Koopgidsen

Beste lat pulley stations van 2023

beste-lat-pulley-stations

Een pulley station is een veelzijdig en effectief fitnessapparaat waarmee je veel verschillende spiergroepen kunt trainen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om je borst te trainen, of je rugspieren wilt versterken, een pulley station is een geweldige keuze. 

In dit artikel zullen we de beste pulley stations op de markt bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het aanschaffen van een pulley station voor jouw thuisgym. 

Naast de beste modellen van het moment zullen we je ook helpen met een koopgids zodat je precies weet waar je naar moet kijken als je er een gaat kopen. Zo maak je een goede keuze en kies je echt de pulley station die het beste bij jou past. 

Top 5 pulley stations

Wat is een pulley station?

Een pulley station is een krachtapparaat dat bestaat uit een stang of ander accessoire dat vast zit aan een kabel met aan de andere kant gewichten eraan die via katrollen loopt. Deze katrollen begeleiden de kabel om op de juiste manier de gewichten heen en weer te kunnen bewegen. De touwen of haken zijn verbonden met gewichten.

Er zijn meestal twee soorten katrollen op een pulley station, een bovenste katrol en een onderste katrol. De bovenste katrol wordt gebruikt om de kabels naar boven te trekken, terwijl de onderste katrol dient om de kabel te laten terugglijden. Door deze bewegingen train je de grootste spiergroepen, zoals borst, rug, schouders, armen en benen.

Met een pulley station kun je de weerstand makkelijk aanpassen door meer of minder gewichten te gebruiken of door de touwen of haken op een andere manier te bevestigen. 

Een lat pulley is geschikt voor beginners, recreanten én fanatiekelingen. 

Waar wordt een pulley station voor gebruikt? 

Een pulley station wordt gebruikt voor het trainen van verschillende spiergroepen. Het is een veelzijdig apparaat waarmee je oefeningen kunt doen voor je borst, rug, schouders, armen en benen.

Met een pulley station kun je oefeningen doen zoals de lat pulldown voor de rug, triceps push downs voor de triceps, bicep curls voor de biceps en bij sommige stations ook de low row voor de rug. Hierdoor is een pulley station een veelzijdig apparaat die voornamelijk gebruikt kan worden voor het trainen van het bovenlichaam en complete torso.

Daarnaast is het een goede keuze voor thuisgebruik, omdat je met één apparaat veel oefeningen kunt doen en de weerstand eenvoudig kunt aanpassen.

De lat pulley machines worden dan ook veel gebruikt als alternatief voor de pull ups. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een pulley station?

Nu jij weet wat dit apparaat nou precies is en wat het de bieden heeft, is het tijd om te gaan kijken naar waar je op moet letten als je er één wilt gaan kopen. We zetten de belangrijkste dingen voor je op een rijtje zodat je een miskoop voorkomt.

Welke oefeningen je wilt doen

Bepaal vooraf welke spiergroepen je wilt trainen met het pulley station. Dit zal bepalen welke functies het apparaat moet hebben en of deze voldoet aan jouw trainingsbehoeften. 

Als je bijvoorbeeld ook een Low row wilt kunnen doen, dan zal je ook een kabel met een haak eraan aan de onderkant moeten hebben. Anders kun je deze oefening niet doen. 

Hoeveel katrollen

De meeste pulley stations hebben twee katrollen, een bovenste en een onderste. Sommige pulley stations hebben echter meer katrollen, waardoor de beweging van de kabel soepeler zal lopen en de gewichten lichter worden. Hoe meer katrollen hoe meer gewicht je op het apparaat moet doen voor een trainingseffect.

Stapel gewichten of losse?

Er zijn pulley stations met stapel gewichten waarmee je de weerstand kunt aanpassen door gewichten toe te voegen of te verwijderen door middel van een steekhaak. Er zijn ook pulley stations met losse gewichten die je kunt verwisselen. 

Hierdoor heb je de flexibiliteit om de weerstand aan te passen aan jouw trainingsbehoeften. Maar ben je wel in de weer met halterschijven. 

Als je snel wilt schakelen dan zijn steekgewichten de beste optie, maar als je bijvoorbeeld geld wilt besparen dan kan het een mooie oplossing zijn om voor een model te kiezen waar je losse halterschijven op kunt plaatsen. 

Het zitje

Nu zit er op een lat pulley station vaak een zitje waar je op kunt zitten met 2 rollen foam voor je benen om je op de plaats te houden. Nu is het lekker als deze is gemaakt met een lekkere foam zodat je niet op een keihard bankje zit.

Accessoires

Als laatste is het belangrijk om te kijken naar welke accessoires erbij krijgt. Hiermee worden de attributen bedoeld die je aan de haak kunt doen. Zo heb je pulley stang die er vaak wel op zit. Hier heb je weer verschillende lat pull bar afmetingen en zijn er opties waar je een lange pulley stang krijgt, maar ook opties waar een korte stang bijzit. 

Ook heb je attributen zoals een low row hendel die eruit ziet als een driehoekje of een touw om de triceps mee te trainen. Verder heb je keuze uit een rechte stang, kromme stang of lange stang.

Je moet dus ook hier weer even kijken naar welke oefeningen je allemaal wilt doen en welke attributen je daarbij nodig hebt. 

Hoogtes beenkussens

Ook is het goed om even te kijken naar de hoogtes van de beenkussens. En zijn deze eventueel verstelbaar. Het is namelijk handig om deze te kunnen verstellen zodat je jouw benen er goed onder kunt doen en je goed blijft zitten tijdens het doen van de oefening.

Welke pulley station is het beste?

Nu wil jij natuurlijk weten welke het beste bij jou past. Nu weet je waar je op moet letten tijdens het kopen en is het nu tijd om een keuze te gaan maken. We zullen de beste modellen voor je op een rijtje zetten en kort bespreken zodat jij kunt bepalen welke het beste bij jou past. 

Beste koop – PT Essentials LPD Pro

Als je op zoek bent naar de best koop als het gaat om prijs-kwaliteit verhouding dan moet je de PT Essentials LPD Pro hebben. Deze pulley station heeft mijn aandacht getrokken omdat het gemaakt is van stevig materiaal en heeft 115 kg stapelgewichten.

Een geweldige functie die ik in dit apparaat heb gevonden is de low row pulley mogelijkheid. Hierdoor kan ik ook mijn rugspieren trainen. Het apparaat heeft een lange, kromme lat pulley stang en een korte voor de low row, zodat je verschillende oefeningen kan doen met het apparaat.

Met een belastbaar gebruikersgewicht van 160 kg, weet je zeker dat deze lat pulley je zal ondersteunen tijdens het trainingen. Dit station voldoet aan alle trainingsbehoeften en je kan er zeker van zijn dat het een geweldige aanvulling zal zijn voor jouw thuisgym.

Beste koop - PT Essentials LPD Pro

1.399,00
Fitnesskoerier.nl
as of 10/12/2023 19:26

Conclusie

De PT Essentials LPD Pro is zeer goed in prijs kwaliteit. Je kunt er alle pulley oefeningen wel mee doen. Of je de nou de lat pulley staand wilt doen of zittend, het is allemaal mogelijk. Je kunt ook de low row doen en dus eigenlijk alles wat je nodig hebt van een lat pulley station. 

Voordelen

Zeer belastbaar

Gemaakt van stevig materiaal

Stapelgewichten

Low row mogelijkheid

Verstelbare beenkussens

Nadelen

Enkel 2 meegeleverde attributen

Beste pulley station met stapelgewichten – Body-Solid GLM84

Heb jij ook last van verveling in je thuisgym of ben je op zoek naar een efficiënte manier om meer spiergroepen te trainen? Dan heb ik een geweldige oplossing voor je: de Body-Solid GLM84 pulley station.

Dit pulley station is de beste keuze voor jou met zijn 95 kg stapelgewichten en low row mogelijkheid. Hierdoor kun je de weerstand aanpassen aan jouw trainingsbehoeften en je rugspieren trainen.

Daarnaast is het voorzien van verstelbare beenkussens, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens je oefeningen. Het apparaat heeft 2 katrollen en heeft een lange kromme stang en een rechte korte stang voor low row, zodat je veel verschillende oefeningen kunt doen.

Maar dat is nog niet alles, het heeft ook een dik en comfortabel DuraFim™ zitkussen, waardoor je gerust kunt zitten tijdens je trainingen. Dit pulley station is een geweldige aanvulling voor jouw thuisgym en zal zorgen voor een efficiënte en complete workout.

Beste pulley station met stapelgewichten - Body-Solid GLM84

1.195,00
Fitwinkel.nl
as of 10/12/2023 22:19

Conclusie

Mocht je op zoek zijn naar een lat pulley trainingsstation met stapelgewichten. Dan is de Body Solid GLM84 echt een goede optie. Met 95 kg verstelbare gewichten. Er zit ook een deel voor de low row en biceps curl bij zodat je ook die oefening kunt doen.

Voordelen

95 kg stapelgewichten

Sterke constructie

Low row en bicep curl mogelijkheid

Dik en comfortabele zitting

Verstelbare beenkussens

Nadelen

Enkel 2 attributen meegeleverd.

Beste pulley station met halterschijven – Powertec P-LM

Ben je op zoek naar een krachtige en veelzijdige oplossing voor jouw thuisgym waarbij je gebruik kan maken van jouw halterschijven? Zoek dan niet verder dan de Powertec P-LM pulley station.

Dit pulley station is speciaal ontworpen voor mensen die willen trainen met halterschijven, het is maximaal belastbaar tot 180 kg aan halterschijven. Bovendien is het verstelbaar met olympische halterschijven met een diameter van 50mm, zodat je de weerstand kunt aanpassen aan jouw trainingsbehoeften.

De Powertec P-LM pulley station is gemaakt van ijzersterke constructie, wat garandeert dat het apparaat stevig en duurzaam is. Hierdoor kun je gerust zware oefeningen doen. Bovendien heeft het een low row / bicepcurl mogelijkheid, zodat je meerdere spieren kunt trainen met één apparaat.

Daarnaast is het voorzien van verstelbare beenkussens, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens je oefeningen. De zitting kan zijwaarts worden bewogen, dit kan handig zijn als je specifieke oefeningen wilt doen.

Al met al is de Powertec P-LM pulley station een uitstekende keuze voor iedereen die zwaar wil trainen met halterschijven en een veelzijdige workout wilt.

Beste pulley station met halterschijven - Powertec P-LM

Betersport.nl
as of 10/12/2023 19:26

Conclusie

de Powertec P-LM lat pulley station is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en veelzijdige oplossing voor thuisgym. Het is maximaal belastbaar tot 180 kg aan halterschijven en verstelbaar met olympische halterschijven met een diameter van 50mm. 

Het heeft een ijzersterke constructie en biedt een low row / bicep curl mogelijkheid voor een complete workout. Daarnaast is het voorzien van verstelbare beenkussens en een zitting die zijwaarts kan worden bewogen voor extra comfort en flexibiliteit.

Voordelen

Je kunt er 180 kg aan halterschijven op kwijt

Zitting kun je zijwaarts bewegen

Ijzersterke constructie

Mooi uiterlijk

Bespaart geld door 

Nadelen

Je moet de schijven op en neer verwisselen

Beste professionele lat pulley station – Inspire Fitness Dual Station

Ben je op zoek naar een professioneel lat pulley krachtstation voor je thuisgym of sportschool? Dan heb ik de perfecte oplossing voor je: de Inspire Fitness Dual Station.

Dit pulley station is speciaal ontworpen voor professioneel gebruik en is voorzien van 2 onafhankelijke kabels waardoor je meerdere oefeningen tegelijkertijd kunt doen. Bovendien heeft het een compact ontwerp en een maximaal gebruikersgewicht van 180 kg, zodat je gerust zware oefeningen kunt doen.

De zitting is in hoogte verstelbaar, zodat je comfortabel kunt zitten tijdens je oefeningen. Het apparaat is voorzien van 100 kg aan stapelgewichten, zodat je de weerstand kunt aanpassen aan jouw trainingsbehoeften.

Een geweldige functie die ik in dit apparaat heb gevonden is dat je zowel low row als lat pull down kan doen. Hierdoor kun je meerdere spieren versterken tegelijkertijd en de efficiëntie van je training verhogen.

Beste professionele lat pulley station - Inspire Fitness Dual Station

3.999,00
Fitnesskoerier.nl
as of 10/12/2023 19:26

Conclusie

De Inspire Fitness Dual Station is een professioneel lat pulley station dat speciaal is ontworpen voor de echte fitnessliefhebbers die thuis willen sporten. Inderdaad, de echte thuisatleten. Al met al is het een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een professioneel lat pulley station.

Voordelen

Onafhankelijk kabels

Ander trainingseffect

100 kg stapelgewichten

Sterke constructie

In hoogte verstelbare zitting

Nadelen

Vrij grote investering

Beste lat pulley wandmontage – Gorillasports lat pulley wandmontage

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om je thuisgym uit te breiden met een lat pulley station, zonder dat je veel ruimte nodig hebt? Dan is de Gorillasports lat pulley wandmontage de perfecte oplossing voor jou.

Dit wandmodel lat pulley station is een single station en ontworpen voor maximaal belastbaarheid tot 300 kg, zodat je gerust zware oefeningen kunt doen. Bovendien is het betaalbaar en geschikt voor gewichten met een opening van 25 mm.

De Gorillasports lat pulley wandmontage wordt geleverd met een lange pulley stang, zodat je direct aan de slag kunt. Het wordt geleverd exclusief gewichten, zodat je deze zelf kunt aanschaffen naar jouw trainingsbehoeften.

Een geweldige functie van dit wandmodel is dat het je de vrijheid geeft om het te monteren op elke gewenste plek. Hierdoor kun je het gebruiken wanneer je wilt zonder dat je afhankelijk bent van een specifieke plek in de kamer.

Beste lat pulley wandmontage - Gorillasports lat pulley wandmontage

249,95
Gorillasports.nl
as of 10/12/2023 19:26

Conclusie

Al met al is de Gorillasports lat pulley wandmontage een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte manier om de thuisgym uit te breiden met een lat pulley station, zonder dat je veel ruimte nodig hebt.

Voordelen

Neemt weinig ruimte in beslag

Betaalbaar

Belastbaar t/m 300 kg

Kan met halterschijven erop
Compact

Nadelen

Geschikt voor schijven van 25mm

Conclusie

Een lat pulley station is een geweldige aanvulling op je thuisgym omdat het je de mogelijkheid biedt om meerdere spieren te trainen en je training efficiënter te maken. Er zijn verschillende soorten lat pulley stations beschikbaar, zoals professionele stations met halterschijven, wandmodel stations, en stations met stapelgewichten. 

Bij het kiezen van het juiste station is het belangrijk om rekening te houden met je trainingsbehoeften, het maximale gebruikersgewicht, en de beschikbare ruimte. Of je nu op zoek bent naar een wandmodel of professioneel station, met de juiste keuze, zal een lat pulley station zorgen voor een efficiënte en complete workout.

Ik hoop dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen met jouw keuze. Mocht je nou toch nog vragen hebben of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! We denken graag met je mee!

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *