Koopgidsen

Beste halterbank voor thuis van 2023

beste-halterbank-voor-thuis

Ben jij op zoek naar de beste halterbank voor bij jou thuis? Je weet niet helemaal waar je op moet letten bij het kopen van één en je wilt je oriënteren? Je bent hier helemaal waar je wezen moet. 

We zullen namelijk in dit artikel de beste halterbanken met je gaan bespreken om thuis te gebruiken als echte Thuis atleet.

We zullen je helpen met wat een halterbank is, hoe je hem kunt gebruiken, waar je op moet letten bij het kopen en we zullen verschillende halterbankmodellen voor je op een rijtje zetten dat een goede keuze is. 

Halterbank top 8

Wat is een halterbank?

Een halterbank is een specifiek type fitnessapparatuur dat is ontworpen voor gewichtheffen. Het bestaat uit een bankje met aan beide zijden opleggers (ook wel ‘racks’ genoemd) waarop je een barbell (een lange halter) kunt leggen. 

Dit is een belangrijk onderscheid met een standaard fitnessbank, die geen ingebouwde opleggers heeft. De opleggers maken het mogelijk om veilig zwaardere gewichten te tillen, omdat je de barbell daarop kunt laten rusten wanneer je niet aan het tillen bent.

Waar wordt een halterbank voor gebruikt?

Een halterbank wordt voornamelijk gebruikt voor oefeningen waarbij je ligt en een barbell gebruikt. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oefeningen:

  • Bankdrukken (Bench Press): Dit is de meest bekende oefening die je op een halterbank kunt doen. Je ligt op je rug op de bank, tilt de barbell van de opleggers, laat deze zakken naar je borst en duwt hem dan weer omhoog. Deze oefening traint voornamelijk de borstspieren, maar ook de schouders en triceps worden aangesproken.
  • Incline Bench Press: Dit is een variatie op het traditionele bankdrukken waarbij de bank in een hoek wordt geplaatst (meestal tussen 15 en 45 graden). Dit legt meer nadruk op de bovenkant van de borstspieren en de schouders. Net als bij het normale bankdrukken, til je de barbell van de opleggers, laat je deze zakken naar je borst en duw je hem dan weer omhoog.
  • Decline Bench Press: Dit is een andere variatie op het bankdrukken waarbij de bank in een dalende hoek wordt geplaatst. Dit legt meer nadruk op de onderkant van de borstspieren. De beweging is vergelijkbaar met het normale bankdrukken.
  • Close-Grip Bench Press: Door je handen dichter bij elkaar op de barbell te plaatsen tijdens het bankdrukken, kun je meer nadruk leggen op je triceps.

Deze oefeningen zijn allemaal gebaseerd op het principe van het liggen op de bank en het gebruiken van een barbell, en ze laten zien hoe veelzijdig een halterbank kan zijn voor krachttraining.

Koopgids – Waar moet je op letten bij het kopen van een halterbank

Als je een halterbank gaat kopen, dan wil je natuurlijk geen miskoop doen en daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. We zullen de belangrijkste dingen voor je op een rijtje zetten zodat jij een miskoop kan voorkomen. 

Type halterbank:

Er zijn verschillende soorten halterbanken, zoals vlakke banken, verstelbare banken en olympische banken. Vlakke banken zijn eenvoudig en stabiel, terwijl verstelbare banken meer veelzijdigheid bieden omdat ze kunnen worden ingesteld op verschillende hoeken. Olympische banken zijn groter en stabieler, en ze hebben vaak een rek voor gewichtsschijven en een barbell.

Stabiliteit en bouwkwaliteit

De stabiliteit van de bank is cruciaal voor veilige en effectieve trainingen. Kijk naar de kwaliteit van het frame, de gebruikte materialen en de constructie. Een goede halterbank moet stevig en duurzaam zijn.

Gewichtscapaciteit

Controleer de maximale gewichtscapaciteit van de bank, inclusief het gebruikersgewicht en het gewicht van de gewichten. Dit moet ruim boven je huidige niveau liggen om ruimte te bieden voor progressie.

Comfort

De kussens van de bank moeten comfortabel en toch stevig genoeg zijn om een goede ondersteuning te bieden tijdens je training. Let ook op de breedte en lengte van de bank om er zeker van te zijn dat deze past bij je lichaamsgrootte.

Verstelbaarheid

Als je van plan bent om een breed scala aan oefeningen te doen, kies dan voor een bank die in verschillende posities kan worden versteld. Dit maakt het mogelijk om verschillende spiergroepen te trainen.

Ruimte

Houd rekening met de beschikbare ruimte in je huis. Sommige banken kunnen worden opgevouwen voor opslag, wat handig kan zijn als je beperkte ruimte hebt.

Extra functies

Sommige halterbanken hebben extra functies zoals beenontwikkelaars, preacher curl pads of dip stations. Hoewel deze niet essentieel zijn, kunnen ze je training diversifiëren.

Prijs

De prijs van halterbanken kan sterk variëren. Bepaal je budget en houd rekening met de bovenstaande factoren om de beste waarde voor je geld te krijgen.

De beste halterbanken van het moment

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen is het tijd om naar de daadwerkelijke halterbanken te gaan kijken en het beste zijn voor verschillende dingen. We hebben de beste modellen hieronder voor je op een rijtje gezet. 

Beste koop halterbank – Powertec WB-OB

De Powertec WB-OB is een uitzonderlijk robuuste Olympische halterbank, ontworpen om zware belastingen te weerstaan. Met een indrukwekkende maximale belastbaarheid van 270 kg, is deze halterbank geschikt voor zowel de beginnende als de professionele sporter. 

De bank is uitgerust met verstelbare armsteunen die aan beide kanten voorzien zijn van afleggers, waardoor het ook als Squat Rek kan worden gebruikt. Dit maakt de Powertec WB-OB veelzijdig en geschikt voor meer dan alleen bankdrukken. De halterbank is in hoogte verstelbaar en heeft extra afleggers voor maximaal en veilig trainen. 

De rugleuning is verstelbaar in negen verschillende standen, variërend van decline tot incline, en de zitting is verstelbaar in drie verschillende standen. De zwarte bekleding zorgt voor extra comfort tijdens je training.

Waarom is deze halterbank de beste koop keuze?

De Powertec WB-OB is verkozen als de beste koop halterbank vanwege zijn hoge belastbaarheid, veelzijdigheid en bouwkwaliteit. Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewicht capaciteit, comfort, verstelbaarheid en extra functies. Het is een semi-professionele halterbank die zowel voor beginners als voor gevorderde sporters geschikt is.

Beste koop - Powertec WB-OB

Betersport.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Powertec WB-OB is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame, veelzijdige en comfortabele halterbank. Het is een investering in je fitnessreis die je helpt om je krachttraining naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen

Hoge belastbaarheid tot 270 kg, geschikt voor zware trainingen.

Verstelbare armsteunen en rugleuning voor veelzijdige trainingsopties.

Extra afleggers voor veilig trainen.

Mogelijkheid tot uitbreiding met accessoires voor een volledige lichaamstraining.

Nadeel

Halterstang en gewichten worden niet standaard meegeleverd en moeten apart worden aangeschaft.

Beste halterbank met gewichten – Gorilla Sports Verstelbare halterbank met 100 kg halterset

De Verstelbare Halterbank met 100 kg Halterset Kunststof van Gorilla Sports is een complete set die zowel geschikt is voor beginners als gevorderden. De halterbank is tevens te gebruiken als dipstation en buikspierbank, wat het een veelzijdig stuk fitnessapparatuur maakt.

De bank is in hoogte verstelbaar en kan tot 200 kg belast worden. De set bevat een halterstang van 170 cm, een EZ-Curl stang van 120 cm, twee dumbbell stangen van 35 cm en een reeks halterschijven variërend van 1,25 kg tot 15 kg, allemaal gemaakt van kunststof.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

Deze halterbank is verkozen als de beste halterbank met gewichten vanwege de veelzijdigheid en de complete set die wordt aangeboden. Hoewel ik normaal gesproken niet zou kiezen voor kunststof gewichten, is er geen set beschikbaar met een Olympische halterstang en normale halterschijven. Deze set voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort en verstelbaarheid.

Beste halterbank met gewichten - Gorilla Sports Verstelbare halterbank met 100 kg halterset

449,99
Gorillasports.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Verstelbare Halterbank met 100 kg Halterset Kunststof van Gorilla Sports is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een complete en veelzijdige halterbank set voor thuisgebruik.

Voordelen

Veelzijdig: kan worden gebruikt als halterbank, dipstation en buikspierbank.

Hoge belastbaarheid tot 200 kg, geschikt voor zware trainingen.

Inclusief een complete set halters en gewichten.

Verstelbare hoogte voor comfort en gemak.

Nadeel

De gewichten zijn gemaakt van kunststof, wat minder duurzaam kan zijn dan metaal.

Beste verstelbare halterbank – Tunturi WB60 Weight Bench

De Tunturi WB60 Weight Bench is een multifunctionele halterbank die zowel met olympische als standaard halterstangen en schijven kan worden gebruikt. 

Deze halterbank heeft een verstelbare rugleuning die in incline, decline en flat posities kan worden ingesteld, waardoor je een breed scala aan oefeningen kunt uitvoeren. 

Daarnaast is de halterbank voorzien van een leg developer met ergonomisch vormgegeven foamrollen voor leg curls of leg extensions. De halterbank is belastbaar tot 150 kg, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

De Tunturi WB60 Weight Bench is verkozen als de beste verstelbare halterbank vanwege zijn veelzijdigheid, stabiliteit en de mogelijkheid om zowel met olympische als standaard halterstangen en schijven te werken. 

Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, en verstelbaarheid. De mogelijkheid om de bank in verschillende posities te verstellen en de toevoeging van de leg developer maken deze bank een uitstekende keuze voor een complete en veelzijdige training.

Beste verstelbare halterbank - Tunturi WB60 Weight Bench

259,00
Fitnessdelivery.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Tunturi WB60 Weight Bench is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige, robuuste en verstelbare halterbank voor thuisgebruik.

Voordelen

Veelzijdig: kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen.

Uitgerust met een leg developer voor beenspieroefeningen.

Verstelbare rugleuning voor incline, decline en flat oefeningen.

Geschikt voor zowel olympische als standaard halterstangen en schijven.

Nadeel

De maximale belastbaarheid van 150 kg kan voor sommige gevorderde sporters beperkend zijn.

Beste inklapbare halterbank – Decathlpon Corength inklapbare halterbank

De Opklapbare en Kantelbare Halterbank voor Krachttraining van Decathlon is een compacte en veelzijdige trainingsbank, ideaal voor thuisgebruik. Deze bank kan in twee verschillende posities worden versteld, 0° en 30°, waardoor je verschillende spiergroepen kunt trainen. 

Het is ontworpen met geïntegreerde stanghouders, waardoor je zowel met een stang als met halters kunt trainen. De bank is belastbaar tot maximaal 200 kg (inclusief gebruiker), wat betekent dat het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters. 

Bovendien is de bank opklapbaar, waardoor het gemakkelijk op te bergen is wanneer het niet in gebruik is.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

Deze halterbank is verkozen als de beste inklapbare halterbank vanwege zijn compactheid, veelzijdigheid en prijs-kwaliteitverhouding.

Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, verstelbaarheid en opberggemak. De mogelijkheid om de bank op te klappen maakt het een ideale keuze voor mensen met beperkte ruimte.

Beste inklapbare halterbank - Decathlpon Corength inklapbare halterbank

★★★★★
Decathlon.nl
as of 25/09/2023 18:14

Conclusie

De Opklapbare en Kantelbare Halterbank voor Krachttraining van Decathlon is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een compacte, veelzijdige en betaalbare halterbank voor thuisgebruik.

Voordelen

Compact en opklapbaar ontwerp voor gemakkelijke opslag.

Verstelbaar in 2 posities voor veelzijdige trainingsopties.

Geïntegreerde stanghouders voor trainen met stang of halters.

Hoge belastbaarheid tot 200 kg, geschikt voor zware trainingen.

Nadeel

Met slechts twee verstelbare posities biedt het minder veelzijdigheid dan sommige andere modellen.

Beste halterbank met leg curl – Body-Solid GDIB46L

De Body-Solid GDIB46L Olympische Halterbank is een veelzijdige en robuuste trainingsbank die ontworpen is voor een volledige lichaamstraining. Deze bank is uitgerust met een beentrainer, waardoor je naast het uitvoeren van standaard halteroefeningen ook je beenspieren effectief kunt trainen. 

De bank kan in verschillende posities worden versteld, waardoor je een breed scala aan oefeningen kunt uitvoeren. Het zware stalen frame zorgt voor stabiliteit en duurzaamheid, en de bank kan een gewicht tot 200 kg dragen. Dit maakt de Body-Solid GDIB46L geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

De Body-Solid GDIB46L is verkozen als de beste halterbank met leg curl vanwege zijn veelzijdigheid, stabiliteit en de toevoeging van de Leg Developer. Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, en verstelbaarheid. 

De mogelijkheid om de bank in verschillende posities te verstellen en de toevoeging van de beentrainer maken deze bank een uitstekende keuze voor een veelzijdige en complete training.

Beste halterbank met leg curl - Body-Solid GDIB46L

Betersport.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Body-Solid GDIB46L Olympische Halterbank is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en robuuste halterbank met de mogelijkheid om beenspieroefeningen uit te voeren.

Voordelen

Veelzijdig: kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen.

Uitgerust met een Leg Developer voor beenspieroefeningen.

Zwaar stalen frame voor stabiliteit en duurzaamheid.

Hoge belastbaarheid tot 200 kg, geschikt voor zware trainingen.

Nadeel

De prijs kan voor sommige gebruikers aan de hoge kant zijn.

Beste universele / multifunctionele halterbank – Gorilla Sports Universele halterbank

De Universele Halterbank Zwart van Gorilla Sports is een multifunctioneel krachtapparaat dat ontworpen is voor een complete lichaamstraining. 

Deze halterbank is voorzien van een curlrack, dipsteunen en kabels, waardoor je niet alleen je borstspieren, schouders, biceps, triceps en rug kunt trainen, maar ook je buikspieren en beenspieren. 

De bank en het curlrack zijn verstelbaar, en de haltersteunen kunnen tot 180 kg belasten. De bank zelf kan inclusief gebruiker tot 280 kg dragen. Dit maakt de Universele Halterbank Zwart geschikt voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

De Universele Halterbank Zwart is verkozen als de beste universele/multifunctionele halterbank vanwege zijn veelzijdigheid, stabiliteit en de toevoeging van de curlrack, dipsteunen en kabels. 

Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, en verstelbaarheid. De mogelijkheid om de bank en het curlrack in verschillende posities te verstellen en de toevoeging van de dipsteunen en kabels maken deze bank een uitstekende keuze voor een complete en veelzijdige training.

Beste universele / multifunctionele halterbank - Gorilla Sports Universele halterbank

349,99
Gorillasports.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Universele Halterbank Zwart van Gorilla Sports is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en robuuste halterbank met de mogelijkheid om een complete lichaamstraining uit te voeren.

Voordelen

Veelzijdig: kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen.

Uitgerust met een curlrack, dipsteunen en kabels voor een complete lichaamstraining.

Zwaar stalen frame voor stabiliteit en duurzaamheid.

Hoge belastbaarheid tot 280 kg (inclusief gebruiker), geschikt voor zware trainingen.

Nadeel

De bank kan voor sommige gebruikers complex zijn om in elkaar te zetten vanwege de veelzijdigheid van het apparaat.

Beste goedkope halterbank –  VirtuFit Multifunctionele Halterbank Deluxe

De VirtuFit Multifunctionele Halterbank Deluxe is een veelzijdige en betaalbare optie voor iedereen die thuis een volledige krachttraining wil uitvoeren. Deze halterbank heeft een verstelbare rugleuning, een preacher pad en haltersteunen, waardoor je gemakkelijk je oefeningen kunt afwisselen. 

De 5 cm dikke kussens van de rugleuning en zitting zijn ontworpen om het gewicht van intensieve oefeningen goed op te vangen. De halterbank is 188 x 120 x 200 cm groot en belastbaar tot 250 kg, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als gevorderde sporters.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

De VirtuFit Multifunctionele Halterbank Deluxe is verkozen als de beste goedkope halterbank vanwege zijn veelzijdigheid, stabiliteit en betaalbaarheid. Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewicht capaciteit, comfort, en verstelbaarheid.

De mogelijkheid om de bank in verschillende posities te verstellen en de toevoeging van de preacher pad en haltersteunen maken deze bank een uitstekende keuze voor een complete en veelzijdige training.

Beste goedkope halterbank - VirtuFit Multifunctionele Halterbank Deluxe

399,00
199,00
Fitwinkel.nl
as of 25/09/2023 18:14

Conclusie

De VirtuFit Multifunctionele Halterbank Deluxe is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare, veelzijdige en robuuste halterbank voor thuisgebruik.

Voordelen

Veelzijdig: kan worden gebruikt voor een breed scala aan oefeningen.

Uitgerust met een preacher pad en haltersteunen voor een complete training.

Hoge belastbaarheid tot 250 kg, geschikt voor zware trainingen.

Betaalbaar, waardoor het een goede keuze is voor mensen met een beperkt budget.

Nadeel

De halterbank kan complex zijn om in elkaar te zetten vanwege de veelzijdigheid van het apparaat.

Beste decline halterbank – Body-Solid Decline Halterbank SDB351G

De Body-Solid Decline Halterbank SDB351G is een professionele halterbank die specifiek ontworpen is voor decline oefeningen. Deze halterbank is ontworpen om te trainen met maximale kracht, waardoor je efficiënt kunt trainen tot 200 kg. 

De bekleding is dubbel gestikt, het rek is voorzien van 3 verschillende posities voor sporters met verschillende lengtes en de beensteunen zijn verstelbaar. Dit zorgt ervoor dat de halterbank perfect aansluit op je lichaam. Voornamelijk de lagere delen van je borst worden met decline bankdrukken getraind.

Waarom is deze halterbank de beste keuze?

De Body-Solid Decline Halterbank SDB351G is verkozen als de beste decline halterbank vanwege zijn stabiliteit, hoge belastbaarheid en specifieke ontwerp voor decline oefeningen. Het voldoet aan verschillende criteria van onze koopgids, waaronder stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, en verstelbaarheid. 

De mogelijkheid om de bank in verschillende posities te verstellen en de toevoeging van de verstelbare beensteunen maken deze bank een uitstekende keuze voor een specifieke en effectieve training.

Beste decline halterbank - ProClubline SDB351G Decline Olympic Bench

895,00
Fitnesskoerier.nl
as of 25/09/2023 19:13

Conclusie

De Body-Solid Decline Halterbank SDB351G is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een professionele halterbank specifiek ontworpen voor decline oefeningen.

Voordelen

Specifiek ontworpen voor decline oefeningen.

Hoge belastbaarheid tot 200 kg, geschikt voor zware trainingen.

Verstelbare beensteunen en rekposities voor een perfecte pasvorm.

Professionele kwaliteit en duurzaamheid.

Nadeel

De rugleuning is niet verstelbaar, wat de veelzijdigheid van de bank kan beperken.

Conclusie

Het kiezen van de juiste halterbank is een cruciale stap in het creëren van een effectieve thuisgym. Het is een investering in je gezondheid en fitness, dus het is belangrijk om een model te kiezen dat past bij je behoeften, doelen en ruimte.

In deze gids hebben we verschillende soorten halterbanken onderzocht, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. We hebben gekeken naar factoren zoals stabiliteit, gewichtscapaciteit, comfort, verstelbaarheid en extra functies.

Wat we hebben ontdekt, is dat er geen ‘one-size-fits-all’ halterbank bestaat. De beste halterbank voor jou hangt af van je persoonlijke fitnessdoelen, je budget, de beschikbare ruimte en je voorkeur voor bepaalde oefeningen.

Of je nu een beginner bent die op zoek is naar een betaalbare en eenvoudige halterbank, een gevorderde sporter die een robuuste en veelzijdige halterbank nodig heeft, of iemand die specifieke oefeningen wil doen zoals decline bankdrukken of leg curls, er is een halterbank die perfect bij je past.

Onthoud dat de sleutel tot een succesvolle krachttraining niet alleen ligt in het hebben van de juiste apparatuur, maar ook in het consistent en veilig uitvoeren van je oefeningen. Met de juiste halterbank en een goed trainingsplan, ben je in ieder geval goed op weg om je fitnessdoelen te bereiken.

author-avatar

Over Matthijs Boon

Deelt graag zijn passie voor sport, fitness, voeding en gezondheid. Vanuit zijn knie revalidatie in aanraking gekomen met krachttraining en is ervan overtuigd dat krachttraining een basis is voor iedere sporter, maar ook voor in het dagelijks leven. Leuk weetje over Matthijs: Loopt het liefst op zijn badslippers. Sporten: Taekwondo / krachttraining Toegepast Psycholoog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *