Koopgidsen

Beste infrarood massage apparaat van 2023

beste-infrarood-massage-apparaat

Kan jij wel een massage gebruiken en heb je dit het liefste met een beetje warmte? Een Infrarood massage apparaat kan je helpen om dit te verzorgen. Maar welke is nou het beste?

In dit artikel bespreken we wat een infrarood massage apparaat is, de voordelen ervan, waar je op moet letten bij het kopen en welk modellen nou het beste zijn voor verschillende doeleinden.

Infrarood massage apparaat top 3

Wat is een infrarood massage apparaat

Een infrarood massage apparaat is een instrument dat infraroodwarmte gebruikt om de spieren te ontspannen en de bloedsomloop te bevorderen.

Nu zijn deze massage apparaten zo gemaakt dat het de massage kan uitvoeren en de infrarood zorgt voor de warmte. De warmte zorgt ervoor dat de spier lekker warm worden tijdens de massage zodat het massage effect ook beter is.

Eén ding is in ieder geval zeker, een infrarood massage apparaat heeft in ieder geval elektriciteit nodig om te gebruiken.

Voordelen van infrarood massage

Nu heeft een infrarood massage een aantal voordelen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je niet zo’n koude massagekop op je huid hebt en je niet gelijk koude rillingen krijgt als je begint aan jouw massage.

De infrarood functie in deze massage apparaten zal ervoor zorgen dat het lekker warm aanvoelt en je ultiem kunt genieten van de massage.

Een ander bijkomend voordeel is dat je spieren meer zullen ontspannen door de warmte en hierdoor de massage nog meer effect zal hebben. De bloedsomloop zal namelijk beter lopen en de afvalstoffen in de spieren zullen beter worden afgevoerd.

Soorten infrarood massage apparaten

Nu zijn er verschillende soorten massage apparaten die er een infrarood warmte functie op kunnen hebben. Dit zijn namelijk de volgende apparaten:

Hierbij is de massagehand de meest bekende, maar wordt het ook steeds normaler in de andere soorten massage apparaten dat deze warmte functie erop zit.

Waarop letten bij het kopen van een infrarood massage apparaat

Nu zijn er een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een infrarood massage apparaat. We zullen je kort meenemen door de belangrijkste punten.

Gebruikelijke punten

Allereerst zijn er een aantal algemene punten waar je op moet letten bij het kopen van ieder massage apparaat. Denk hierbij aan:

  • Aantal massage koppen
  • Eventueel soorten opzetstukken
  • Draadloos of niet
  • Soort massage
  • Lichaamsgedeelte die je wilt masseren

Warmte standen

Maar als we het echt hebben over punten waar je op moet letten bij specifiek een infrarood massage apparaat, dan is het goed om te kijken naar hoeveel warmte standen het apparaat heeft.

Nu zijn er niet veel infrarood massage apparaten die ook nog verschillende warmtestanden hebben. Maar als dit erop zit, is het natuurlijk wel extra mooi en kun je de warmte ook nog regelen.

Warmtegedeelte

Verder is het goed om te kijken welk gedeelte van het massage apparaat. Hoe groot is die en waar zit het. Want hoe groter die is, hoe groter het deel is dat je spieren verwarmd.

Bij een infrarood massage apparaat wil je ieder geval dat het deel dat je masseert ook verwarmt wordt door de infraroodfunctie.

Beste infrarood massage apparaat

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen en wat een Infrarood massage apparaat is, is het tijd om te kijken naar de daadwerkelijke modellen. We zullen hieronder een aantal modellen voor je op een rijtje zetten zodat jij kan kijken welke het beste bij jou past.

Beste koop infrarood massage apparaat – Beurer MG55

Voor de beste koop hebben we de Beurer MG55 gekozen. Dit is een infrarood massage apparaat dat qua prijs zeer aantrekkelijk is ten opzichte van de kwaliteit.

Het is een massage apparaat dat gebruik maakt van klop massage en wordt voornamelijk voor de schouders, bovenrug en nek gebruikt. Maar kan ook voor andere lichaamsdelen worden gebruikt.

Het is een zeer gebruiksvriendelijk apparaat dat bediend wordt met 1 knop. Het heeft bij de massagekop een rand infrarood warmte functie eromheen zitten.

Het heeft verder drie opzetstukken om verschillende intensiteiten mee te kunnen regelen. Het heeft 1 warmtestand dus je kunt niet echt wisselen van standen.

Beste koop infrarood massage apparaat - Beurer MG55

★★★★★
43,99
Bol.com
as of 12/06/2024 16:48

Conclusie

Voor deze prijs heb je dus een prima Infrarood massage apparaat waar je een groot deel van je lichaam mee kunt masseren. De warmtestand kan ervoor zorgen dat je spieren net even wat losser komen en daardoor beter werkt.

Voordelen

Ligt goed in de hand

Gebruiksvriendelijk

3 opzetstukken

Infrarood warmte functie

Kan gebruikt worden op veel lichaamdelen

Nadelen

Niet draadloos

Beste infrarood massage voor de nek – Fambz Ultimate

Mocht je nou op zoek zijn naar een infrarood massage apparaat die de nek kan masseren, dan moet je de Fambz Ultimate hebben. Dit massage apparaat is namelijk volledig gericht op de nek.

Het lijkt eigenlijk net alsof je een koptelefoon in je nek hebt hangen. Het valt dus helemaal niet op. Verder is die draadloos dus je kunt hem ook echt overal gebruiken zonder aan een stopcontact verbonden te zitten.

Je kunt 5 verschillende massages doen op 16 verschillende snelheidsstanden. Er zal dus voor iedereen wel een juist programma bij zitten.

Het lekkere is dat achter de massagekoppen of eigenlijk platen in dit geval, de infrarood functie ziet. Worden dus ook de massageplaten verwarmt waardoor die niet zo koud aanvoelen. Een nekmassage met een lekker warme nek dus.

Beste infrarood massage voor de nek - Fambz Ultimate

★★★★★
69,95
Bol.com
as of 12/06/2024 16:48

Conclusie

Een stijlvol nekmassage apparaat dus met infrarood warmte functie. Je hebt bijna niet door dat je hem om hebt als je in de spiegel kijkt. De warmtefunctie zorgt er wel voor dat je massage extra lekker is.

Voordelen

Stijlvol

Indrarood functie

Veel verschillende programma’s

Draadloos

Gebruiksvriendelijk

Nadelen

Accu gaat 1 uur 15 minuten mee

Beste infrarood massage kussen – Beurer MG147

Mocht je nou op zoek zijn naar een massage kussen die ook een infrarood warmte functie heeft, dan is de Beurer MG147 een goede optie. Dit is een compact massage kussen met 4 massage koppen erin verwerkt.

Ook zit er uiteraard een infrarood functie op die de massage koppen en je rug verwarmen. Dit infrarood massage apparaat is niet draadloos, maar wel met een afstandsbediening te bedienen.

Zo hoef je dus niet het kussen achter je rug weg te halen als je bijvoorbeeld van snelheid wilt verwisselen.

Het kussen heeft 1 warmtestand die ervoor zorgt dat je lekker kunt genieten van jouw massage.

Beste infrarood massage kussen - Beurer MG147

★★★★★
47,99
Bol.com
as of 12/06/2024 16:48

Conclusie

De Beurer MG147 is een goede optie als je op zoek bent naar een massagekussen met infrarood warmtefunctie. Het is een compact apparaat met 4 massagekoppen en een afstandsbediening. Het heeft ook een enkele warmtestand voor extra comfort tijdens de massage.

Voordelen

Compact kussen

Heeft een infrarood warmtestand

Inclusief afstandsbediening

4 massage koppen

Nadelen

Niet draadloos

Conclusie

Er zijn dus verschillende massage apparaten met een infrarood warmtefunctie. De infrarood functie kan even net dat extra comfort geven en de massage naar het volgende niveau trekken.

Ik hoop dat dit artikel je een beetje op weg heeft geholpen bij het maken van een keuze. Mocht je nou nog vragen hebben of je wilt jouw keuze met ons delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *