Koopgidsen

Beste hip thrust apparaat van 2023

beste-hip-thrust-apparaten

In de fitnesswereld is de hip thrust een van de meest effectieve oefeningen voor het trainen van de bilspieren. De oefening wordt vaak uitgevoerd met een barbell of een gewichtsstang, maar er zijn ook speciaal ontworpen apparaten beschikbaar om de oefening nog efficiënter uit te voeren. 

In dit artikel zullen we de beste hip thrust apparaten bespreken, zodat je zelf een weloverwogen keuze kunt maken welk apparaat het beste bij je past. 

We zullen je ook helpen met wat een hip thrust apparaat nou precies is, welke soorten er zijn en waar je hem voor gebruikt. Om je te helpen met je keuzen zullen we ook een koopgids opstellen zodat je weet waar je op moet letten als je er eentje gaat kopen. Laten we beginnen!

Top 3 hip thrust apparaten

Wat is een Hip thrust apparaat?

Een hip thrust apparaat is een speciaal ontworpen stuk fitnessapparatuur dat specifiek bedoeld is om de oefening “hip thrust” uit te voeren. De oefening is gericht op het trainen van de bilspieren en de rugspieren.

De oefening wordt uitgevoerd door met je rug / schouders op de bank te liggen, met je voeten op het daarvoor bedoelde platform. Vervolgens duw je met je bilspieren de barbell of elastiek naar boven. Hierdoor worden de bilspieren aangespannen en getraind.

Het hip thrust apparaat bestaat vaak uit een bank waar je op ligt met je schouders en rug, een platform voor je voeten en een halterstang die je gebruikt om de oefening uit te voeren. 

Ook is het bij sommige hip thrust apparaten zo dat je een haak hebt om een elastiek aan te doen zodat je daarmee de oefening kunt doen. Sommige apparaten komen ook met verstelbare hoogte, zodat je de oefening op verschillende manieren kunt uitvoeren of op jouw hoogte kunt afstellen.

wat-is-een-hip-thrust-apparaat

Waar gebruik je een Hip thrust apparaat voor?

Nu verwacht je het misschien wel, maar een hip thrust apparaat is volledig ontworpen om hip thrust mee te doen. Hoewel je natuurlijk creatief kunt zijn en het apparaat ook op andere manieren kunt gebruiken, is het ontwerp echt gericht op de hip thrust.  

Waar moet je op letten als je een hip thrust apparaat gaat kopen?

Nu zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als jij jouw eigen hip thrust apparaat gaat kopen. Om je te helpen hebben we de belangrijkste punten hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voetplateau

Het voetplateau is de plek waar je voeten tijdens de oefening rusten. Het is belangrijk dat het voetplateau groot genoeg is voor je voeten en dat het stevig en veilig is. Zorg ervoor dat het voetplateau niet kan glijden of bewegen tijdens de oefening. Is dus mooi als die een anti slip mat heeft.

Rug- / schouderkussen

Het rugkussen is de plek waar je rug rust tijdens de oefening. Het is belangrijk dat het rugkussen comfortabel is en dat het stevig genoeg is om je rug te ondersteunen tijdens de oefening. Zorg ervoor dat het rugkussen de juiste hoogte heeft voor jouw lichaam en dat die is gemaakt van een zacht materiaal zoals foam of iets in die richting.

Materiaal

Het materiaal waarvan het hip thrust apparaat gemaakt is, bepaalt de stevigheid en de duurzaamheid van het apparaat. Kijk voor een apparaat gemaakt van hoogwaardige materialen zoals staal of aluminium. Dit zorgt ervoor dat het apparaat stevig en veilig is en dat het langer meegaat. Bij krachtapparaten zoals deze is het beter om kunststof te vermijden. 

Elastiekhaken

Sommige hip thrust apparaten zijn uitgerust met elastiekhaken waarmee je weerstandsbanden kunt bevestigen.. Dit kan de oefening extra uitdagender maken of je kunt de oefening enkel met een elastiek doen. Het voordeel daarvan is dat de weerstand op het moment van het hoogste punt ook echt het zwaarste is aangezien het elastiek daar het hardste trekt.

hip-thrust-elastiekhaken

Welke hip thrust apparaten zijn het beste?

Maar welk hip thrust apparaat is nou het beste voor jou en welke past bij jouw budget? We hebben hieronder een aantal opties voor je op een rijtje gezet in verschillende prijsklassen, zodat jij gemakkelijk kunt bepalen welke het beste bij jou past. 

Welke hip thrust apparaten zijn het beste?

Maar welk hip thrust apparaat is nou het beste voor jou en welke past bij jouw budget? We hebben hieronder een aantal opties voor je op een rijtje gezet in verschillende prijsklassen, zodat jij gemakkelijk kunt bepalen welke het beste bij jou past. 

Beste koop hip thrust apparaat – Crossmaxx Hip Thrust Bench

Als je op zoek bent naar een efficiënte en effectieve manier om je bilspieren en rugspieren te versterken, is een hip thrust apparaat de perfecte keuze voor jou. En als je op zoek bent naar de beste koop, dan is de Crossmaxx Hip Thrust Bench de juiste keuze voor jou.

De Crossmaxx Hip Thrust Bench is een stevige en duurzame oplossing, met afmetingen van 46 x 72 x 156 cm die zorgen voor voldoende ruimte voor de gebruiker om comfortabel te oefenen. Het apparaat is gemaakt van metaal, wat zorgt voor een stevige en veilige constructie.

Een van de grootste voordelen van de Crossmaxx Hip Thrust Bench is het anti-slip plateau. Hierdoor kun je je veilig concentreren op de oefening en hoef je je geen zorgen te maken dat je wegglijdt. Het rugkussen is gemaakt van zacht foam, waardoor je comfortabel kunt oefenen zonder dat je rugpijn krijgt.

En als je op zoek bent naar een extra uitdaging, beschikt de Crossmaxx Hip Thrust Bench over elastiekhaken waarmee je banden of weerstandskoorden kunt aanbrengen. Zo kun je de oefening naar een hoger niveau tillen.

Het enige minpunt is dat de Crossmaxx Hip Thrust Bench niet verstelbaar is, dus je moet er rekening mee houden dat de hoogte vaststaat. Maar met al deze voordelen, is de Crossmaxx Hip Thrust Bench zeker de beste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een stevige, duurzame en comfortabele oplossing voor het versterken van de bilspieren en rugspieren.

Conclusie

De Crossmaxx Hip Thrust Bench een stevige en duurzame oplossing voor degenen die op zoek zijn naar een hip thrust apparaat met een anti-slip plateau, een zacht foam rugkussen en elastiekhaken. Het apparaat is niet verstelbaar, dus je moet er rekening mee houden of de vastgestelde afmeting geschikt is voor jou.

Voordelen

Anti slipplateau

Elastiekhaken

Zachte foamen rugleuning

Solide apparaat

Nadelen

Niet verstelbaar

Beste goedkope hip thrust apparaat – Luxari booty builder

Als je op zoek bent naar een efficiënte manier om je bilspieren te versterken, maar je budget beperkt is, dan is de Luxari Booty Builder de perfecte keuze voor jou. Deze goedkope hip thrust apparaat is de beste optie voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve oplossing voor het versterken van de bilspieren.

Een van de grootste voordelen van de Luxari Booty Builder is dat het inklapbaar is. Hierdoor is het gemakkelijk op te bergen en bespaart het ruimte in je huis. Daarnaast is het maximaal belastbaar tot 200 kg, wat betekent dat het geschikt is voor gebruikers van alle niveaus.

En als je op zoek bent naar een extra uitdaging, krijg je bij de Luxari Booty Builder 2 weerstandsbanden. Hiermee kun je de oefening naar een hoger niveau tillen. De afmetingen van 99 x 66 x 49 cm zorgen voor voldoende ruimte voor de gebruiker om comfortabel te oefenen.

Het enige minpunt is dat het bankje wel vrij klein is, dus let er wel op of dit voor jou comfortabel is. Maar met al deze voordelen, is de Luxari Booty Builder zeker de beste keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve, compacte en efficiënte oplossing voor het versterken van de bilspieren. Dus als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk hip thrust apparaat, kijk dan niet verder dan de Luxari Booty Builder.

Luxari Booty lifter hiptrust

★★★★★
94,95
Bol.com
as of 11/12/2023 04:57

Conclusie

De Luxari Booty Builder is een goedkope hip thrust apparaat dat een efficiënte manier biedt om de bilspieren te versterken. Het apparaat is inklapbaar, waardoor het gemakkelijk op te bergen is en ruimte bespaart. Het is maximaal belastbaar tot 200 kg en wordt geleverd met 2 weerstandsbanden voor een extra uitdaging.

Dus als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk hip thrust apparaat, is de Luxari Booty Builder een uitstekende keuze.

Voordelen

Betaalbaar

Inclusief 2 elastieken

Foamen bankje

Inklapbaar

Nadelen

Geen anti slip

Klein bankje voor je rug

Beste professionele hip thrust apparaat – Toorx FWX-4400 Hip

Als je op zoek bent naar een professionele hip thrust apparaat, dan is de Toorx FWX-4400 Hip de perfecte keuze voor jou. Dit apparaat is ontworpen voor gebruik in een professionele omgeving, zoals een sportschool of trainingsfaciliteit.

Een van de grootste voordelen van de Toorx FWX-4400 Hip is de maximale belasting die het apparaat aan kan 400 kg. Hiervan kan je 150 kg aan gebruikersgewicht en 250 kg gewicht van wat je aan de stang hangt. Hiermee kun je zeer zware gewichten gebruiken en is het apparaat geschikt voor zowel professionele atleten als zware krachtsporters. Het is een zeer solide apparaat wat zorgt voor een veilige en efficiënte oefening.

Een ander groot voordeel van de Toorx FWX-4400 Hip is het anti-slip plateau. Hierdoor kun je je veilig concentreren op de oefening en hoef je je geen zorgen te maken dat je wegglijdt. De afmetingen van 160,7 x 150 x 111,8 cm zorgen voor voldoende ruimte voor de gebruiker om comfortabel te oefenen.

Een nadeel van de Toorx FWX-4400 Hip is dat het geen weerstandsbanden heeft. Dit betekent dat je alleen gewichten kunt gebruiken tijdens de oefening. Dit kan voor sommige gebruikers een beperking zijn. Maar het apparaat heeft een soepele hip thrust beweging, wat een efficiënte oefening garandeert.

Toorx FWX-4400 Hip Thrust Machine

1.699,00
Fitwinkel.nl
as of 11/12/2023 02:08

Conclusie

de Toorx FWX-4400 Hip is een professioneel hip thrust apparaat dat geschikt is voor zowel professionele atleten als zware krachtsporters. Het is een zeer solide apparaat, met een maximale belasting van 400 kg en een anti-slip plateau. Het heeft geen weerstandsbanden, maar heeft een soepele hip thrust beweging. Dus als je op zoek bent naar een professioneel niveau hip thrust apparaat, is de Toorx FWX-4400 Hip een uitstekende keuze.

Voordelen

Zeer solide

Anti slip plateau

Soepele beweging

Hoog belastbaar (t/m 400 kg)

Nadelen

Geen weerstandsbanden

Conclusie

Er zijn verschillende hip thrust apparaten beschikbaar op de markt, elk met hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Het is belangrijk om goed te kijken naar de specifieke kenmerken die belangrijk zijn voor jou, zoals de maximale gewicht capaciteit, de afmetingen, de stevigheid en duurzaamheid van het apparaat en extra functies zoals elastiekhaken. 

Door de juiste keuze te maken, kun je de oefening efficiënt en veilig uitvoeren en je bilspieren en rugspieren versterken. Bekijk dus nog eens onze koopgids, en bepaal welk model het beste bij jou past. 

We hopen dat dit artikel je op weg heeft geholpen en je een keuze kunt maken. Mocht je nou toch nog vragen hebben of willen delen welke hip thrust machine jij hebt gekozen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten. 

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *