Koopgidsen

Beste aerobic schoenen + Top 3

beste-aerobic-schoenen

Ben jij op zoek naar goede schoenen om te gebruiken tijdens jouw aerobic training? Schoenen waar je goed om staat, genoeg demping hebben en je goed kunt gebruiken in combinatie met de step die vaak wordt gebruikt bij aerobic trainingen?

In dit artikel willen we onze top 3 aerobic schoenen met je delen om thuis jouw aerobic training mee te doen. Daarnaast willen we ook een aantal punten bespreken waarop je moet letten als je dit soort fitness schoenen gaat kopen.

Zo weet jij aan het einde van dit artikel precies welke aerobic schoenen het beste bij jou passen en waar je op moet letten als je ze gaat bestellen.

Onze top 3 Aerobic schoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van aerobic schoenen

Nu zijn er een aantal dingen goed om even naar te kijken als je aerobic schoenen gaat kopen. Hieronder hebben we de belangrijkste punten even voor je op een rijtje gezet en daaronder ook waarom je hierop moet letten bij een aerobic training.

Ondersteuning

Allereerst is het goed om naar de ondersteuning te kijken die de schoen biedt. Wat is de dikte van de zool en heeft deze ook een hardheid die ondersteunend is voor de voet?

Verder is het goed om te kijken of er ook middenvoet ondersteuning in de schoen is verwerkt en of de zool onder de complete voet zit, zodat die de hele voet ook ondersteund.

Demping

Dan komen we bij het stukje demping van de schoen. Hoewel de schoen wel ondersteuning moet geven is het bij aerobics ook belangrijk dat die wat klappen op kan vangen. Zoals je zelf misschien wel weet zal je soms springen bij bepaalde aerobics schoenen of van de step op en af stappen.

Dit kunnen vrij explosieve bewegingen zijn en de klappen van het landen kunnen daarvan nog best op de gewrichten slaan. Daarom is een wat dikkere zool die genoeg demping geeft een vereiste bij een aerobic schoen.

Grip

Dan heb je nog de grip die je nodig hebt tijdens de training. Hoewel het bij iedere schoen belangrijk is om wel grip te hebben, is het ook bij aerobics fijn om goeie grip te hebben.

Zeker als je bedenkt dat je met een step traint en je niet wilt dat je op de step uitglijd en je lelijk bezeert. Een goede aerobic schoen met grip kan dit voorkomen.

Veters / klittenband

Nu zijn de meeste aerobic schoenen gemaakt “gewoon” met veters, maar zijn ze ook te vinden met klittenband. Ook zijn er zelf schoenen te vinden met een combinatie hiervan. Klittenband is snel, maar met veters kun je de strakte van de schoen heel goed afstellen.

Ventilatie

Nu ben je tijdens jij je natuurlijk flink aan het inspannen tijdens een aerobic training en daarom is het wel lekker als er enigszins ventilatie in de schoen zit verwerkt.

Dit wordt vaak gedaan door kleine gaatjes in de schoen die ervoor zorgen dat de schoen lekker ventileert. Nu gebruik je de schoenen toch binnen en daarom hoef je niet bang te zijn voor de regen.

Beste aerobic schoenen van het moment – Onze top 3

Nu jij weet waar je op moet letten bij het kopen van jouw aerobic schoenen, is het tijd om te kijken om naar de verschillende modellen te kijken. We zullen ieder model kort bespreken met een conclusie en de voor en nadelen voor je op een rijtje. Zo heb je een duidelijk beeld van de schoen.

Beste koop aerobic schoenen – Artin Athletics

Als je op zoek bent naar een schoen die je voor aerobics goed kunt gebruiken en goed is in prijs-kwaliteit verhouding? Dan ben je bij de Artin Athletics schoenen echt helemaal goed.

De schoenen zijn dan wat prijziger dan de andere twee modellen die we straks bespreken, maar het zijn wel schoenen waar echt goed over nagedacht is. Het zijn schoenen die zeer goede steun geven.

De zool ligt onder de gehele voet dus de hele voet wordt ondersteund. Ook is er extra aandacht gegeven aan de steun voor de middenvoet zodat je niet last krijgt van pijn bij je middenvoet door overbelasting.

Verder is het een schoen met veters en kun je dus zelf bepalen hoe strak je ze doet. De grip is erg goed en hoewel het een vrij platte zool heeft, is de ondersteuning vrij goed. Demping is ook vrij goed ondanks de platte zool en kan dus prima gebruikt worden voor een aerobic training.

Artin Athletics

★★★★★
98,00
Bol.com
as of 12/06/2024 08:39

Conclusie

Echt een schoen die je eigenlijk voor alle soorten fitness training kunt gebruiken en zo ook voor de Aerobic training. Het model kan gedragen worden door zowel mannen als vrouwen en daarom een ideaal unisex model.

Voordelen

Goede grip

Goede ondersteuning

Ook middenvoet wordt ondersteund

Prima demping

Nadelen

Alleen maat 40 en groter

Beste aerobic schoenen voor dames – Nike Legend Essential 2

Wil je nou een echt vrouwelijke aerobic schoen? Dan is de Nike Legend Essential een echte aanrader. Deze Nike aerobic schoenen hebben een mooie vrouwelijk uiterlijk met een dikke hak- en middenvoet ondersteuning.

De schoen is verkrijgbaar is de kleur roze en zwart, en voor de dames zijn de roze schoenen super mooi. De schoenen hebben een goede demping door de dikkere zool en heeft daarnaast ook een goed profiel voor extra grip.

De schoen heeft veters dus je kunt ze goed aantrekken zodat ze lekker strak om de voeten heen zitten. De binnenkant van de schoen is lekker zacht, maar ventileren wel iets minder.

Mocht je nou nog andere dames fitness schoenen willen bekijken, bekijk dan ons andere artikel.

Nike Legend Essential 2

★★★★★
57,48
Bol.com
as of 12/06/2024 08:39

Conclusie

Mooie schoen voor de dames onder ons. Een mooie stylisch schoen om tijdens jouw aerobics training aan te hebben. Ze hebben een goede grip en daarnaast ook nog eens een goede demping en ondersteuning. Super schoen dus voor aerobics.

Voordelen

Goede demping

Goede ondersteuning

Dikke zool

Veters

Lekker zacht van binnen

Nadelen

Ventileert iets minder goed

Beste aerobic schoenen met goede demping – Reebok Ridgerider 6

Mocht je nou op zoek zijn naar een aerobic schoen met goede demping dan kun je gaan voor de Reebok Ridgerider 6. De schoen heeft een stoer vrouwelijk uiterlijk en heeft een lekker dikke zool die onder de gehele voet ligt om de voet te ondersteunen.

De demping is door de dikkere zool dan ook extra goed en daarom hoef je niet bang te zijn dat de klappen op de gewrichten teveel worden door de schoen. De schoen dempt het allemaal mooi af.

Als we gaan kijken naar de grip, dan hoef je ook niet bang te wezen dat je van je step valt met deze Reebok aerobic schoenen, want de zool heeft een mooi profiel dat je zal helpen met grip op zowel de vloer als de step waarop je traint tijdens jouw aerobic training.

Reebok Ridgerider 6

67,95
Bol.com
as of 12/06/2024 08:39

Conclusie

Prima schoen dus voor aerobics met goede demping om jouw lichaam te sparen. Qua prijs ook zeker te doen dus niets anders dan een mooie aankoop als het gaat om aerobic schoenen.

Voordelen

Goede demping

Lekkere dikke zool

Goede ondersteuning

Ook middenvoet wordt goed ondersteund

Schoen met veters

Nadelen

Donkere schoen (wel smaak afhankelijk natuurlijk)

Conclusie

Zoals je ziet is het bij aerobics schoenen belangrijk dat je kiest voor een schoen met voldoende ondersteuning en demping om de klappen van de training op te vangen.

We hopen dat het artikel je heeft geholpen om een keuze te maken en dat je de kooptips ook goed kunt gebruiken.

Mocht je nou nog vragen hebben over het artikel, of jouw keuze met ons willen delen, aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten! 

Misschien ook interessant

Beste fitness kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *