Koopgidsen

Beste massagekussen van 2023

beste-massagekussens

Heb jij af en toe last van een stijven nek of een rug die wel een massage kan gebruiken? Een massagekussen kan je daarbij helpen, maar welke is nou het beste voor jou?

In dit artikel bespreken we welke soorten massagekussens er zijn, waar je ze voor kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen van dit soort massage apparaten.

Ook zullen we je helpen met het uitlichten van verschillende massagekussens zodat jij een idee hebt welke het beste bij jou past.

Massagekussen Top 5

Soorten massagekussens

Massagekussens zijn een geweldige manier om jezelf de broodnodige ontspanning te bezorgen. Maar niet alle massagekussens zijn gelijk! Er zijn verschillende soorten massagekussens, elk met zijn eigen unieke voordelen en eigenschappen.

  • Nekstretcher: Een nekstretcher is een manueel massage apparaat dat je kunt gebruiken om acupunctuur massage te doen voor de nek en de nek ook zal strekken. 
  • Daadwerkelijk massage kussen: Dan heb je de massagekussens die er ook echt uit zien als een kussen zoals op de bank. Hier zitten vaak massagekoppen in het kussen zelf. 
  • Massage kussen met armlussen / hendels: Dit zijn massage kussens die je met je armen heen en weer kunt bewegen en de intensiteit zelf kunt regelen. 
  • Stoelmassage kussens: En als laatste heb je nog stoel massage kussen die je over een stoel heen kunt leggen om te genieten van een massage. 

Waar kan je een massagekussen voor gebruiken

Massagekussens zijn geweldig voor mensen die veel reizen. Ze kunnen worden gebruikt in vliegtuigen, treinen en auto’s om jezelf een beetje verlichting te geven van de stress van het reizen.

Ze zijn ook goed voor mensen met chronische rugpijn of andere spierproblemen die regelmatig massages nodig hebben om hun lichaam gezond te houden!

Ze worden voornamelijk gebruikt voor rug en nekmassages wat het dus ook tegelijk onder de rugmassage apparaten en nekmassage apparaten valt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een massagekussen?

Nu moet je bij het kopen van een massagekussen op een aantal dingen letten. We zullen hieronder de belangrijkste dingen voor je op een rijtje zetten zodat jij tot het juiste massagekussen komt en zo een miskoop voorkomt.

Intensiteitsniveaus

De intensiteitsniveaus op een massagekussen kunnen variëren van 1-10 om misschien soms zelfs wel meer. Als je op zoek bent naar iets dat een ontspannende massage kan geven, dan kunt je beter kiezen voor iets met een lage intensiteit.

Als u echter iets wilt dat in die strakke knopen grijpt en ze verlicht, moet u gaan voor iets met een hogere intensiteit.

Aantal massagekoppen

Het aantal massagekoppen op de rugleuning kan variëren van één tot vier of meer, afhankelijk van het model en het merk. Meestal zijn vier koppen voldoende, maar als je nog meer opties wilt, kies dan een met vijf of meer koppen voor een maximale dekking over het hele massagegebied.

Soort massagekussen

Zoals eerder besproken zijn er dus meerdere soorten massagekussens en je moet even bedenken waar je het massagekussen wilt gebruiken.

Als je hem voor in de auto wilt gebruiken dan de beste variant een stoel massage kussen. Als je meerdere lichaamsdelen wilt masseren dan is he goed om voor het daadwerkelijke kussenmodel te gaan en als je zelf de intensiteit wilt regelen, dan kun je het beste kiezen voor een massagekussen met armlussen.

Mocht je nou een goedkope oplossing willen, dan is de nekstretcher een mooie oplossing. Ook heb je daar geen elektriciteit voor nodig en kunt je hem dus altijd gebruiken.

Gebruiksvriendelijkheid

Sommige massagekussens hebben ingewikkelde bedieningselementen en knoppen die moeilijk te bedienen kunnen zijn. Als dit klinkt als jouw ding, ga er dan voor. Maar als je niet iets ingewikkelds wilt, zoek dan naar een eenvoudige afstandsbediening of draaiknop waarmee je het apparaat aanzet en de timer instelt.

Warmtefunctie

Houd je van een beetje warmte bij jouw massage? Zoek dan een massagekussen met een verwarmingskussen of een kussen dat vanzelf opwarmt na een paar minuten gebruik.

Draadloos?

Draadloze modellen zijn de laatste jaren populairder geworden omdat ze geen snoeren of draden nodig hebben om op een stopcontact of stroombron aan te sluiten om goed te kunnen werken.

Daardoor kunnen gebruikers zich vrij bewegen zonder zich zorgen te maken dat ze tijdens hun sessie met het toestel zelf verstrikt raken in snoeren of draden die aan hun stoel kunnen zitten.

Beste massagekussens

Nu jij weet welke soorten er zijn, wat je met een massagekussen kunt en waar je op moet letten bij de aanschaf is het tijd om te kijken naar de daadwerkelijke modellen.

We zullen verschillende massagekussens uitlichten die elk een ander doel en / of functies hebben.

Beste koop massagekussen – Recures® Shiatsu Massagekussen

Voor de beste koop hebben de de Recures shiatsu massagekussen gekozen. Deze is tot beste koop verkozen omdat deze in vergelijking met andere massagekussens zeer betaalbaar is voor de functies die je ervoor terugkrijgt.

Dit is namelijk een massagekussen met armlussen om de intensiteit mee te regelen, het heeft een gebruiksvriendelijk besturingspaneel en het mooie is dat er ook een warmtefunctie op zit.

Als extraatje krijg je er ook nog eens een draagtas bij zodat je hem eenvoudig mee kunt nemen. Dit massagekussen heeft maar liefst 8 massagekoppen, waarmee die zich echt onderscheid.

Verder kun je de richting waarin de massagekoppen draaien ook zelf regelen via het controlepaneel en zorgt de warmtefunctie ervoor dat je spieren ook lekker warm worden tijdens de massage.

Beste koop massagekussen - Recures® Shiatsu Massagekussen

★★★★★
49,99
Bol.com
as of 12/06/2024 20:10

Conclusie

Voor dit geld is dit echt een massagekussen dat zich onderscheid! Het heeft veel massagekoppen en een ook een warmtefunctie. Enige is dat die niet draadloos is. Maar het heeft wel een snoer van 1,2 meter.

Voordelen

8 massagekoppen

Warmtefunctie

Draairichting in te stellen

Inclusief handige (en stijlvolle) draagtas

Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

Niet draadloos

Beste massagekussen voor de nek – Onbody Nekstretcher

Mocht je nou op zoek zijn naar een massagekussen waar je op kunt liggen en dat het gemasseerd wordt op bepaalde drukpunten en je verder niks hoeft te doen? De Onbody Nekstretcher is dan een mooie optie.

Deze nekstretcher zorgt er niet alleen voor dat je een lichte acupunctuur massage krijgt, maar ook dat je nek licht wordt opgerekt waardoor je de spanning op die manier ook uit je nek zal halen.

Het is verder ook een zeer goedkope oplossing waardoor die voor een klein budget de beste optie is. Nadeel is alleen dat je geen actieve massage krijgt en is daardoor minder geschikt voor mensen die hier wel naar op zoek zijn.

Beste massagekussen voor de nek - Onbody Nekstretcher

★★★★★
19,95
Bol.com
as of 12/06/2024 20:10

Conclusie

De Onbody is een mooi massagekussen voor de nek omdat die je nek niet alleen licht masseert maar ook stretcht. Zo ben je dus op verschillende manieren bezig om de spanning uit je nek te halen.

Voordelen

Goedkope oplossing

Stretcht de nek ook

Acupunctuur massage

Kwestie van liggen en ontspannen

Nadelen

Geen actieve massage

Beste draadloze massagekussen – Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

Mocht je nou op zoek zijn naar een draadloos massagekussen dan is die van Lifeproducts een mooie. Deze is overigens ook nog vrij betaalbaar en heeft alles wat je nodig hebt van een massage kussen.

Het is dus een draadloos massagekussen die jou een shiatsumassage kan geven. Het heeft 4 massagekoppen verdeeld over twee kneders. Ook heeft het een warmte functie en je kunt hem gebruiken voor de rug, nek maar ook zelfs je benen en andere delen van het lichaam.

Echter is die voornamelijk voor de rug en nek bedoeld. Het mooie van dat die draadloos is, is dat je niet loopt te klooien met die draden en je hem gewoon achter je rug kan zetten zonder dat je half verstrikt zit in het snoer.

De accu gaat 2 uur lang mee en kan je dus een flinke tijd van massage voorzien. Het leuke is dus ook dat doordat die draadloos is en 2 uur lang mee gaat je hem ook kunt gebruiken in bijvoorbeeld de auto.

Beste draadloze massagekussen - Lifeproducts Oplaadbaar Shiatsu Massagekussen

★★★★★
39,99
Bol.com
as of 12/06/2024 20:10

Conclusie

Mooi draadloos massagekussen dus, die doet wat die moet doen. Hij heeft een warmte functie en de accu gaat 2 uur mee en is dus ideaal als draadloos massage kussen.

Voordelen

Draadloos

4 massagekoppen

4 standen

Warmtefunctie

2 uur accuduur

Nadelen

Kan als krachtig worden ervaren

Beste stoel massage kussen – Blue Lion stoel massage kussen

Dan heb je ook nog stoel massage kussens die je boven op je stoel kunt leggen en de stoel helemaal bedekken en deze jou een massage kan geven. De Blue Lion stoel massage kussen is dan een mooie optie.

Deze kan namelijk zowel de rug als je bilspieren masseren. In de rug kan die een shiatsu massage geven en bij de bilspieren maakt die gebruik van vibratie massage.

Dit stoel massage kussen heeft een afstandsbediening waar je de intensiteit en soorten massages mee kunt regelen. Nu is dit kussen ook ideaal om over de autostoel heen te doen en lekker te genieten van een massage als je in de auto aan het wachten bent bijvoorbeeld.

Hoewel je het misschien niet zou verwachten, heeft die ook een warmtefunctie erop zitten zodat je ook van de warmte kan genieten tijdens je massage.

Hij is echter niet draadloos en je hebt voor een normale stekker een kabel erbij zitten van 2,8 meter en voor in de auto 1,8 meter.

Beste stoel massage kussen - Blue Lion stoel massage kussen

★★★★★
117,95
Bol.com
as of 12/06/2024 20:10

Conclusie

Dit massage kussen is echt ideaal als alternatief voor een massage stoel. Je hebt niet zo’n gigantisch ding staan en je kunt hem zelf in de auto gebruiken.

Voordelen

Lang snoer

Kan over de stoel worden gelegt

Zowel shiatsu als vibratie massage

Afstandsbediening

timer 15 minuten

Nadelen

Niet draadloos

Beste shiatsu massage kussen – Beurer MG147

Als je op zoek bent naar een draadloos massagekussen, dan is de Beurer MG147 een mooie keuze. Dit massage kussen is er namelijk helemaal op gericht o een shiatsumassage te geven.

De Meurer MG 417 heeft namelijk 4 massagekoppen die ronddraaien om jou te voorzien van een shiatsu massage . Deze zijn verdeeld over twee massage draaipunten.

Ook heeft de MG417 een infrarood warmtestand waardoor je ook nog van de warmte kunt te genieten tijdens jouw massage.

Verder is het apparaat te bedienen met een afstandsbediening zodat je hem niet steeds achter je rug of nek weg hoeft te halen als je een andere intensiteit wilt hebben.

Beste shiatsu massage kussen - Beurer MG147

★★★★★
53,00
Bol.com
as of 12/06/2024 20:10

Conclusie

Dit massage kussen is dus niet draadloos maar heeft verder wel alle functies die je nodig hebt om te genieten van een lekkere massage. Het heeft een warmte functie en je hebt enkel de draad nodig om het kussen op te laden.

Voordelen

Infrarood warmtefunctie

4 massagekoppen

Heeft afstandsbediening

Ziet er modern uit

Nadelen

Niet draadloos

Conclusie

Zoals je ziet zijn er een hoop massagekussen waar je uit kunt kiezen. Er zijn veel verschillende modellen die elk weer net anders werken. Een massagekussen kan in iedergeval goed helpen om de spanning uit je spieren te halen en bijvoorbeeld spierpijn te verhelpen.

Ik hoop dat dit artikel je op weg heeft geholpen om tot de juiste keuze voor jou te komen en dat je weet waar je op moet letten.

Mocht je nou nog vragen hebben over een bepaald massagekussen of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *