past. Als je niet veel ruimte hebt, dan is een inklapbaar model een goede optie, maar heb je meer ruimte dan is een recumbent bike een hele goede optie aangezien die meer ruimte in beslag neemt.

Verder is de houding ook net anders. Bij een inklapbare hometrainer en een reguliere hometrainer is de houding waarin je fietst wat meer rechtop, maar bij een recumbent bike is het in een wat meer liggende houding. Dus daar zal je ook even voor jezelf moeten bepalen wat je zelf het fijnste vindt fietsen.

Verder als je wat ouder bent en je wilt een rugleuning, dan zijn de recumbent bikes de beste keuze aangezien deze een zeer lage instap hebben en het zadel ook dicht bij de grond is. Dat is dus gemakkelijk opstappen.

Beste hometrainers met rugleuning

Dan zijn we nu toch echt aangekomen bij het bespreken van de verschillende modellen hometrainers die geschikt zijn voor verschillende doeleinden en een rugleuning hebben.

Beste koop hometrainer met rugleuning – Schwinn 570R ligfiets

Als je op zoek bent naar een hometrainer met rugleuning die de beste prijs-kwaliteit verhouding heeft, dan is de Schwinn 570R ligfiets een zeer goede keuze.

Deze hometrainer heeft een grote rugleuning die in een kommetje om je rug heen zal zitten als je erin zit. Het is een recumbent bike met dus een lage instap en verstelbare zitting.

Deze hometrainer heeft een vliegwiel van 4,5 kg en is waterpas afstelbaar. De rugleuning heeft helaas geen zacht kussentje, maar zit verder wel lekker.

Deze hometrainer is belastbaar tot 136 kg dus de meeste mensen kunnen hier wel op trainen. Het heeft 25 weerstandsniveaus en in toaal 29 programma’s waar je uit kunt kiezen. Keuze genoeg dus!

Schwinn 570R Ligfiets

899,00
Fitwinkel.nl
as of 11/12/2023 07:36

Conclusie

Echt een top hometrainer met een mooi grote rugleuning. Het is een beetje jammer dat die geen zacht kussentje heeft op de leuning, maar het is wel een fiets die overigens lekker zit en goed fietst.

Voordelen

Mooi grote rugleuning

Lage instap

Verstelbare zitting

Veel trainingsmogelijkheden

Vrij stil apparaat

Nadelen

Geen kussentje op de rugsteun

Beste inklapbare hometrainer met rugsteun – VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning

Als je op zoek bent naar een inklapbare hometrainer die wel een rugsteun heeft, dan is de inklapbare iConsole hometrainer van VirtuFit een mooie optie.

Je kunt deze hometrainer gemakkelijk inklappen en op deze manier een hoop ruimte besparen als je hem niet gebruikt. De rugsteun heeft een lekker zacht kussentje en het zadel is lekker groot.

De rugsteun is niet heel groot, maar heeft dus wel een lekker kussentje. Verder is het een basic hometrainer met tablethouder en een eenvoudig console. De hometrainer is hierdoor ook gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen.

VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer met Rugleuning en Bidonhouder

329,00
239,00
Fitwinkel.nl
as of 11/12/2023 07:36

Conclusie

Een betaalbare inklapbare hometrainer die een lekker zachte rugsteun heeft. De rugsteun is niet heel groot, maar kan wel net dat setje in de rug geven om extra lang op de hometrainer te blijven zitten.

Voordelen

Inklapbaar

Zacht kussentje in de rugsteun

Tablethouder

Gebruiksvriendelijk

Compatibel met de iConsole+ app.

Nadelen

Minder trainingsmogelijkheden

Beste recumbent bike met rugsteun – DKN Technology RB-5 ligfiets

Mocht je op zoek zijn naar de beste recumbent bike met rugsteun, dan is de DKN Technology RB-5 een zeer goede optie! De reden dat we deze hebben verkozen tot het beste recumbent bike model met rugsteun is omdat die een dikke rugsteun heeft met een zacht kussen.

Ook is de rugleuning lekker groot zodat je complete rug wordt ondersteund tijdens het trainen. De zitting is verstelbaar en je hebt een lage instap.

Verder zit er een tablethouder op, zitten er veel trainingsmogelijkheden op en zitten er hartslagsensoren op die je kunt gebruiken. Mocht je graag een slokje water drinken tijdens je training, dan kun je jouw bidon in de bidonhouder neerzetten.

DKN Technology Ligfiets RB-5

1.495,00
Fitnesskoerier.nl
as of 11/12/2023 15:06

Conclusie

Kortom, een recumbent bike die echt uitblinkt als het om de rugleuning gaat. Lekker dik, zacht en grote rugleuning op een verstelbare zitten. Wat heb je nog meer nodig van een recumbent bike met rugleuning.

Voordelen

Dik kussen

Zacht kussen

Grote rugeleuning

Hartslagmeting

Verstelbare zitting

Nadelen

wat prijziger

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een paar dingen die belangrijk zijn om op te letten als je specifiek op zoek bent naar een hometrainer met rugleuning. Verder zijn er een aantal modellen die geschikt zijn en jij kunt kiezen.

Een hometrainer met rugleuning is een uitkomst voor ouderen mensen die willen blijven bewegen of als je extra comfort tijdens het trainen wilt hebben.

Nu is het aan jou om een keuze te gaan maken en hopen we dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen. Mocht je nou nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *