Op een verantwoorde manier naar jouw maximale lift toewerken? We hebben een calculator ontwikkelt om je te helpen een schatting te maken!

Voer eerst het gewicht in kilogram in dat je kunt tillen voor een bepaald aantal herhalingen.

Voer vervolgens het aantal herhalingen in dat je met dit gewicht kunt uitvoeren. Klik tenslotte op de knop “Bereken Maximale Lift” om je geschatte maximale lift te zien. De calculator maakt gebruik van de Epley-formule en biedt een benadering van het maximale gewicht dat je kunt tillen voor één enkele herhaling.

Maximale Lift Calculator

Maximale Lift Calculator

Resultaat:

Vul de velden in en klik op “Bereken Maximale Lift” om het resultaat te zien.

Let op: het is een schatting! Voel altijd zelf aan wat voor jou het beste is en zorg er ten alle tijden vorm dat je de techniek van de oefening goed onder de knie hebt en als je de oefeningen doet de techniek goed blijft. Het gaat om een het hoogste gewicht dat je kunt tillen met een goede techniek!

Uitleg maximale lift calculator

Bovenstaande calculator is op basis van de Epley formule. Hieronder vind je de manier waarop het is berekend.

De Epley-formule is een manier om te berekenen hoe zwaar iemand het meest kan tillen als hij of zij bijvoorbeeld 10 keer hetzelfde gewicht omhoog wil tillen. Het is een handige formule voor mensen die aan krachttraining doen en willen weten hoeveel gewicht ze kunnen tillen.

De formule werkt als volgt: neem het gewicht dat iemand kan tillen (bijvoorbeeld 80 kilogram) en deel dit door 30. Tel vervolgens bij dit getal het aantal herhalingen dat iemand wil doen (bijvoorbeeld 10 herhalingen). Vermenigvuldig dit nieuwe getal met het oorspronkelijke gewicht (80 kilogram) en je krijgt het voorspelde maximale gewicht dat iemand kan tillen voor de opgegeven herhalingen (93,3 kilogram in dit voorbeeld).

Dus, als iemand bijvoorbeeld 10 keer 80 kilogram kan tillen, dan voorspelt de Epley-formule dat hij of zij waarschijnlijk ook 93,3 kilogram kan tillen als het doel is om 10 herhalingen te doen.

Zorg voor goed materiaal

Ga jij jouw maximale lift proberen? Zorg er dan wel voor dat je goed materiaal hebt! Gewichten die deze lift aan kunnen. Een kwalitatieve barbell met goede halterschijven of dumbbells die wel tegen een stootje kunnen. Zorg ervoor dat je goed materiaal hebt om ervoor te zorgen dat je dat allemaal goed hebt geregeld!

Werk eerst aan een goede techniek!

Als je een maximale lift wilt proberen is het zeer belangrijk om deze te proberen met een goede techniek. Bekijk onze blogcategorie eens met fitnessoefeningen om de techniek van verschillende oefeningen eens te bekijken.