Resultaat 1–24 van de 57 resultaten wordt getoond

Flow Fitness Perform B5s Hometrainer

 1999.00
De Flow Fitness Perform B5s Hometrainer is zeer geschikt voor de echte Thuis Atleten.

DKN Technology RB-5 ligfiets

 1495.00
De DKN Technology DKN Technology RB-5 ligfiets heeft een lage instap en is zeer comfortabel. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

DKN Technology EMS-Bike EMB-600 hometrainer

 1495.00
De DKN Technology EMS-Bike EMB-600 hometrainer heeft een zwaar vliegwiel en is geschikt voor de echte heavy duty. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

DKN Technology EMS-Bike EB-2400 hometrainer

 1195.00
De DKN Technology EMS-Bike EB-2400 hometrainer heeft een vliegwiel van 14 kg en heeft een bidonhouder en is zwaar belastbaar tot 150 kg. ✓ Gratis verzending ✓ 2 jaar garantie

Hometrainer voor thuis

Wil je meer bewegen, je fitter voelen of meer uit je dag halen? Dan is in de ochtend sporten een goede optie. Je bent een stuk frisser en bent de dag al een stuk vroeger begonnen. Ook blijkt het ook uit onderzoek zo te zijn dat je productiever bent op het moment dat je in de ochtend een workout doet. Maar hoe kun je dit het beste doen? Naar de sportschool is een hele drempel. Je moet er heen, je moet tussen andere mensen gaan sporten en daarnaast zijn veel sportscholen nog niet open voor je naar jouw werk gaat. Je kunt het natuurlijk ook gewoon thuis doen voor de tv. Een goede hometrainer is een super optie om in de ochtend mee te beginnen. Wakker worden op de hometrainer. Wat zal het voor jou doen, zo’n fietstocht in huis?

Wat is een hometrainer?

Voor we verder gaan kijken naar de hometrainers is het goed om kort aan te stippen wat een hometrainer nou eigenlijk is, mocht je dat nog niet weten. In het kort is een hometrainer een fiets die op de zelfde plek blijft staan. Nu denk je misschien. Dat schiet ook niet op, fietsen fietsen fietsen en je komt maar niet vooruit. Toch is niks minder waar. Een hometrainer wordt ook wel fitness fiets genoemd en daarmee verklapt het zijn functie gelijk ook een beetje. Het zorgt er namelijk wel voor dat je calorieën verbrand en jij aan jouw uithoudingsvermogen en fitheid kunt werken. Het is dus het bekende fitnessapparaat waar je voornamelijk jouw benen en uithoudingsvermogen mee traint.

Hometrainers zijn een zeer veilige methode om alle voordelen van het fietsen te benutten en tegelijkertijd de risico’s te vermijden. Met een hometrainer hoef je je geen zorgen te maken over verkeer, valpartijen of botsingen. Naarmate de wegen drukker worden, zijn steeds meer fietsers op zoek naar een manier om dezelfde gezondheidsvoordelen van het fietsen te bereiken en toch veilig te blijven, en een hometrainer is de perfecte optie. Zelfs topwielrenners brengen een groot deel van hun wintertraining binnenshuis door op hun hometrainer en vermijden fietsen in het donker, de sneeuw of de regen.

Soorten hometrainers

Nu jij weet wat een hometrainer precies is zijn er nog verschillende soorten hometrainer te onderscheiden. Namelijk hometrainers met een lage instap, hometrainers die je kunt inklappen en ligfietsen.

Inklapbare hometrainers

Het eerste soort hometrainer waar je uit kunt kiezen is de inklapbare hometrainer. Het handige aan dit soort hometrainers is dat je ze thuis gemakkelijk kunt opbergen en niet in de weg staat. Nadeel van deze hometrainer is wel dat ze vaak wat minder stevig zijn dan de normale hometrainers.

Hometrainer met lage instap

De volgende soort hometrainers zijn de hometrainers met een lage instap. Het voordeel van deze fietsen is dat je gemakkelijk kunt opstappen op het moment dat je wat minder mobiel bent. Vind je het dus lastig om een fiets te stappen, dan zijn dit hometrainers om voor te kiezen.

Ligfietsen

De laatste soort hometrainer die we met je willen bespreken zijn de ligfietsen. Zoals de naam het al verklapt zijn dit fietsen waar je eigenlijk een beetje half ligt. De trappers zitten namelijk op dezelfde hoogte als de heup op het moment dat je erop zit. Mocht je voorkeur hiervoor liggen, dan is dit een goede keuze.

Hometrainer voor thuis

Een hometrainer is gemakkelijk thuis te gebruiken zoals eerder genoemd kun je jouw dag er mee beginnen. Toch is het natuurlijk ook mogelijk om na jouw werk nog even de dag eruit te fietsen zodat jij met een voldaan gevoel op de bank kan ploffen. Het enige wat je moet doen is de sportkleding aantrekken en dan is het gaan met die banaan! Een hometrainer thuis zorgt ervoor dat er geen drempel meer hoeft te zijn. Want kom op, hoe laag moet de drempel zijn? Nu hebben we bij Thuis Atleet een compleet assortiment hometrainer om uit te kiezen die er specifiek op zijn gericht jou thuis fit te krijgen.

Wat kan je met de hometrainer

De hometrainer is wat dat aangaat in Nederland een heel bekend apparaat. Nederland is namelijk het fietslandje van Europa. Een hometrainer is eigenlijk een fiets die niet vooruit komt. Dat je niet vooruit komt betekend echter niet dat je in jouw gezondheid stil blijft staan. Het helpt namelijk weldegelijk. De hometrainers hebben over het algemeen genomen allemaal meerdere weerstandsniveaus om het precies af te stellen op jouw fietsbenen. Bij sommige exemplaren van dit cardio apparaat is het ook mogelijk om jouw hartslag te meten of en hartslagband op aan te sluiten. Verder kun je kiezen of je een tablethouder wilt. Zoals de naam al zegt, het is een fiets voor thuis.

Welke spieren train je met een hometrainer

Nu vraag jij je misschien af welke spieren je traint met het trainen op een hometrainer. Je zult het misschien wel verwachten maar met een hometrainer train je voornamelijk jouw benen. De bovenbenen worden voornamelijk aangepakt als je op een hometrainer traint, maar ook de kuiten, billen en hamstrings worden meegepakt.

Afvallen met een hometrainer

De volgende vraag die je kunt hebben is of je met een hometrainer kunt afvallen. Nu kunnen we daar heel kort over zijn. Dat kan zeker. Afvallen is echter het zorgen van een calorietekort en dat calorietekort kun je mooi verhogen door op een hometrainer te fietsen. Dus het antwoord is dan ook, ja je kunt afvallen met een hometrainer, maar daar komt wel meer bij kijken dan alleen fietsen op een hometrainer.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een hometrainer

Bij het uitkiezen van jouw hometrainer zal je over een aantal dingen moeten nadenken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken als je een hometrainer gaat kopen en bij de beste hometrainer uitkomt die bij jou past.

Hoe vaak ga je hem gebruiken?

Ten eerste, hoe vaak wil je het apparaat gaan gebruiken, omdat als je het apparaat vaak wilt gaan gebruiken het misschien handiger kan zijn om een wat kwalitatiever en zwaardere hometrainer uit te kiezen. Op die manier zal het op de lange termijn een goedkopere koop zijn. Hoewel alle hometrainers van goede kwaliteit zijn, beschikken de duurdere modellen over zwaardere materialen. Hierdoor zullen ze minder snel slijten en langer meegaan.

Functies

Ten tweede moet je gaan bedenken welke functies je wilt hebben. Oftewel, hoe ga je het apparaat gebruiken. Een hartslag meter nodig, bepaalde soort trainingsprogramma waarbij het niveau verandert, aantal weerstandsniveaus of een tablet houder? Ook kunnen sommige hometrainer met de telefoon worden verbonden via bepaalde apps. Zou ook iets kunnen zijn om naar te kijken. Bedenk welke functies voor jou relevant kunnen zijn. . Mocht je er niet helemaal uitkomen, dan kun je altijd gratis thuis-sport advies aanvragen. Dan helpen wij jou naar de perfecte hometrainer toe.

Gewicht vliegwiel

Als je een hometrainer wilt kopen dan is het goed om ook naar het gewicht van het vliegwiel te kijken. Dit geeft namelijk een indicatie in hoe soepel en geruisloos de hometrainer fietst. Hoe zwaarder het vliegwiel hoe soepeler hij fietst. Ook bepaald het vliegwiel hoeveel weerstand de fiets kan geven.

Gebruikerslengte

Mocht je vrij lang zijn, dan is het ook zeker de moeite waard om eens te kijken naar wat de maximale gebruikerslente is van het model dat jij wilt hebben. Zo voorkom je een miskoop en zit je straks met een hometrainer die eigenlijk te klein is voor jou.

Maximale belastbare gewicht.

Het volgende om in de gaten te houden is het maximale belastbare gewicht. Naast het feit dat dit gewicht jou moet kunnen houden, is het ook goed om te bedenken dat hoe hoger dit maximale belastbare gewicht is, hoe meer de fiets kan hebben.

Garantie

Vergeet ook niet naar de garantie te kijken. Zo krijg je een beetje een idee van hoe lang je technische mankementen kunt oplossen met het merk waarvan je de hometrainer koopt.

Aantal weerstandsniveaus

Kijk ook eens naar het aantal weerstandsniveaus. Zo kun je een beetje een idee krijgen van hoeveel doorlopende weerstand de hometrainer kan geven. Hoe hoger het aantal weerstandsniveaus hoe meer keuze en vrijheid jij hebt in het bepalen van jouw trainingsniveau.