Koopgidsen

Beste platte loopband van 2023

beste-platte-loopband

Ben jij op zoek naar de beste platte loopband van het moment? Een loopband die lekker dun is, je gemakkelijk kunt opbergen onder je bed, bank of kast en ideaal thuis kunt gebruiken?

In dit artikel zullen we je helpen met waar je op moet letten als je een platte loopband gaat kopen, en de beste keuzes voor je op een rijtje zetten.

Zo hopen we dat je aan het einde van dit artikel alle informatie hebt om een goede keuze te kunnen maken.

Gelijk een keuze maken

Waar moet je op letten bij het kopen van een platte loopband?

Voor we de platte loopbanden echt gaan bespreken, is het goed om eerst te bespreken waar je allemaal op moet letten als je een platte loopband gaat kopen. Er zijn namelijk een aantal dingen bij het kiezen van een dunnere loopband waar je rekening mee moet houden.

De dikte van de band

De reden dat je een platte loopband wilt kopen is waarschijnlijk om ruimte te besparen, en daarom is het goed om ook echt goed naar de dikte van de loopband te kijken.

Zou natuurlijk vervelend zijn als je er één besteld en je komt erachter dat die niet onder je bed of kast past. Kijk dus even goed naar de afmetingen en voornamelijk op de hoogte van de band zodat je zeker weet dat je hem goed kunt opbergen.

Snelheid

Nu is dit een puntje waar je altijd bij een loopband even op moet letten en dat is de snelheid. Echter is het bij een platte loopband zo dat de snelheid vaker wat minder snel is dan een reguliere loopband aangezien er natuurlijk minder ruimte is voor de motor en deze dus minder vermogen zal hebben.

Wel goed om de snelheid van de verschillende platte banden met elkaar te vergelijken en even te bedenken wat jij met jouw dunne loopband wilt doen.

Waar wil je hem gebruiken?

Dit brengt ons dan ook bij het volgende punt en dat is waar je hem voor wilt gebruiken. Bedenk even goed hoe hard je er bijvoorbeeld op wilt rennen, of je er bijvoorbeeld intervaltraining op wilt doen. Of gewoon rustig op een wandelband wilt wandelen.

Dit kan invloed hebben op de keuze die je maakt qua maximale snelheid van de band en de belastbaarheid.

Maximale belastbare gewicht

Bij dit soort loopbanden is het ook belangrijk om goed te bekijken wat het maximale belastbaar gewicht is, bij dit soort banden is het namelijk over het algemeen wel zo dat de maximale belastbaarheid wat minder is dan bij een reguliere loopband.

Op zich logisch natuurlijk aangezien een platte loopband minder ruimte heeft voor bijvoorbeeld een extra sterk frame. Gelukkig zijn de platte loopbanden van tegenwoordig vrij sterk en kunnen al aardig wat hebben.

Met of zonder console / steun

Nu zijn er verschillende platte loopbanden waar je uit kunt kiezen. Nu zijn er modellen waar je geen console op hebt en modellen waar je een console kunt uitklappen en je trainingsprestaties op te volgen.

Wel is het bij een platte loopband vaak de meest simpele console om ervoor te zorgen dat je hem gemakkelijk kunt inklappen en zo min mogelijk ruimte in beslag neemt.

Wees je ervan bewust dat als je geen console hebt, dat je ook geen steun hebt om je aan vast te houden. Ben je dus wat minder mobiel om wat voor reden dan ook, dan is het verstandig om een model te kiezen met een console en steun dat je kunt vasthouden voor wat extra steun.

Minder demping

Dan willen we je nog van één puntje bewust maken bij een platte loopband en dat is dat je bij een platte loopband over het algemeen wel minder demping hebt dan bij een normale.

Het is namelijk zo dat demping de band gelijk een stuk dikker maakt. Dit is natuurlijk normaal aangezien de demping ruimte nodig heeft om heen en weer te bewegen, maar mocht je dus last van je gewrichten hebben en een loopband kiezen voor je revalidatie of iets, dan is het slimmer om niet een platte loopband te kiezen.

Geschikt voor jou?

Dan is het als laatste een goede om even te bedenken of een platte loopband nou geschikt is voor jou als je bedenkt met wat je ermee wilt doen, wat je gewicht is en de functies die je erop wilt hebben.

Een platte loopband is namelijk vaak wat minder uitgebreid, minder hoog belastbaar en heeft over het algemeen minder snelheid dan een normale loopband.

Beste platte / dunne loopbanden

Dan is het nu tijd om de beste platte / dunne loopbanden kort met je te behandelen. Zo kun je zelf bepalen welke het beste bij jou past en uiteindelijk een keuze maken.

Beste koop platte loopband – Gymstick Walking treadmill loopband

Als je op zoek bent naar een platte loopband met de beste prijs-kwaliteit verhouding dan is de beste keuze de Gymstick walking treadmill.

Een zeer dunne loopband met een mooi afgewerkt design. Het is maximaal belastbaar tot 100 kg en weegt 31 kg. De snelheid is te regelen tussen de 0,5 – 6 km/h. Dit maakt het dan niet de snelste loopband maar is wel ideaal om op te wandelen.

Het mooie van dit model is dat die ook nog eens inkapbaar is en die daardoor dus nog minder ruimte in beslag neemt thuis.

Conclusie

Mooie keuze dus als je naar een betaalbare optie op zoek bent en weinig ruimte in huis in beslag neemt. Wel is het niet een loopband waar je echt snel op kunt hardlopen, maar is het maximale belastbare gewicht voor een platte loopband wel prima.

Voordelen

Inklapbaar

Neemt weinig ruimte in beslag

Mooi design

Ideaal voor thuis

Vrij licht

Nadelen

Snelheid kan niet heel hard

Geen steun

Beste platte loopband met de beste snelheid – Tunturi Cardio Fit T10

De volgende loopband is een platte loopband met de beste snelheid. Deze kan namelijk tot wel 12 km/u hard. En dan hebben we het over de Tunturi Cardio Fit T10.

Deze dunner loopband heeft een steun waar je jezelf aan kunt vasthouden om niet om te vallen. Ook heeft die een veiligheidsclip die ervoor zorgt dat als je te ver van de steun af bent de loopband stopt met draaien.

Ook heeft deze een heel klein consoletje waar je de snelheid op kunt zien en de belangrijkste trainingsresultaten op staan. Ook deze is maximaal t/m 100 kg belastbaar en het mooie is dat er een afstandsbediening bij zit waar je de snelheid en dergelijke mee kunt regelen.

Tunturi Cardio Fit T10 loopband

399,00
Fitnessdelivery.nl
as of 11/12/2023 05:31

Conclusie

Een mooie platte loopband voor een zeer aantrekkelijke prijs. De belangrijkste dingen kun je erop doen en je kunt er nog best hard mee aan de slag. Verder is die inklapbaar en heeft die een steun. Ideaal dus als je wat minder mobiel bent en wat extra steun nodig hebt tijdens het lopen.

Voordelen

Betaalbaar

Afstandsbediening

Steun

Eenvoudig in gebruik

Gemakkelijk op te bergen

Nadelen

Weinig trainingsmogelijkheden

Meest platte loopband – Xiaomi A1 Pro

Als we gaan kijken naar de meest platte loopband die er is dan liggen ze allemaal vrij dicht bij elkaar, maar de Xiaomi A1 Pro is wel een van de meest platte loopbanden die er is.

Hoewel niet de loopband op het breedste stuk 12,9 cm is, is het loopvlak zelfs nog dunner en is die hierdoor echt heel gemakkelijk op te bergen. Het heeft een maximale snelheid van 6 km/u en je kunt hem zelfs inklappen.

Zo kun je hem eenvoudig onder de bank schuiven en heb je er geen last van. Een mooi strak zwart uiterlijk en een simpele console op het dikkere gedeelte vooraan.

Xiaomi Loopband A1 Pro

★★★★★
599,95
Bol.com
as of 10/12/2023 09:37

Conclusie

Komt er dus op neer dat er alles op zit dat je nodig hebt als je even een lekkere wandeling wilt maken zonder het huis uit te gaan. Zet hem voor de tv en wandel lekker rond. Easy peasy.

Voordelen

Zeer dun

Mooi ontwerp

Transportwieltjes

Mooi console

Gemakkelijk op te bergen

Nadelen

Enkel om op te wandelen

Geen steun

Beste platte loopband met hoge belastbaarheid – Flow Fitness Runner DTM300i

De laatste platte loopband is iet wat dikker dan de andere, maar is overigens wel hoog belastbaar. En we hebben het dan ook om de Flow Fitness Runner DTM300i.

Deze loopband is namelijk tot wel 110 kg belastbaar. Wat hem hoger belastbaar maakt dan de meeste andere dunne loopbanden. Ook kan je hier aardig op rennen aangezien je de snelheid tot wel 12 km/u kunt instellen.

Het heeft een steun en console en je kunt zelfs jouw mobiel of tablet erop neerzetten. Ook kun je jouw mobiel of tablet met het apparaat verbinden om met een app bijvoorbeeld routes te rennen terwijl je in huis bent. ook wel leuk.

Conclusie

Komt dus neer op een platte loopband die vrij hoog belastbaar is en je ook nog beste training op kunt doen. Mooi ook dat je hem met je apps kunt verbinden en zo je trainingsmogelijkheden verbreden.

Voordelen

Hoog belastbaar

t/m 12 km/u

Met console en steun

Inclusief telefoon / tablethouder

Transportwieltjes

Nadelen

Wel wat grotere investering

Conclusie

Het komt er dus op neer dat een platte loopband een mooie oplossing is als je thuis weinig ruimte hebt en toch iets aan beweging wilt doen. Je kunt hem gemakkelijk onder de bank of het bed schuiven en er geen last meer van hebben.

Wel zal je rekening moeten houden met minder functies, snelheid en trainingsmogelijkheden als je voor een plat model kiest.

Mooie oplossing dus voor een thuis atleet die thuis lekker wilt wandelen in eigen huis of licht wilt hardlopen!

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij jouw keuze. We zijn dan ook benieuwd welke jij hebt gekozen. En mocht je nou nog vragen hebben, laat het dan hieronder in een reactie achter!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *